X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 27 بهمن 1388

سازمان‌های حقوق بشری محدودیت‌های زیادی برای ورود به غزه دارند

یک دیپلمات سابق دولت آمریکا که در اعتراض به جنگ عراق استعفا داده است با اشاره به محدودیت‌های متعدد رژیم صهیونیستی و مصر برای ورود مواد غذایی، سوخت و دارو به غزه نوشت: حتی از ورود سازمان‌های حقوق بشری به غزه ممانعت به عمل می‌آید.

به گزارش فارس "آن رایت "، دیپلمات سابق آمریکایی و خبرنگار نشریه "کامن دریمز " در مقاله‌ای که در پایگاه اینترنتی "خانه شفاف‌سازی اطلاعات "منتشر شده است، نوشت: دو هفته قبل و همزمان با آغاز سال میلادی جدید تقریبا 2000 نفر از فعالان حقوق بشر برای شرکت در تظاهرات بین‌المللی آزادی برای غزه به مصر و غزه آمدند تا با برگزاری تجمعی جهانی حمایت همه جانبه‌اشان را از مردم بی‌دفاع غزه اعلام کنند. 1362 نفر از آنها به نمایندگی از 44 کشور جهان برای شرکت در این تظاهرات گسترده آمده بودند و بیش از 500 نفر نیز کاروان "زنده باد فلسطین " را همراهی می‌کردند تا با مردم بی‌دفاع غزه ابراز همدردی کرده و اعلام کنند که آنها هم در مورد نتایج اقدامات دولت‌هایشان در حمایت از مصر و رژیم صهیونیستی برای ساختن دیوار حائل نگرانند.
اما دو هفته بعد از این تجمع گسترده، دولت‌های (ایالات متحده، کانادا و اتحادیه اروپا) از قرنطینه و ادامه محاصره غزه حمایت کردند و اسرائیل و مصر نیز با وجود حمایت آشکار این کشورها حلقه محاصره را تنگ‌تر کردند تا مردم غزه را بیشتر تحت فشار بگذارند.

* ارتش آمریکا ناظر بر مراحل ساخت دیوار زیرزمینی فولادی است

دولت آمریکا به حمایت همه جانبه‌اش از مصر برای ساختن دیوار زیرزمینی حائل و مسدود کردن تمامی تونل‌های زیرزمینی در مرز مصر و غزه ادامه داده است. به گفته خبرگزاری رویترز در تاریخ 14 ژانویه 2010، سه تن از فرماندهان نظامی آمریکا که در سفارتخانه آمریکا در قاهره مستقر هستند از گذرگاه "رفح " بازدید کردند. بر اساس گزارش‌های رسیده از منابع امنیتی آگاه در گذرگاه مرزی رفح، فرماندهان نظامی ارتش آمریکا ماهی یکبار به این منطقه سرکشی می‌کنند تا مراحل ساخت دیوار حائل مرزی را از نزدیک پیگیری کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا "گوردون داگوید " در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن اعلام کرد که هدف ما متوقف کردن قاچاق اسلحه و تجهیزات نظامی است تا مبارزان جنبش حماس نتوانند از گذرگاه‌های مرزی برای وارد کردن اسلحه به نوار غزه استفاده کنند اما داگوید در این نشست مطبوعاتی به این نکته اشاره نکرده است که این تونل‌ها تنها راه ارتباطی برای رساندن مواد غذایی، دارویی و کالاهای حیاتی به مردم غزه هستند که مدت یکسال است در محاصره و تحریم شدید رژیم صهیونیستی به سر می‌برند.

