رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه زیربنای استقلال قوه قضائیه علم القضا و عدالت است، گفت: اگر این دو مورد در قاضی باشد، تحتتأثیر قرار نمیگیرد و برای صدور رای از هیچ کس کسب تکلیف نمیکند
به گزارش فارس - جلسه هیات عمومی دیوان عالی کشوربه ریاست آیتالله محسنی گرکانی رئیس دیوان عالی کشور و با حضور قضات عالی رتبه دیوان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه آیتالله گرکانی ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، به برگزاری هر چه با شکوهتر مراسم سوگواری آن حضرت توصیه کرد و افزود: ما هرچه داریم ازجمله فقه پویا و قضای اسلامی و مدرن، به برکت کلمات حضرت زهرا و فرزندان آن حضرت است و همه احکام فقهی و مدنی و جزائی ما، اصـول اخلاقی و حتی زیر بنای قانون اساسی، همه بر گرفته از کلمات ائمه اطهار(ع) است، لذا همه ما مدیون آن حضرت هستیم.
وی ادامه داد: اکنون دنیا در سراشیبی سقوط حرکت میکند و تنها راه سعادت و سلامت، راه اسلام است که در راس آن احکام قضا قرار گرفته است.
رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: احکام قضایی جلوههای مختلفی از قبیل امنیت اجتماعی، فکری، امنیت در جان، مال، ناموس، شغل و آبرو و امنیت شخصیتها دارد که وقتی همه اینها را در فقه اسلامی جستجو میکنیم، میبینیم این امور، زیربنای حیات اجتماعی است و متولی این امور، شما قضات محترم هستید.
آیتالله گرکانی با تاکید بر اهمیت مساله استقلال قضات تأکید کرد: مجموعه قضات شاغل دادگستری بطور اعم مستقل هستند و این مساله فقط در مورد قضات مطرح است. این مساله به معنی استقلال قاضی در صدور رای است و هیچ کس نمیتواند به قاضی بگوید که چگونه رای بدهد یا چگونه رای ندهد.
وی تصریح کرد: اگر قاضی در مسالهای، به حق رسید و آنرا تشخیص داد، حتی اگر همه افراد به او بگویند که مصلحت نیست، باید به حق رای بدهد.
رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه زیر بنای استقلال قوه قضائیه علم القضا و عدالت است، اضافه کرد: اگر این دو چیز در قاضی باشد، تحت تاثیر قرار نمیگیرد و برای صدور رای از هیچ کس کسب تکلیف نمیکند، البته قضات برای رسیدن به حق و کشف حقیقت، باید استکشاف کنند اما پس از وصول به حقیقت نباید به هیچ عنوان تحت تاثیر قرار بگیرند.