X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 16 اسفند 1388

دومین همایش بین المللی حقوق و مسوولیتهای زن مسلمان در استانبول برگزار شد

اندیشمندان اسلامی سراسر جهان در « دومین همایش بین المللی حقوق و مسئولیت های زنان مسلمان» در استانبول ترکیه نقش زنان را در عرصه های فردی ، خانواده ، اقتصاد ، قضایی ، سیاسی و اجتماعی بررسی کردند.

این همایش با همکاری کمیته بانوان مجمع تقریب مذاهب اسلامی،جمعیت علمای اهل بیت کوثر ترکیه و انجمن جوانان اهل بیت آناتولی برگزار شد و در آن اندیشمندانی از ایران، لبنان ، فلسطین ، جمهوری آذربایجان ، تونس ، آلمان و ترکیه 50 مقاله درباره حقوق و مسئولیت های زنان ارائه کردند.
قدیر آکاراس دبیر این همایش از ترکیه در مصاحبه با خبرنگار صداوسیما در استانبول گفت:اندیشمندان اسلامی کشورهای مختلف با بررسی مسائل زنان سندی را به منظور تایید و تصویب نهایی و گنجاندن در منشور حقوق بشر سازمان کنفرانس اسلامی پیشنهاد کردند.
آکاراس گفت: نداشتن برتری جنسی مردان بر زنان و داشتن حق و مسئولیت یکسان میان مرد و زن ، تلاش بیشتر به منظور معرفی ارزش های الهی انسان و همچنین پرهیز از معرفی زن به عنوان کالا که در نظام غرب صورت می گیرد از بندهای این سند است.
وی افزود : مبنا قرار دادن بیانیه حقوق بشر اسلامی و حقوق زن در اسلام در فعالیت های بین المللی از بندهای مورد اشاره در سند حقوق زنان است.
لاله افتخاری رییس کمیته بانوان مجمع تقریب مذاهب اسلامی و عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی درگفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت درهمایش نخست که درایران برگزار شد، محورهای حقوقی ، قضایی ، فرهنگی و اقتصادی ازحقوق زنان مسلمان بررسی شد .
افتخاری گفت: پس از ارائه و طرح این حقوق در مجامع مختلف بین المللی که از سوی اندیشمندان اسلامی و براساس مبانی اسلامی استخراج شده است، بسیاری از صاحب نظران اروپایی و غربی که از آن مطلع شدند با استقبال از موضوعات این اسناد ، ارائه اطلاعات استخراج شده در مجامع دیگر بین المللی
را به منظور بهره گیری از آنها خواستار شدند.
رییس کمیته بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: پس ازجمع بندی جلسات منطقه ای که دومین آن در استانبول در حال برگزاری است، در نهایت سندهای بدست امده به منظور گنجاندن در منشور حقوق بشر سازمان کنفرانس اسلامی به این سازمان ارائه می شود .
در پایان این همایش بیانیه ای در چند بند صادر شده و در آن آمده است : تا زمانیکه آموزه های نبوی بر زندگی فردی و اجتماعی حاکم نشده است، مشکلات مربوط به زنان همواره مورد بحث و چالش خواهد بود .
در ادامه این بیانیه با استناد به آیات قران کریم برتساوی مرد و زن از لحاظ خلقت ، استعدادها ، پرورش استعدادها ، مجازات و مکافات در قبال اعمال و حقوق اجتماعی تاکید شده است .
در این بیانیه ملاک برتری انسان ها نه براساس جنسیت بلکه براساس تقوی و کار نیک مدنظر قرار داده شده است.
همچنین در این بیانیه به سازمانهای بین المللی به ویژه سازمان کنفرانس اسلامی توصیه شده است در فعالیت های خود درحوزه حقوق زنان ، بیانیه حقوق بشر اسلامی و حقوق زن در اسلام را مبنای تصمیم گیری های خود قرار دهند.
همچنین در فرازی از این بیانیه به منظور پایان دادن به روند حاکم بر غرب درباره برخورد تبلیغاتی و کالایی با زن تاکید شده است که باید تلاش کنیم تا ارزش های الهی زن به مسلمانان و تمام ملل جهان معرفی و نشان داده شود .
همچنین در این بیانیه به مناسبت هفته وحدت بر برقراری وحدت و برادری میان مسلمانان و اجتناب از هرگونه تفرقه تاکید شده است.
در فرازی از این بیانیه چنین آمده است: باید مسلمانان در مقابل هرگونه نقشه تفرقه افکنانه دشمنان هوشیار باشند و تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
همچنین در بیانیه پایانی همایش بین المللی حقوق و مسئولیت های زنان مسلمان براحترام فِرُق مختلف اسلامی به یکدیگر و اجتناب از موضعگیری های اختلاف برانگیز تاکید شده است.