* مرگبارترین هفته برای نوار غزه از زمان اعلام آتش‌بس

این دیپلمات سابق آمریکایی که بخاطر مخالفت با جنگ عراق در مارس 2003 استعفا کرد، در ادامه مقاله خود اظهار داشت: 6 تا 12 ژانویه 2010 مرگبارترین هفته برای نوار غزه از زمان اعلام آتش‌بس 18 ژانویه 2009 در طول سال گذشته بوده است.
بر اساس گزارش‌هایی که "دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل " منتشر کرده است اسرائیل در حال مجازات دسته‌جمعی فلسطینیان در غزه است. در حملات هوایی اخیر رژیم صهیونیستی 7 فلسطینی در نوار غزه کشته شده‌اند که 3 تن از آنها غیرنظامی بوده‌اند. به گفته تل‌آویو این حملات در واکنش به افزایش تعداد موشک‌ها و خمپاره‌هایی است که توسط مبارزان فلسطینی از نوار غزه به مناطق جنوبی اسرائیل پرتاب شده‌اند اما از آنجایی که این موشک‌ها تلفات جانی و یا خسارات مالی در بر نداشته است توجیه مقامات رژیم صهیونیستی و مطرح کردن اتهام پرتاب موشک نمی‌تواند دلیلی برای فشار بی‌امان به مردم غزه و ادامه محاصره باشد.
از زمان اعلام آتش‌بس در ژانویه سال گذشته روی هم رفته 84 فلسطینی و یک سرباز اسرائیلی کشته شده‌اند که 27 تن از کشته‌شدگان فلسطینی از افراد غیرنظامی بوده‌اند و علاوه بر آن 160 نفر از مردم غزه و 7 نفر از یهودیان اسرائیلی در نوار غزه و مناطق جنوبی اسرائیل مجروح شده‌اند.
در تاریخ 8 ژانویه هواپیمایی آمریکایی که توسط خلبان نیروی هوایی رژیم صهیونیستی هدایت می‌شد تونل‌های زیرزمینی در مرز مصر و غزه را هدف قرار داد که در این حمله هوایی 3 فلسطینی از جمله یک نوجوان 15 ساله فلسطینی کشته شدند و 2 فلسطینی دیگر نیز مجروح شدند. یک فلسطینی دیگر نیز در بمباران هوایی جداگانه‌ای در این تونل‌ها به شدت زخمی شد.
در دو حمله هوایی دیگر در 6 و 10 ژانویه جنگنده‌های رژیم صهیونیستی نوار غزه را بمباران کردند که 4 تن از مبارزان فلسطینی در این حملات کشته شدند. پنج حمله هوایی دیگر که در طول هفته گذشته صورت گرفتند، تلفات جانی در بر نداشتند.

* حلقه محاصره نوار غزه روز به روز تنگ‌تر می‌شود

در تاریخ 7 ژانویه 2010 هواپیماهای رژیم صهیونیستی اعلامیه‌هایی را در نزدیکی حصار مرزی میان اسرائیل و غزه انداختند که در این اعلامیه‌ها به ساکنان غزه هشدار داده بودند که فاصله 300 متری از این حصار مرزی را حفظ کنند و از همکاری با قاچاقچیان در تونل‌های زیرزمینی در مرز مصر و غزه خودداری کنند. با این اقدام رژیم صهیونیستی، منطقه جلوگیری از خطرات احتمالی در امتداد خط مرزی از 150 متر به 300 متر افزایش یافته است تا هم حلقه محاصره بر مردم غزه تنگ‌تر ‌شود و هم قلمرو رژیم صهیونیستی روز به روز افزایش یابد.
رژیم صهیونیستی علاوه بر این اعلامیه نظارت شدیدی را نیز بر بنادر غزه اعمال کرده است. در طول این هفته ناوگان دریایی رژیم صهیونیستی در 9 حمله جداگانه بر روی قایق‌های ماهیگیری فلسطینی آتش گشودند و آنها را مجبور کردند به ساحل بازگردند.
رایت که یکی از نیروهای نظامی کار‌آزموده ارتش آمریکا در طول جنگ‌های گذشته نیز بوده است با اشاره به گزارش یکی از سازمان‌های فعال در زمینه حقوق بشر در فلسطین افزود: در تاریخ 6 و 9 ژانویه 2010 اشخاص ناشناسی بمب‌هایی را در یک داروخانه و 2 کافی‌شاپ در شهر غزه منفجر کردند اگر چه این حوادث تلفات جانی در بر نداشته است اما خسارات مالی زیادی به همراه داشته است.

* در طول 3 سال گذشته 120 نفر در تونل‌های زیرزمینی غزه کشته شده‌اند

از تاریخ یکم ژانویه 2010 تاکنون 2 فلسطینی بر اثر ریزش تونل‌های زیرزمینی در مرز مصر و غزه کشته شده‌اند و 7 جوان فلسطینی بر اثر آتش‌سوزی و انفجار در این تونل‌ها دچار سوختگی‌های عمیق شده‌اند.
در دسامبر 2009، یکی از تونل‌های زیرزمینی فرو ریخت و 3 تن از کارگران فلسطینی که در این تونل‌ها کار می‌کردند کشته شدند و 3 نفر دیگر مفقود شدند که این افراد توسط نیروهای امدادی نجات یافتند. از زمان اعلام آتش‌بس در ژانویه 2009 و پایان حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه حدودا 70 نفر از مردم غزه در تونل‌های زیرزمینی کشته شده‌اند و 123 نفر دیگر نیز مجروح شده‌اند.
به گفته رایت، حفر کردن تونل‌ها و کار کردن در آنها یکی از معدود مشاغلی است که در غزه برای جوانان وجود دارد. براساس گزارش‌های رسیده در‌آمد روزانه کارگران در تونل‌های زیرزمینی 25 دلار است که با توجه به وضعیت اقتصادی موجود در فلسطین مبلغ قابل توجهی است اما به هر حال این کارگران در معرض حملات روزانه جنگنده‌های رژیم صهیونیستی هستند و جانشان در خطر است زیرا بر اثر بمباران‌های هوایی این تونل‌ها فرو می‌ریزند و دچار آتش‌سوزی می‌شوند.
"المیزان " که یکی از سازمان‌های فعال در زمینه حقوق بشر در فلسطین است، گزارش کرد: در طول 3 سال گذشته 120 نفر از مردم غزه در تونل‌های زیرزمینی جانشان را از دست داده‌اند.
به گفته "دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل " در طول هفته گذشته حتی یک لیتر بنزین و یا گازوئیل وارد غزه نشده است. در گذشته روزانه 100 هزار لیتر بنزین و 100 هزار لیتر گازوئیل از مصر و از طریق تونل‌های زیرزمینی در مرز غزه و مصر وارد بازار آزاد در غزه می‌شد.

