X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 18 خرداد 1389

سرپوش گذاشتن بر جنایت صهیونیست ها با وجود موج اعتراض ها

در حالی که مجامع بین المللی منتظر برخورد قاطع سازمان ملل با جنایات اخیر رژیم صهیوینستی هستند، منابع خبری از تلاش بان کی مون تحت فشارهای آمریکا، برای سرپوش گذاشتن بر این جنایت خبر می دهند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، فرحان حق سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در جدیدترین اظهارنظر خود که عجیب و خلاف انتظار بود، از تائید یا تکذیب تشکیل کمیته بین المللی برای تحقیق درباره حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به کاروان آزادی خودداری کرد.

این در حالی است که چند روز پیش بان‌ کی‌مون که با موج اعتراض ها و تظاهرات مردمی در سراسر جهان مواجه شده بود، از جفری پالمری، نخست‌وزیر سابق نیوزلند خواست، کمیته‌ای برای تحقیق درباره حمله تل‌آویو به کشتی های حامل کمک‌های بشردوستانه و فعالان صلح تشکیل دهد، اما تردید زودهنگام در اجرای این تصمیم و سکوت سازمان ملل، نگرانی ها را افزایش داده است.

آمریکا که اصلی ترین پشتیبان رژیم صهیونیستی برای انجام دادن چنین جنایاتی است، از اعضای این کمیته تعیین شده است. این کمیته همچنین شامل نمایندگان ترکیه و رژیم‌صهیوینستی است.

سخنگوی بان کی مون بدون اشاره به جنایت بودن اقدام اخیر صهیونیست ها گفت: هر گونه تحقیقی در این باره باید با هماهنگی کامل اسرائیل صورت گیرد.

سخنگوی بان کی مون که به نظر می رسید نمی خواهد به یک باره تمایل دبیرکل را برای منتفی شدن تشکیل کمیته تحقیق اعلام کند، در عین حال خاطرنشان کرد: بان کی مون به تلاش های خود در این باره همچنان ادامه می دهد.

این در حالی است که دبیرکل سازمان ملل تحت فشارهای ملت های جهان برای برخورد قاطع با اقدام رژیم صهیوینستی ، چند روز پیش در اقدامی نمادین برای کاهش این فشارها، گفتگوهای تلفنی با اردوغان و نتانیاهو نخست وزیران ترکیه و رژیم صهیوینستی انجام داد و درخصوص گزینه های مختلف تحقیقات بین المللی درباره حمله نیروهای اسرائیل به کشتی های حامل کمک برای مردم غزه با آنان گفتگو کرد.

بان کی مون که برای نپذیرفتن خواست کشورها در قبال تشکیل کمیته تحقیق در این باره به شدت تحت فشار آمریکا و برخی دیگر از متحدان اروپایی اش بود، در این گفتگوها به ظاهر از کشورهایی که بیشتر درگیر این ماجرا هستند تضمین گرفت درباره هرگونه تحقیقی در خصوص حمله به کشتی های کمک رسان به غزه همکاری کامل کنند.

سخنگوی بان کی مون همچنین خاطرنشان کرد: دبیرکل سازمان ملل به موازات این تلاش ها به فعالیت برای کاستن از آلام ساکنان غزه ادامه می دهد.

این در حالی است که این سازمان در بیش از سه سالی که نوار غزه در محاصره کامل رژیم صهیونیستی است، هیچ اقدام عملی برای شکستن این محاصره و کمک به مردم این منطقه انجام نداده است.

رژیم صهیونیستی از بیش از سه سال پیش با همدستی دولت مصر مردم فلسطین را در نوار غزه به محاصره کامل درآورده است و از ورود کالاهای ضروری مانند دارور به این منطقه جلوگیری و تنها راه انتقال کالاهای ضروری یعنی تونل ها را نیز نابود می کند.

این اظهارات سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در حالی مطرح می شود که چند روز پیش نیز مخالفت های آمریکا، انگلیس و فرانسه مانع از دستیابی به توافق درخصوص پیش نویس بیانیه یا قعطنامه علیه رژیم صهیونیستی در نشست فوق العاده شورای امنیت شد.

منابع رسانه ای که در مقر سازمان ملل بودند اعلام کردند: واشنگتن با محکوم کردن حمله اسرائیل و تحقیق مستقل در این زمینه طی سی روز مخالفت کرد و حتی حاضر نشد در این قطعنامه " از جان باختن افراد در این حمله ابراز تاسف شود" .

البته پس از این کارشکنی آمریکا، شورای حقوق بشر سازمان ملل با وجود رای منفی آمریکا، قطعنامه ای علیه رژیم صهیونیستی صادر و در آن بر ضرورت تحقیق بین المللی درباره اقدام نظامی رژیم صهیونیستی به حمله به کشتی های حامل کمک های بشردوستانه به نوار غزه، تاکید کرد که این تحقیق هم با اظهارات جدید سخنگوی بان کی مون در هاله ای از ابهام فرو رفته است. 

البته رژیم صهیونیستی هم این قطعنامه را بی درنگ رد کرد و مدعی شد که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای اظهار نظر درباره حقوق بشر صلاحیت ندارد.

این در حالی است که موج تظاهرات و اعتراضات به راهزنی دریایی رژیم صهیونیستی در کشورهای مختلف همچنان ادامه دارد.

در جدیدترین این تظاهرات، گروه های مردمی مصر با برگزاری راهپیمایی در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ، همبستگی خود را با مردم فلسطین اعلام کردند.

مردم ایتالیا هم در حالی که یک هفته از حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به کاروان آزادی می گذرد همچنان این جنایت را محکوم می کنند. مردم این کشور با برگزاری تظاهرات ضد صهیونیستی درشهرهای مختلف این کشور ، بر ضرورت رفع فوری محاصره غزه تاکید کردند.

صدها نفر از اهالی شهر رم نیز بار دیگر با راهپیمایی در خیابان های مرکزی پایتخت ایتالیا در حالی که فریاد می زدند" ما همه شهروندان غزه هستیم باید جنایات اسراییل را متوقف کنیم " خشم و انزجار خود را از جنایت اخیر صهیونیست ها ابراز داشتند و اخراج رژیم صهیونیستی را از سازمان ملل متحد خواستار شدند.