دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه هدف نهایی قاچاقچیان مواد مخدر، کشورهای اروپایی است گفت آنها باید در هزینه مبارزه با این پدیده شوم با ایران مشارکت کنند.
به گزارش ستاد حقوق بشر دکتر محمدجواد لاریجانی در کارگاه تخصصی عدالت نوجوانان با مشارکت کشور سوئیس که در دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه برگزار شد، گفت: مواد مخدر بازار مشخصی دارد که همانا کشورهای غربی هستند اما ایران سال هاست که به تنهایی بار سنگین مبارزه با قاچاقچیان را به دوش می کشد.
مشاور بین الملل رئیس قوه قضائیه با اشاره به به این مطلب که 70 درصد اعدامهای سالیانه در کشور ما، مربوط به مجرمان مواد مخدر است گفت: متاسفانه کشورهای غربی نه تنها هیچ کمکی به ایران در مبارزه با مواد مخدر نمی کنند بلکه هر ساله ما را به خاطر این میزان از مجازات قاچاقچیان محکوم می کنند.
لاریجانی در ادامه هشدار داد کشورهای غربی یا باید در مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر با ایران شریک شوند یا اینکه ما باید فکر دیگری برای این موضوع بکنیم نظیر کاری که برخی از همسایگان ما انجام می دهند و مثلا با دلالان مذاکره می کنند تا به شرط توزیع نشدن این مواد در داخل کشورهایشان آن را به کشورهای اروپایی برسانند.
به گفته دبیر ستاد حقوق بشرقوه قضائیه به طور یقین با اتخاذ چنین تدبیری این میزان از مجازات اعدام برای قاچاقچیان نیز کم خواهد شد اما موضوع این است که در حال حاضرنظام جمهوری اسلامی با چنین طرحی مخالف است و همچنان در صف اول مبارزه با مواد مخدر قرار دارد.
دبیر ستاد حقوق بشر و مشاور امور بینالملل رییس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه در برخورد با بزهکاری نوجوانان ما و دنیا روی محورهای اصلی اختلافنظر نداریم، اظهار کرد: اختلافنظر روی این است که اگر افراد زیر 18 سال مرتکب جرایم بزرگ شده باشند، سنگینترین مجازات را به آنها بدهیم یا ندهیم.
لاریجانی عنوان کرد: ما روی مسئله زندانها، مجازات جایگزین، تادیب، تعلیم، برخورد قاضی با نوجوان بزهکار و نحوه بازجویی نظرات همگرایی داریم.
وی خاطرنشان کرد: اخیرا موضوع سکینه محمدی مطرح شد که در دادگاه به تشخیص قاضی به قتل همسر و عمل خلاف متهم شده است و سنگینترین مجازات برای او صادر شده است و ما دیدیم که موضعگیریهای فراوانی در کشورهای غربی نسبت به این موضوع انجام شد. اینجاست که این سوال مطرح میشود چرا چنین است؟
وی در ادامه گفت: حتما نامه شاعرانه سارکوزی را دیدید که مدعی بود این متهم قربانی یک عشق سوزان و لطیف شده است یا برلوسکونی یا چند تن از وزرایش و خانم اشتون در اروپا موضعگیری تندی کردند. به همین دلیل در عین اینکه باید نسبت به این گفتوگوها امیدوار باشیم باید واقعبین هم باشیم.
مشاور ارشدرئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به اینکه ما سیستم اسلامی خود را در اتاقی دربسته پرورش نمیدهیم بلکه تلاش کردهایم تا با توجه به رشد و توسعه همهجانبه، سیستم اسلامی خود را رشد دهیم ، درباره لزوم بازنگری و توسعه قوانین قضایی یادآور شد: غرب نباید انتظار داشته باشد که این بازنگری برای سسست کردن قوانین باشد بلکه بازنگری ما در قوانین، بر این اساس است که عقلانیت اسلامی را دقیقتر و موثرتر پیاده کنیم.