رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی با بیان اینکه تداوم تحریم دارویی ایران در شرایط شیوع ویروس کرونا نقض اصول و موازین حقوق بشری و بین المللی است، گفت: سازمان ملل با اعمال فشار جدی بر آمریکا زمینه لغو تحریم دارویی و اقلام مورد نیاز پزشکی ایران را فراهم کند.
کمیسیون حقوق بشر اسلامی تداوم تحریمهای امریکا علیه ایران را در شرایط مواجهه کشورمان با بیماری ناشی از شیوع ویروس کرونا توهین آشکار به هنجارهای بین المللی و تهدید مستقیم مردم ایران و منطقه دانست و از سازمان ملل خواست در این شرایط حساس در مقابل این رویکرد امریکا بایستد و در رفع تحریم دارویی و اقلام پزشکی مورد نیاز ایران اقدام فوری کند.
رئیس این کمیسیون در لندن طی نامهای به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از او خواست با اعمال فشار جدی بر واشنگتن زمینه لغو تحریم دارویی و اقلام مورد نیاز پزشکی ایران را برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از جمله کیتهای تشخیص بیماری فراهم کند.
مسعود شجره افزود: این تحریمها موجب اختلال در روند همکاری شرکتهای دارویی برای تامین اقلام و تجهیزات پزشکی مورد نیاز ایران شده است.
رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی با اشاره به اظهارات کارشناسان سازمان بهداشت جهانی درباره پیامدهای تحریمهای امریکا علیه ایران گفت: آنان این تحریمها را مانعی برای همکاری شرکتهای خارجی در کمک به مهار هر چه سریعتر شیوع کرونا در ایران توصیف کردهاند. با توجه به تلاشهای ایران برای مهار هر چه سریعتر ویروس کرونا، اکنون جامعه جهانی به مردم ایران و جهان مدیون است و در این شرایط باید به سرعت به آمریکا فشار بیاورند تا دست کم تحریمها را تا زمان کنترل این ویروس متوقف کند.
کمیسون حقوق بشر اسلامی همچنین اعلام کرد نسخهای از این نامه را به مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و گزارشگر ویژه اقدامات یکجانبه قهری سازمان ملل متحد نیز ارسال شده است.
لازم به ذکر است، به علت تحریمهای امریکا امکان کمک رسانی ایرانیان خارج از کشور نیز سلب شده و آنان پایان مانع تراشیها را در این خصوص خواستارند.
پیشتر نیز شماری از ایرانیان مقیم خارج برای کمک به هموطنان سیل زده به ویژه خانوادههایی که در محاصره سیل گرفتار شده بودند کار خرید پلهای شناور و پلهای سریع النصب را که امکان امداد رسانی فراهم کند به مرحله نهایی رساندند، اما شرکتهای غربی از جمله انگلیس به علت تحریمها از تامین و فروش آن خودداری کردند. موضوعی که واکنش ایرانیان مقیم انگلیس را بر انگیخت و پوچ بودن ادعای حقوق بشری برخی مدعیان غربی حقوق بشر را بیش از پیش آشکار کرد.