دبیر کل جمعیت هلال احمر ، گفت: بزرگترین ناوگان تجهیزات امداد و نجات این جمعیت درراستای حفظ حقوق شهروندی وجان شهروندان ایرانی تا پایان امسال راه اندازی می شود.
'ظاهر رستمی' افزود: تا زمانی که پایگاهها و تجهیزات جمعیت هلال احمر تجهیز نشود، هیچ اقدام دیگری در این جمعیت صورت نخواهد گرفت.
این مقام مسوول در جعیت هلال احمر با یادآوری اینکه باید شعب و پایگاههای امداد و نجات جاده ای هلال احمر تقویت شوند، توضیح داد: ایجاد پایگاههای جدید امداد و نجات جاده ای در شهرستان ها از برنامه های هلال احمر در جهت تجهیز ناوگان امداد و نجات به شمار می رود.
دبیر کل جمعیت هلال احمر، خریداری خودروهای نجات، آمبولانس، خودروهای کوهستان پیما و آموزش نیروی انسانی را از دیگر برنامه های این جمعیت در جهت تقویت ناوگان امداد و نجات هلال احمر عنوان کرد.
رستمی، لاغر بودن محورهای عملیاتی هلال احمر در حوزه امداد و نجات جاده ای را از چالش های پیش روی این جمعیت عنوان کرد و گفت: در بسیاری از شهرستانهای کشور پایگاههای امداد و نجات وجود نداشته و در صورت وجود نیز از کمبود امدادگر رنج می برند.
این مسوول جمعیت هلال احمر با یادآوری اینکه هشت هزار کارمند در این تشکل مشغولند، افزود: از این تعداد 25 درصد در ستاد مرکزی حضور دارند و این درحالی است که بسیاری از شهرستان ها با کمبود نیرو روبه رو هستند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر تاکید کرد که هیچ نیروی جدید برای ستاد مرکزی جذب نخواهد شد و در صورت تمایل زمینه انتقال نیروی های ستادی به شهرستانها فراهم می شود.
رستمی، ایجاد پایگاههای امداد و نجات در مناطق حادثه خیز و راه اندازی مراکز آموزش علمی و کاربردی در شهرستانها را از دیگر برنامه های این جمعیت عنوان کرد.
دبیر کل جمعیت هلال احمر با اشاره به سخنان رییس جمهور مبنی بر اینکه در هر خانواده ایرانی باید یک امدادگر وجود داشته باشد، افزود: برای رسیدن به این مقصود، باید واحدهای درسی امداد و نجات در رابطه با حوادث در دوره های ابتدایی تا دانشگاه گنجانده شود.
رستمی با اشاره به ضروت فرهنگ سازی در جامعه در زمینه های کاری هلال احمر، افزود: زمانی این امر امکان پذیر است که از نقطه صفر آغاز شود و در تمامی بخش ها باید آموزش و پرورش اصل قرار گیرد.
وی همچنین درباره لزوم وجود مربی برای آموزش واحدهای درسی امداد و نجات در مدارس، گفت: حضور مربی آموزش امداد و نجات در مدارس الزامی نیست، بلکه باید تمامی معلمان به فعالیت های امدادی آشنا باشند و نکات لازم را به دانش آموزان آموزش دهند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر در ادامه به گلایه رییس انجمن داروسازان از تاسیس داروخانه توسط هلال احمر اشاره کرد و گفت: تاسیس و راه اندازی داروخانه از سوی این جمعیت هیچ منع قانونی نداشته، چراکه در اساسنامه هلال احمر، مصوب مجلس شورای اسلامی، این مساله قید شده است.
رستمی با بیان اینکه سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر سازمان تخصصی در بحث تولید و توزیع دارو است، افزود: ازریابی عملکرد داروخانه های هلال احمر در سراسر کشور گویای اقدام صحیح این جمعیت در تاسیس داروخانه است.
جمعیت هلال احمر مدیریت 36 داروخانه در سراسر کشور را عهده دار است .این مقام جمعیت هلال احمر همچنین درباره وجود مدیریت سوانح در کشور ، گفت: در اینکه ایران یکی از کشورهای حادثه خیز جهان است، شکی نیست و بر این اساس باید پیشگیری در راس امور قرار گیرد.
رستمی با تاکید بر اینکه هزینه پیشگیری از وقوع سیل، زلزله، تصادفات جاده ای و سایر حوادث طبیعی و انسانی بسیار کمتر از هزینه های پس از وقوع حادثه است، افزود: رسیدن به نقطه ایده آل در مدیریت سوانح و پیشگیری به اعتبارات خاص نیاز دارد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دولت و مسوولان سایر دستگاهها، با در اختیار قرار دادن این بودجه، می توانند هلال احمر را در کاهش تلفات و خسارات حوادث طبیعی و انسانی یاری دهند.
دبیر کل جمعیت هلال احمر تاکید کرد: تا زمانیکه تجهیزات کامل نشود و آموزش به نقطه ایده آل نرسد و شناسایی مناطق حادثه خیز کشور میسر نشود، نمی توان در کاهش تلفات حوادث به جایی رسید.
وی با بیان اینکه بسیاری از مسوولان با مدیریت بحران و سوانح آشنا نیستند، گفت: مدیریت سوانح در کشور مظلوم واقع شده است ، چراکه اغلب افرادی که درباره مدیریت سوانح صحبت می کنند با این حوزه آشنایی ندارند.
دبیر کل جمعیت هلال احمر با یادآوری اینکه بسیاری تصمیم های مدیریتی در زمان وقوع حوادث احساسی است، افزود: در هنگام وقوع حوادث در کشور ، همه در امر مدیریت بحران مداخله می کنند در صورتی که مداخله در مدیریت بحران و سوانح یک امر تخصصی است.
رستمی با بیان اینکه اعتقادی به ایجاد وزارت حوادث و سوانح ندارم، افزود: در کشور ما تا در یک بخش احساس خطر می شود، ساختار بوجود می آید.
وی با تاکید بر اینکه تشکیل ساختار در موارد یادشده نادرست است، ادامه داد: به طور کلی ایجاد وزارتخانه برای حوادث و سوانح کاری نادرست و اشتباه است ، بلکه برای مقابله با حوادث و سوانح و پیشگیری از وقوع حوادث باید ظرفیت دستگاههای امدادی بویژه جمعیت هلال احمرافزایش یابد.
دبیر کل جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه برای بازسازی بافت های فرسوده شهر تهران کاری صورت نگرفته است، تصریح کرد: تقویت بافت های فرسوده شهرها بر عهده شهرداریهاست و شهرداری تهران نیز از این قاعده جدا نیست.
رستمی یا یادآوری اینکه بازسازی بافت های فرسوده شهر تهران نیازمند برنامه ای 10 ساله است، گفت: اگر در قالب برنامه زمانبندی شده و هر سال 10 درصد از بافت های فرسوده شهر تهران بازسازی شود، دیگر مشکلی دز این زمینه وجود نخواهد داشت.
رستمی با اشاره به ناهماهنگی دستگاههای مختلف در هنگام وقوع حوادث، گفت: یکی از بزرگترین مشکلات هنگام وقوع حوادث این است که تمامی دستگاهها هم عرض یکدیگر قرار می گیرند و هیچ بخشی در حوزه طولی امور به انجام وظایف خود نمی پردازد.
دبیرکل جمعیت هلال احمر یادآورشد: به عنوان نمونه در زلزله بم و در روزهای نخست پس از وقوع حادثه، مدیریت واحد حادثه وجود نداشت .