X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: جمعه 14 خرداد 1389

شورای حقوق بشر در قطعنامه‌ای رژیم اشغالگر اسراییل را محکوم کرد

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشست اضطراری خود در ژنو عصر روز چهارشنبه طی قطعنامه‌ای با اکثریت آراء ، حمله اخیر رژیم غاصب صهیونیستی به کاروان کمکهای انساندوستانه به غزه را به شدت محکوم کرد.

 

به گزارش ایرنا، در بخش مقدماتی این قطعنامه ضمن اشاره به مفاد کنوانسیونهای چهارم ‪ ۱۹۴۹‬ژنو در خصوص حمایت از افراد غیر نظامی در زمان جنگ و تاکید بر اهمیت تامین امنیت و سلامت تمامی غیر نظامیان از جمله امدادرسانان کمکهای بشردوستانه، از تعمیق بحران انسانی در غزه اشغالی ابراز نگرانی شدید شده و بر نیاز به اطمینان از جریان پایدار و منظم عبور و مرور مردم و غذا به نوار اشغالی غزه و لزوم تقدیر از ابتکارات بشردوستانه برای کمک رسانی به مردم غزه تاکید شده است.

در بخش اجرایی قطعنامه، حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی علیه قایقهای حامل کمکهای انساندوستانه که منجر به کشته شدن و مجروح شدن تعداد زیادی از افراد بیگناه شده به شدیدترین نحو محکوم شده است.

در این قطعنامه از رژیم اشغالگر قدس قویا در خواست شده تا با کمیته بین المللی صلیب سرخ به منظور اطلاع از وضعیت بازماندگان حادثه همکاری کند و همه بازداشت‌شدگان ، کمکها و قایقهای توقیف شده را به سرعت آزاد و در اسرع وقت به محاصره غزه و سایر سرزمینهای اشغالی پایان دهد و تضمین دهد تا کمکهای انساندوستانه بدون هیچ مانعی به غزه ارسال شود.

در این قطعنامه همچنین به رییس شورای حقوق بشر ماموریت داده شده است تا با تشکیل یک گروه مستقل بین‌المللی حقیقت یاب برای بررسی موارد نقض حقوق بین‌الملل از جمله حقوق بشردوستانه بین‌المللی و حقوق بشر بین‌المللی و اعزام به منطقه، گزارش مربوط به آن را به نشست بعدی شورای حقوق بشر ارایه دهد.

لازم به ذکر است که این قطعنامه که به ابتکار گروه کشورهای اسلامی و عرب ارایه شد، با ‪۳۲‬رای موافق، ‪ ۹‬رای ممتنع و تنها سه رای مخالف آمریکا، ایتالیا و هلند به تصویب رسید.

سفیر آمریکا به عنوان حامی اصلی رژیم صهیونیستی قبل از ارایه قطعنامه در سخنرانی ضمن مخالفت شدید با قطعنامه ارایه شده و تاکید بر کافی بودن بیانیه صادره از سوی شورای امنیت خواستار رای‌گیری در خصوص قطعنامه شد.

از نکات قابل توجه در تصویب این قطعنامه، حمایت قاطع کشورهای آمریکای لاتین و رای موافق نروژ نسبت به آن است.

سایر کشورهای اروپایی از جمله انگلیس به این قطعنامه رای ممتنع دادند.