X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: پنجشنبه 16 اردیبهشت 1389

سفیر ایران در سازمان ملل خواستار پاسخگویی اسپانیا درباره نقض حقوق بشر شد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل خواستار پاسخگویی اسپانیا به جامعه بین المللی در خصوص موارد جدی نقض حقوق بشر در این کشور شد.

ه گزارش خبرگزاری فارس به نقل از نمایندگی دائم در سازمان ملل متحد- ژنو، صبح چهارشنبه و در جریان نشست گروه کار بررسی دوره‌ای جهانی حقوق بشر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو موسوم به UPR، وضعیت حقوق بشر در اسپانیا (رئیس فعلی دوره‌ای اتحادیه اروپا) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست سیدمحمدرضا سجادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل با اشاره به موارد نقض جدی حقوق بشر در اسپانیا خواستار انجام اقدامات فوری از سوی دولت این کشور در این زمینه شد.
وی با اشاره به گزارش‌های مستند بین‌المللی در خصوص استفاده مکرر از فرودگاهها و حریم هوایی اسپانیا از سوی یک کشور خاص در چارچوب برنامه مخفیانه بازداشت و تسلیم مظنونین به عملیات تروریستی، خواستار انجام تحقیقات جامع و مستقل در این زمینه و ارائه توضیح به جامعه بین‌المللی از سوی دولت اسپانیا شد.
سجادی با مورد اشاره قرار دادن وضعیت نگران‌کننده در بازداشتگاههای اسپانیا شامل استفاده از زندانهای انفرادی طولانی‌مدت و اعمال شکنجه از جمله تجاوز جنسی، تبعیض گسترده علیه اقلیتها به خصوص اقلیتهای قومی و مذهبی از جمله مسلمانان در حوزه‌های مختلف و قاچاق گسترده زنان و دختران به منظور سوءاستفاده جنسی، از دولت اسپانیا درخواست کرد تا به صورت فوری اقدامات همه جانبه‌ای را در عمل و قانون به منظور رفع موارد نقض حقوق بشر در این کشور از جمله در زمینه رفع تبعیض‌نژادی و نژادپرستی علیه اقلیتهای قومی و مذهبی و اتباع خارجی بویژه مسلمانان، تأسیس یک سازوکار مستقل برای رسیدگی و تحقیق در زمینه موارد نقض جدی حقوق بشر توسط مأمورین پلیس در بازداشتگاهها،‌ ممنوعیت کامل شکنجه در عمل و در قانون کیفری اسپانیا معمول دارد.
وی همچنین مورد اخیر اخراج یک دختر مسلمان از مدرسه به خاطر حجاب اسلامی در اسپانیا را نشانه آشکاری از نژادپرستی و نقض آزادی مذهب در اسپانیا برشمرد و خواستار رفع هرگونه تبعیض علیه مسلمانان شد.
لازم به ذکر است که هشتمین نشست گروه کاری بررسی دوره‌ای جهانی شورای حقوق بشر سازمان ملل از روز دوشنبه هفته جاری در دفتر اروپایی سازمان ملل آغاز به کار کرده است و قرار است طبق برنامه، طی دو هفته وضعیت حقوق بشر در 15 کشور جهان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.