X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 01 آبان 1389

حقوق بشر به شیوه آمریکایی!

اسناد محرمانه منتشر شده از سوی سایت ویکی لیکس درباره حقایق جنگ عراق، نشان می‌دهد که تعداد غیرنظامیان کشته شده در عراق بیش از آن چیزی است که دولت آمریکا تاکنون اعلام کرده است.

به گزارش ایسنا، سایت اینترنتی شبکه الجزیره با همکاری سایت ویکی لیکس، 400 هزار سند مربوط به جنگ عراق را منتشر کرده که این اسناد نشان می‌دهد تعداد غیر نظامیان کشته شده در عراق بیش از آن چیزی است که تاکنون اعلام شده و بیشترین تلفات انسانی، ناشی از حملات هوایی در عراق بوده است.

بر اساس این گزارش، جنگ آمریکا در سال 2003، 285 هزار قربانی داشته که دست کم 109 هزار تن از آنها کشته شده‌اند که 63 درصد غیرنظامی بودند و 15 هزار تن نیز مجهول الهویه هستند.

این اسناد ماه دسامبر سال 2006 را خونبارترین ماه در عراق دانسته که طی آن 5183 تن کشته شدند که 4000 تن از آنها نیز غیر نظامی بودند.

بر اساس اسناد ویکی لیکس، حملات هوایی نقش اصلی در کشته شدن غیرنظامیان عراقی ایفا کردند.

اسناد محرمانه مذکور تعداد غیرنظامیان قربانی شده در حملات هوایی سال 2004 علیه فلوجه را اعلام نکرده، اما سایت آمار قربانیان عراقی از کشته شدن600 غیر نظامی در این شهر و نقش حایز اهمیت حملات هوایی در این موضوع خبر می‌دهد.

این در حالی است که ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده سابق نیروهای آمریکایی در عراق، اعتراف کرد که حملات هوایی انجام شده در عراق تلفات انسانی زیادی را وارد کرده است.

براساس این اسناد، در بین غیر نظامیان کشته شده عراقی، زنان باردار، افراد سالخورده، کودکان و حتی بیماران روانی نیز وجود داشته‌اند که به شکل‌های مختلف از جمله تیراندازی‌ در مراکز ایست و بازرسی و یا توسط حملات جنگنده‌های آمریکایی در عراق کشته شدند.

اسناد محرمانه جنگ آمریکا هم‌چنین نشان می‌دهد که صدها غیر نظامی در مراکز ایست و بازرسی بوجود آمده در عراق کشته شدند.

بر اساس این گزارش، 1400 مورد تیراندازی در مراکز مذکور از زمان آغاز جنگ ثبت شده که در مناطق سنی نشین در مرکز عراق متمرکز بوده و طی آن 681 غیر نظامی کشته شدند.

با وجود این که ارتش آمریکا مدعی شده به قوانین مربوط در مراکز ایست و بازرسی احترام گذاشته، اما فیلم‌ها و تصاویر منتشر شده در سایت‌های اینترنتی توسط نیروهای آمریکایی عکس این مساله را نشان می‌دهد.

اسناد ویکی لیکس نشان می‌دهد که ارتش آمریکا با هر ماشینی که به یکی از مراکز ایست و بازرسی نزدیک می‌شد، همانند ماشینی برخورد می‌کرد که توسط یک عامل انتحاری هدایت می‌شد که در جریان یکی از این موارد یک عراقی و همسرش که در راه رفتن به منزلشان در تل‌عفر بودند و در زمان اعلام منع آمد و شد قصد عبور از مرکز ایست و بازرسی را داشتند، بر اثر تیراندازی نیروهای آمریکایی کشته شدند.

در این اسناد به یک مورد دیگر که تیراندازی به یک کودک 9 ساله عراقی است اشاره شده که ارتش آمریکا مدعی شد سرباز آمریکایی عامل تیراندازی، مشکل روانی داشته است.

بر اساس اسناد محرمانه مذکور، ادعاهای ارتش آمریکا مبنی بر این که تمامی موارد قتل انجام شده در مراکز ایست و بازرسی را ثبت کرده صحیح نیست و تنها 13 مورد قتل در این مراکز ثبت شده است.

اسناد ویکی لیکس هم‌چنین نشان می‌دهد که آمریکا از موارد شکنجه‌های شدید زندانیان عراقی توسط نیروهای پلیس و ارتش عراق در زندان‌های این کشور اطلاع داشته، اما بر آنها سرپوش گذاشته و تحقیقی در خصوص آن انجام نداده است.

