آیت الله آملی لاریجانی گفت: بنای ما مدیران دستگاه قضائی بر این است که با مفاسد اجتماعی به شدت برخورد کنیم.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه ، رئیس قوه قضائیه در جمع دانشجویان دانشکده علوم قضایی به بحث استقلال دستگاه قضائی اشاره و تصریح کرد: در دستگاه قضائی مشکلات زیادی داریم که این مشکلات هم از نظر نیروی انسانی و هم از نظر ساختاری است اما دوستان ما طرح هایی را آماده می کنند و تا آنجا که در وسع ما باشد برای جبران این کاستی ها تلاش می کنیم.
وی ادامه داد: اما چیزی در دستگاه قضائی مورد نیاز است که نمی توان گفت مشکل آن قانون یا ساختار دستگاه قضائی است بلکه استقلال یا قاطعیت دستگاه قضائی است.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: استقلال و قاطعیت دستگاه قضائی ناشی از قانون نیست و نبود آن نیز منتسب به قانون نیست بلکه برگشت آن عمدتا به شخصیت قضات و مدیریت دستگاه قضائی مربوط است.
وی افزود: متاسفانه گاهی احساس می شود که قضات، این بخش را کمرنگ می کنند، ما در عین حال که قضات شریف، محکم، مستحکم و قاطع کم نداریم اما به شما دانشجویان تاکید می کنم که از حالا به فکر این جهت باشید و از حالا این مسئله را در خود بپرورانید که قاضی باید در کار خود ، مستقل و قاطع باشد.
رئیس قوه قضائیه گفت: من درباره کسانی که مسیر نادرست را در پیش گرفته اند کاری ندارم چون حریص دنیا می شوند اما قضات ، نیاز دارند که این جهاد را در خودشان بپرورانند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: بنده از خودم شروع می کنم و مدیران ما باید با شهامت و شجاعت از دستگاه قضائی نمایشی را در بیرون عرضه کنند که نمایش اقتدار، استقلال و قاطعیت باشد نه اینکه صرفا کاری را انجام دهند و قانونی را اجرا کنند اما آنچه در بیرون نمایش داده می شود چیز دیگری باشد.
وی در ادامه افزود: یکی از مواردی که حتما در زندگی خصوصی مردم تاثیر دارد بحث قاطعیت در مبارزه با مفاسد است و من اخیرا در باب مفاسد اجتماعی ، مطالبی را گفته بودم که نیاز به قاطعیت در دستگاه قضائی است.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: من از شعاردادن خیلی پرهیز می کنم ولی این موضوع را با قطع یقین می گویم که بنای ما مدیران دستگاه قضائی این است که با مفاسد اجتماعی به شدت برخورد کنیم.
وی افزود: من می دانم مهمترین مانع در سر این کار یکی نبود عزم جدی و دیگری خوف از برخورد برخی از گروه های حقوق بشری است چرا که تا اقدامی در کشور صورت می گیرد ، های و هوی برخی ها در کشور بلند می شود و اینگونه تعبیر می کنند که مجازات غیرانسانی صورت گرفته است و یا فلان وکیل به خارج از کشور می رود و ادعا می کند که اعدام ، مجازاتی غیرانسانی است که مشخص نیست این ادعا را از کجا آورده است و با کدام معیار آن را می سنجد.
رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: این درحالیست که غرب با بمب های خوشه ای اعدام و به جایی حمله می کند و کشتار جمعی برجای می گذارد و از بمب های شیمیایی استفاده می کندکه این اشکالی ندارد؟ اما اگر کسی در جزای قتلی که مرتکب شده است ، قصاص شود این غیرانسانی تلقی می شود.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: چرا این حرف هایی را که هیچ مبنای صحیحی ندارد ، می زنید.
وی افزود: در همین مغرب زمین مگر اعدام وجود ندارد در ایالت های مختلف آمریکا اعدام وجود دارد نمی خواهم بگویم کار درستی است اما بحث این است که ما براساس قانون و حدود الهی خودمان قصاص داریم و در این مسئله نباید کوتاه بیاییم.
