وزیر دادگستری اسبق آمریکا سلاحهای اتمی این کشور را تهدیدی واقعی علیه صلح جهانی دانست.
به گزارش فارس، کمیته مقدماتی جنبش جهانی برای پیگیری جنایات جنگی و محاصره و اشغالگری در عراق روز شنبه به ریاست "رمزی کلارک " وزیر دادگستری اسبق آمریکا در لبنان برگزار شد.
روزنامه السفیر لبنان در حاشیه همین مراسم گفتوگویی را با کلارک انجام داده است، وی در این گفتوگو هدف خود از فعالیت در این زمینه را توقف خشونتهای جهانی و پیشرفت به سوی تحقق صلح میداند و میگوید که به همین علت به دنبال محاکمه مسئولان واقعی جنایتهای ضدانسانی در جهان است و نباید سران سلطههای بزرگ در این زمینه از حمایت ویژه قانونی برخوردار باشند.
این مقام اسبق آمریکایی با اشاره به تجاوزهایی که آمریکا در حق عراق روا داشته از تحریمهای مجرمانه تا اشغال این کشور گفت که وی به دنبال این است که موسسات عدالت جهانی، عدالت را به صورت واقعی و بدون تفاوت قائل شدن میان افراد اجرا کنند.
وی دادگاه جنایی لاهه را در این زمینه مسئول دانست و تاکید کرد که این دادگاه باید میان دو گزینه اعتراف به این جنایتها و درخواست برای اجرای عدالت در این زمینه یا اعتراف به عدم شایستگی خود برای تحقق عدالت یکی را انتخاب کند.
کلارک ادامه داد: طبعا آمریکا میخواهد که این روند را در زمینه مستثنی نمودن خود از قوانین بینالمللی ادامه دهد و به این ترتیب حاکمیت قانون را نقض کند، اما این با معیارهای اساسی همخوانی ندارد.
این مقام اسبق قضایی آمریکا با اشاره به توجه گسترده جهانی به دادگاه حریری گفت که در مقایسه با تمام خشونتهایی که در عراق و افغانستان روی میدهد، توجه غیرعادی و بسیار زیادی به این حادثه داده شده است.
وی ادامه داد: باید از این همه توجه در مورد این اتفاق دوری کرد، بهویژه اینکه این توجه میتواند دشمنیها و مشکلاتی را ایجاد کند، ما باید در راستای فعال سازی قانون برای تقویت عدالت و رفع دشمنیها گام برداریم.
کلارک در ادامه اظهارات خود سلاحهای هستهای آمریکا را تهدیدی واقعی علیه جهان دانست و تاکید کرد: نباید تنها به شمارش تعداد کلاهکهای اتمی آمریکا بسنده کرد، بلکه باید حجم، قدرت و پیچیدگی این کلاهکها نیز در نظر گرفته شود، به این ترتیب آمریکا یک خطر واقعی برای جهان به نظر میرسد.
وی درباره نقشه قدرت در آمریکا گفت که این کشور دموکراتیک نیست، بلکه قدرت در آن در دست مجموعههای صنعت نظامی، شرکتهای بزرگ و بانکها است.
به همین علت کلارک پیشبینی کرد که میزان سرمایهگذاریهای آمریکا در بخش نظامی بیش از هر زمان دیگری افزایش یابد و به این صورت است که سودها نیز در اختیار این افراد قرار میگیرد.
این مقام اسبق آمریکایی میافزاید: جوانان نظامی آمریکا برای مأموریت به جاهایی فرستاده می شوند که هیچکس آن را نمی پذیرد، آنها همچنین دست به اقدامات زشت و کریهی میزنند که نشانگر حالتهای اجتماعی بیمار آنهاست که یکی از آنها در افزایش آمار خودکشی نمود پیدا کرده است.
بر اساس اظهارات این مقام اسبق آمریکا این کشور علاوه بر اینها بدترین زندانها را در اختیار دارد و سالانه افرادی از این زندانها خارج میشوند که بسیار مجرمتر و خشنتر از زمانی هستند که به زندان افتادند.
وزیر دادگستری اسبق آمریکا در ادامه این گفتوگو به موضوع تحریمهای غرب علیه ایران پرداخت و آن را غیرقانونی دانست.
وی افزود: میتوان این تحریمها را با تحریمهای عراق مقایسه کرد که آمریکا از طریق شورای امنیت در 6 آگوست سال 1990 و سالروز بمباران اتمی هیروشیما بر این کشور تحمیل کرد و تمامی سازمانهای جهانی اعتراف کردند که این تحریمها به کشتار جمعی مردم عراق انجامید.
وی در ادامه تشریح سیاستهای تجاوزطلبانه آمریکا به تلاش کشورهای عضو سازمان ملل برای پایان دادن به تحریمهای کوبا اشاره کرد و گفت که اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان کشورها موافق پایان دادن به این تحریمها بودند، اما آمریکا و رژیم صهیونیستی با این درخواست مخالفت کرده و آن را رد کردند.