بر اساس اسناد مذکور، نیروهای آمریکایی 1000 مورد از این موارد را به فرماندهان خود ابلاغ نمودند و تاکید کردند که زندانیان با شکنجه‌های شدید با برق و هم‌چنین ضرب و شتم روبرو هستند، اما واکنشی از سوی مقامات آمریکایی نسبت به این گزارش‌ها صورت نگرفته است.

این اسناد هم‌چنین از بیش از 300 گزارش ثبت شده در خصوص شکنجه و بدرفتاری نیروهای ائتلاف به سرکردگی آمریکا در عراق با زندانیان و بیش از 1000 مورد بدرفتاری و جنایات نیروهای امنیتی عراق علیه زندانیان خبر می‌دهد.

بر اساس این اسناد، 180 هزار تن به دلایل مربوط به جنگ عراق زندانی شدند که اکثریت آنها از مناطق سنی نشین بازداشت شدند.

اسناد محرمانه جنگ آمریکا در عراق، هم‌چنین در ادعاهایی بی‌پایه و اساس مدعی حمایت تسلیحاتی ایران از برخی گروه‌های شیعه‌ در عراق شده است.

یکی از اسناد مذکور هم‌چنین به نقل از یکی از فرماندهان جوخه مرگ در ارتش المهدی آورده که وی در اکتبر سال 2006 مسئول ترور نوری المالکی، نخست وزیر عراق شده بود!

اسناد ویکی لیکس هم‌چنین دخالت نوری المالکی را در اداره گروه‌ها و جوخه‌های قتل و شکنجه در این کشور فاش می‌سازد و نشان می‌دهد که وی رهبری یک گردان نظامی را که ترور‌ها و دستگیری‌ها در عراق را به دستور وی اجرا می‌کرده، بر عهده داشته است.

اسناد محرمانه جنگ آمریکا هم‌چنین از موارد متعدد قتل غیر نظامیان در حملات نیروهای شرکت امنیتی بلک واتر آمریکا در عراق از جمله حمله سپتامبر 2007 در میدان النسور بغداد خبر می‌دهد که طی آن هفت عراقی کشته و 18 تن زخمی شدند.

بر اساس اسناد مذکور، 14 مورد دیگر حملات بلک واتر نیز ثبت شده که طی آن 10 عراقی کشته و هفت تن دیگر زخمی شدند.

بر اساس این اسناد، در ماه مه 2005 گشتی آمریکایی حامل نیروهای بلک واتر به سمت یک خودروی غیر نظامی در عراق تیراندازی کرد که طی آن یک عراقی کشته و همسر و دختر وی زخمی شدند.

طبق این اسناد، با وجود این که تحقیقات به عمل آمده درخصوص حملات بلک‌واتر علیه غیرنظامیان عراقی به محکومیت این شرکت امنیتی انجامیده، اما آمریکا تاکنون و با گذشت چند سال مانع از محاکمه عاملان این جنایات شده است.

این در حالی است که در پی انتشار اسناد محرمانه جنگ آمریکا توسط سایت ویکی لیکس، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا، انتشار این اسناد را محکوم کرد.

وی گفت: این اقدام سربازان و نیروهای آمریکایی را که در عراق فعالیت می‌کنند با خطر روبرو می‌سازد و امنیت ملی آمریکا و امنیت کسانی را که با آنها در عراق همکاری می‌کنند، تهدید می‌کند.

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز ادامه انتشار اسناد محرمانه جنگ آمریکا توسط سایت ویکی لیکس را موجب به خطر انداختن سربازان آمریکایی و منافع این کشور دانست.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز نسبت به خطرات ناشی از انتشار این اسناد برای سربازان آمریکایی و شهروندان عراقی هشدار داد.

وی همچنین بعید دانست که انتشار این اسناد موجب غافلگیری شود.

سخنگوی پنتاگون اسناد مذکور را گزارش‌های میدانی سطحی خواند.

آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز طی اظهاراتی در برلین نسبت به پیامدهای ناشی از انتشار اسناد محرمانه جنگ آمریکا علیه عراق هشدار داده و ضمن ابراز تاسف نسبت به این مساله تاکید کرد: انتشار این اسناد پیامدهای منفی برای امنیت افراد ذیربط این اسناد به همراه خواهد داشت.