X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: چهارشنبه 17 آذر 1389

ردپای اسرائیل در اسناد ویکی‌لیکس

یک تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه معتقد است، از شواهد موجود بر می‌آید این احتمال وجود دارد که بنیانگذار ویکی‌لیکس به طریقی با گروه‌ها و سازمان‌های اطلاعاتی وابسته به رژیم صهیونیستی توافق کرده و اسناد را دستکاری کرده باشد.

به گزارش فارس، "آلن هارت " (Alan Hart) از مجریان با سابقه شبکه BBC و شبکه خبری ITN و تحلیلگر مسائل خاورمیانه در یادادشتی که برای خبرنگار خبرگزاری فارس ارسال کرد، به افشاگری‌های اخیر سایت ویکی‌لیکس پرداخته و می‌نویسد: افشاگری سایت "ویکی‌لیکس " در مورد اینکه برخی از رهبران کشورهای حاشیه خلیج‌فارس خواستار حمله نظامی آمریکا به ایران شدند (آیا هنوز خواهان آن هستند؟)، تصورات ما را تایید می‌کند، اینکه رهبران عرب نه تنها بی‌کفایت هستند بلکه همتایان اسرائیلی، آنها را به طرز خطرناکی اغفال نموده‌اند.

قطعاً حق با نتانیاهو بود، زیرا در خطاب به جمعی از سردبیران جراید تل‌آویو گفت: "اسرائیل از انتشار اسناد ویکی‌لیکس به هیچ وجه ضرر نکرده است. "
یکی از مقامات ارشد اسرائیل در پاسخ به خبرگزاری فرانسه گفت: "اوضاع کاملآً بر وفق مراد است. اسناد افشاگرانه ویکی‌لیکس تایید می‌کند که منطقه خاورمیانه از احتمال دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای در وحشت به سر می‌برد... کشورهای عربی تلاش دارند تا آمریکا را متقاعد کنند دست به حمله نظامی علیه ایران بزند. 

در واقع، جمله "منطقه خاورمیانه از احتمال دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای در وحشت به سر می‌برد " کاملاً نابخردانه و غیرمنطقی است. رژیم‌های عرب که خود کم‌ و بیش از روابط آمریکا - اسرائیل در هراسند، بعید است در مورد سرکوب ایران اظهارنظری کرده باشند.

مجری با سابقه شبکه BBC در ادامه می‌نویسد: "نوام چامسکی " (Noam Chomsky) در مصاحبه اخیر خود با "امی گودمن " (Amy Goodman) از نشریه "دموکراسی آزاد " (Open Democracy) خاطرنشان کرد: نتایج نظرسنجی اعراب نشان می‌دهد که 80 درصد شهروندان کشورهای عربی، اسرائیل را مهم‌ترین تهدید منطقه می‌دانند. این نظرسنجی همچنین نشان داد که 57 درصد اعراب معتقدند که در صورت دستیابی ایران به تسلیحات اتمی، امنیت منطقه خاورمیانه بیشتر خواهد شد. (در منازعه اسرائیل- فلسطین، رژیم‌های عرب عمدتاً‌ در یک طرف جبهه قرار دارند - در یک طرف میدان آمریکا و اسرائیل و در سوی دیگر اعراب به نفع فلسطین- حضور دارند).

خبر خوشی که سایت ویکی‌لیکس آن را تایید کرده، این است که تا به امروز رئیس‌جمهور اوباما در برابر فشار اسرائیل و اعراب برای حمله به ایران مقاومت کرده است (مضافاً بر اینکه نباید فراموش کرد زمانیکه دیک چنی از جورج بوش نیز چنین درخواستی نمود،‌ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا با آن مخالفت کرد.)
در مورد اینکه چرا روسای‌جمهور آمریکا هیچ‌گاه با حمله نظامی به ایران موافقت نکرده‌اند، هیچ نکته مبهمی وجود ندارد و حتی تلاش خود را بکار بستند تا اسرائیل را نیز از تصمیم خود منصرف نمایند. ‌البته شکی نیست که عربستان‌سعودی برای حمله به ایران اجازه استفاده از حریم هوایی را به آمریکا و اسرائیل خواهد داد.

هارت در ادامه گزارش خود می‌نویسد: حمله نظامی آمریکا به ایران عواقب ناگوار و احتمالاً غیرقابل پیش‌بینی برای منافع آمریکا در پی‌خواهد داشت. این اتفاق احتمالاً‌ باعث می‌شود تا گروه‌هایی مانند تروریست‌های افسارگسیخته، دست به ضدحملات متعدد علیه نیروها و تاسیسات (غیرنظامی، تجاری و نظامی) آمریکا در سراسر جهان بزنند. در صورت بروز چنین اتفاقی، ممکن است اقتصاد جهانی به علت افزایش صعودی قیمت نفت به ورطه نابودی کشیده شود.