رئیس قوه قضائیه گفت: انفجار یک بمب در هیروشیما 700 تا 800 هزار نفر را نابود کرد و سالهای سال در آنجا آثارش برجای مانده است که این اقدامات آنها مطرح نیست اما اگر در مقابل قتل نفسی واقع شود این اشکال دارد در حالیکه مبنای معقولی بر این اشکال ، ندارند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: ما از کسی نه باید خجالت بکشیم و نه شرمسار باشیم بلکه باید حدود الهی را با قاطعیت اجرا کنیم و من مطمئنا که در اجرای حدود الهی خداوند وعده فرموده است و در قصاص، حیات است و این موضوع حتما به آرامش جامعه کمک می کند.
رئیس قوه قضائیه همچنین تصریح کرد: سلاح سرد ، عین سلاح گرم در قانون است و اگر کسی با سلاح سرد موجب اخافه مردم شود به عنوان محاربه یا مفسد فی الارض ، قطعا حکمش اعدام است.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه سخنرانی خود در جمع دانشجویان دانشکده علوم قضائی افزود: اخیرا دو موضوع را به من گزارش کردند که هرچند مربوط به زمان ما نیست و قدیمی تر است اما خیلی وحشت آور است.
وی ادامه داد: در یکی از پرونده ها در همین تهران ، جوانی شهرستانی کیفی در دست دارد که دو نفر موتورسوار با ضربه چاقو سعی می کنند کیف را از وی بگیرند و دوازده ضربه چاقو به او می زنند و کسی از نزدیک فیلم آنها را گرفته بود و مضروب که چاره ای نداشت به ضاربان می گوید فیلم شما را می گیرند و به زودی مجازات می شوید و آنها نیز با شنیدن این حرف فرار می کنند و خوشبختانه با انتقال فوری مضروب به بیمارستان ، او از مرگ نجات می یابد.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: در کشوری هستیم که این طور آزادانه سارقان کار می کنند که من نمی گویم هیچ جای دنیا جنایت نیست و هرکاری کنیم ، نیروی انتظامی هم هر قدر قوی باشد و دستگاه قضائی هم هر قدر قاطع باشد این حوادث ممکن است رخ دهد ولی بازدارندگی کارهای ما بر اثر نبود قاطعیت باعث شده است که این اقدامات به اینجا منتهی شود.
وی افزود: در فیلم دیگری خیلی واضح نشان داده می شود که فردی از بانک بیرون می آید و بر اثر زاغ زنی یکی از افراد گروهی سه نفره ، به راحتی وی را می گیرند و پولش را به سرقت می برند و به راحتی از این طرف خیابان به آن طرف خیابان رد می شوند و می روند.
رئیس قوه قضائیه گفت: گمان می کنم اینگونه رفتار اشرار ناشی از نبود قاطعیت است که بخشی به دستگاه قضائی و بخشی نیز به نیروی انتظامی برمی گردد.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: فکر می کنم اگر در این مسئله قاطعیت نشان دهیم دستکم این اقدامات کمتر می شود.
وی گفت: پیش از این سخنی در این خصوص گفته بودم و حالا نیز اضافه می کنم که نیروی انتظامی ضابط دستگاه قضائی است که هم در معرفی اینگونه اشرار به دستگاه قضائی باید تسریع کند و هم از دستگاه قضائی می خواهم که با سرعت به این پرونده ها رسیدگی کند.
وی افزود: موضوعی که اشرار باید بدانند این است که به انان اخطار می دهیم که در صورت ارتکاب جرم و اخافه مردم با سلاح سرد که در قانون عین سلاح گرم، و به عنوان محارب یا مفسد فی الارض قطعا حکمشان اعدام است.
آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: در این باره هیچ اهمالی به خرج نخواهیم داد، مصالحه و مسامحه نخواهیم کرد و متخلفان بدانند که قطعا مجازات خواهند شد.
وی تصریح کرد: اگر کسی را با سلاح سرد هنگام ارتکاب جرم بگیرند در اجرای قانون هیچ تردیدی نمی کنیم ، اینکه فکر کنند فقط چاقو به گردن طرف گرفته اند و کاری نکرده اند این تصور غلط است و آنچه که مهم است نفس به کار بردن چاقوست.