* مصر برای کنترل مرز آبی غزه لنگرگاه می‌سازد

در تاریخ 15 ژانویه 2010 تانک‌های رژیم صهیونیستی در یک عملیات نظامی گسترده شهر بیت حانون در شمال نوار غزه را هدف قرار دادند و با حملات توپخانه‌ای سنگین خانه‌های غیرنظامیان را در حومه شهر ویران کردند. اگر چه این حادثه تلفات جانی در برنداشت اما خسارات مالی زیادی به املاک و مستغلات مردم این شهر وارد آورد.
به گزارش رویترز ،دولت مصر در راستای سیاست‌ همراهی با رژیم صهیونیستی قصد دارد با ساختن بندرگاهی برای قایق‌های گشتی در مرزهای آبی‌اش با غزه تمامی مسیرهای دریایی به غزه را مسدود کند تا هیچ‌گونه مواد غذایی و دارویی و تسلیحات نظامی وارد غزه نشود و قایق‌های ماهیگیری فلسطینی را در آب‌های ساحلی غزه نگهدارد تا آنها نتوانند از مرز آبی اسرائیل عبور کنند و امنیت منطقه به خطر نیفتد.
در تاریخ 6 ژانویه 2010 صدها نفر از فلسطینیان معترض علیه سیاست‌های دولت مصر تظاهرات کردند زیرا به اعتقاد آنها تأخیر مقامات مصری در اعزام کاروان کمک‌رسانی "زنده باد فلسطین " به غزه بی‌مورد بود. همچنین تظاهرات‌کنندگان خواستار متوقف شدن ساخت دیوار فولادی زیرزمینی در مرز مصر با غزه شدند که در نهایت به درگیری آنها با نیروهای نظامی مصر در مرز غزه منجر شد که در این درگیری یک سرباز مصری به ضرب گلوله از پای درآمد و 13 فلسطینی مجروح شدند که حال 6 تن از آنها وخیم گزارش شده بود. سرانجام این کاروان کمک‌رسانی در همان روز وارد خاک غزه شد و مواد غذایی و دارویی و تجهیزات پزشکی را به مردم غزه رساند اما مقامات مصری بخاطر این درگیری‌ها واکنش نشان دادند و تصمیم جدیدی را اتخاذ کردند که بر اساس آن گروه‌های امدادرسانی در آینده باید از طریق سازمان هلال احمر مصر کمک‌هایشان را به نوار غزه برسانند‌.

* سازمان‌های حقوق بشر اجازه ورود به خاک غزه را ندارند

در طول دسامبر 2009 هیچ یک از سازمان‌های حقوق بشر اجازه ورود به نوار غزه را از طریق گذرگاه مرزی رفح نداشتند تا اینکه در تاریخ 30 دسامبر عده معدودی از آنها بمدت 48 ساعت وارد غزه شدند و در ژانویه 2010 تنها کاروان امدادرسانی "زنده باد فلسطین " برای 24 ساعت وارد غزه شد زیرا دولت مصر درخواست‌های سازمان‌های مدافع حقوق بشر برای کمک‌رسانی به مردم غزه را رد کرده است.
نویسنده مقاله در پایان با اشاره به بیانیه‌های سازمان‌های حقوق بشری برای کمک‌رسانی به مردم غزه چنین نتیجه‌گیری کرد که علیرغم اینکه سازمان‌های حقوق بشر و مردم جهان خواستار کمک‌رسانی به مردم غزه هستند اما تا زمانی که دولت‌های آنها با مردم همسو نشوند و به حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهند نتیجه مطلوبی بدست نخواهد آمد.