اگر رهبران عرب بدون در نظر گرفتن این سناریوی فاجعه‌آمیز، آمریکا را وادار به حمله نظامی علیه ایران کرده باشند، پس افراد مسئولیت‌پذیری نیستند که این نیز خود نشانه‌ای دال بر حماقت آنها است.

" آیا سرویس‌های اطلاعاتی در اسناد ویکی‌لیکس دخل و تصرفی دارند؟

تعدادی از وبلاگ‌نویسان- عده‌ای از آنها نویسندگانی معتبر و برخی دیگر نیز فقط ساده‌لوحانی ناآگاه هستند که به فرضیه توطئه ضد‌یهودی اعتقاد دارند- گمان می‌کنند که پاسخ این سوال "مثبت " است. کمتر کسی است که "زبیگنیو برژینسکی " (Zbigniew Brzezinski)، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور کارتر را نشناسد. وی در مصاحبه خود با شبکه PBS به "جودی وودروف " (Judy Woodruff) و نیز پس از آن در شبکه (رادیویی) جهانی بی بی سی گفت: به اعتقاد من، پاسخ این سوال می‌تواند "مثبت " باشد.

وی همچنین افزود: "موضوع اصلی این است که چه کسی این اسناد را در اختیار ویکی‌لیکس می‌گذارد؟ بیشتر اطلاعات این اسناد بی‌ارزش و کم‌اهمیت هستند اما ظاهراً برخی از آنها به مطالب شگفت‌انگیزی اشاره می‌کنند.... منابعی که نیت رهبران عرب را فاش ساخت؛ می‌تواند اعتبار سیاسی آنها را در داخل تضعیف کند زیرا این نوع اظهارنظر عمومی در‌ خصوص دشمنی با ایران واقعاً می‌تواند در داخل کشور نتیجه معکوس داشته باشد. حال این پرسش مطرح است که آیا گروه‌های ذینفع با دخل و تصرف در اسناد ویکی‌لیکس سعی در پیچیده‌تر کردن روابط ما با سایر دولت‌ها دارند یا اینکه می‌خواهند پایه‌های قدرت برخی از دولت‌ها را سست گردانند ... تردیدی نیست که ویکی‌لیکس بسیاری از اسناد خود را از منابع نامعتبر بدست می‌آورد. اما این احتمال نیز وجود دارد که سرویس‌های اطلاعاتی ذینفع برخی از این اسناد را در اختیار این سایت گذاشته باشند تا بدین طریق به اهداف خاصی دست یابند. "

می‌توان به این مسئله از زاویه‌ای دیگر نگریست. اگر فردی در خارج از کره زمین پیدا شود که این اسناد را مطالعه کند، اولین فکری که به ذهنش خطور می‌کند، چیست؟‌

به احتمال زیاد می‌گوید: "پیام اصلی این سند کاملاً روشن و شفاف است. ایران بزرگترین تهدید صلح و آرامش در منطقه و جهان است زیرا که اسرائیل چنین می‌گوید و رهبران عرب هم با نظر اسرائیل موافق هستند. پیام دوم این است که صرف‌نظر از هم ‌رای بودن رهبران عرب با اسرائیل، به سایر کشورهای مسلمان به‌ویژه ترکیه و پاکستان نیز نمی‌توان اعتماد کرد. "

حال این سوال مطرح است که از افشاگری‌های ویکی‌لیکس چه گروه‌هایی منتفع خواهند شد؟ ‌پاسخ این پرسش نیز روشن است: رژیم صهیونیستی اسرائیل.

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در ادامه می‌افزاید: باید اعتراف کنم که مدتها است مسئله‌ای ذهن مرا به خود درگیر کرده است و آن اینکه شاید "جولیان پل آسانژ " (Julian Paul Assange)، بنیانگذار ویکی‌لیکس به طریقی با گروه‌های ذینفع سازش کرده و اسناد را دستکاری کرده باشد. نگرانی من بی‌دلیل نیست زیرا که آسانژ از انکارکنندگان توطئه 11 سپتامبر است. او قویاً تصریح ‌کرد: "از اینکه می‌بینم در گوشه و کنار جهان فرضیه‌های غلطی درباره حادثه 11 ستپامبر مطرح است، آزرده خاطر می‌شوم. این در حالی است که مستندات واقعی از توطئه‌های پنهانی برخی از کشورها برای آغاز جنگ و یا کلاهبرداری بزرگ مالی در اطراف ما وجود دارد. "

همانطورکه بارها در سخنرانی‌ها‌ و مقالات خود اظهار داشتم، مستندات غیرقابل انکاری برای اثبات این حقیقت وجود دارد که علت فروپاشی کامل برج‌های دوقلوی تجارت جهانی صرفاً برخورد هواپیما و انفجار سوخت درون آنها نبود.

به اعتقاد من از موضوع مورد بحث نمی‌توان برداشت خاصی کرد؛ اما برای اثبات دخل و تصرف در اسناد ویکی‌لیکس و شناسایی عوامل احتمالی آن، باید تحقیقات جدی و دقیقی انجام گیرد.