X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 11 مرداد 1389

شکنجه همچنان در زندان های آمریکا ادامه دارد

با وجود وعده های رئیس جمهور آمریکا برای مقابله با شکنجه گران در زندان های این کشور، زندانیان هنوز شاهد اجرای روش های مختلف شکنجه در زندان های پنتاگون و سیا هستند.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مطالعات جهانی، با آنکه مقامات آمریکایی، معدودی از زندانبانان خودسر را مسئول شکنجه زندانیان مسلمان در زندان های خود دانسته اند، در واقع بر اساس شواهد و مدارک موجود تعداد زیادی از کارکنان نظامی در این جنایات به صورت اصولی دست داشته اند.

علاوه بر این، زندانبانان با شیوه های مختلفی از جمله به صلیب کشیدن، خفگی، مسموم کردن، استفاده از نیش مار، ندادن داروهای لازم به بیماران زندانی، گرسنگی و ضرب و شتم، اقدام به کشتن زندانیان کرده اند. به گزارش منابع موثق، سربازان آمریکایی دست کم مرتکب صدها مورد قتل زندانیان شده اند.

افزون بر این،‌ معماران و طراحان زندان های "وزارت دفاع آمریکا" آنها را مانند حفره هایی مناسب برای شکنجه طراحی کرده اند. ارتفاع این سلول ها به سختی به 240 سانتی متر و عرض آنها به 280 سانتی متر می رسد.

زندانیان بی گناه ماه ها یا سال ها در این حفره ها نگه داشته می شوند. یکی از زندانیان، این حفره ها را کوچک تر از فضای لازم برای "نگهداری سگ در کشور آلمان" توصیف می کند. طراحانی که با اطلاع قبلی اقدام به ساخت این حفره ها کرده اند، هم مرتکب جنایت علیه بشریت شده اند. 

بعد از انتشار تصاویر مربوط به شکنجه زندانیان در زندان ابوغریب، نزدیک بغداد، دنیا شگفت زده شد و "جرج بوش"، رئیس جمهور پیشین ایالات متحده، این اقدام را لکه ننگی بر دامن آمریکا و موجب بدنام شدن این کشور دانست. وی در ملاقلاتی با عبدالله، پادشاه اردن، در کاخ سفید از تحقیر کسانی که در زندان های عراق مورد آسیب قرار گرفته اند، اظهار تاسف کرد.

یک سال بعد، اتهام "لیندی انگلند" (شکنجه گر آمریکایی در زندان ابوغریب) و 10 نفر دیگر از گروهان 372 دژبان، مبنی بر شکنجه در زندان ابوغریب اثبات شد. با وجود این، وقایع آن زندان در همه زندان های متعلق به پنتاگون و بازداشتگاه های "سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا" (سیا) به دستور دولت جرج بوش تکرار شد.

با آنکه بوش در پی انتشار این تصاویر تنها به ابراز تاسف بسنده کرد، فایده این تصاویر این بود که به مردم و افکار عمومی دنیا فهماند در زندان های آمریکا در سراسر دنیا چه می گذرد. همچنین گزارش های دیگر منابع خبری نشان داد که دستگیری توسط یک سازمان آمریکایی، به معنای سقوط در جهنم است.

با آنکه انگلند محاکمه و زندانی شد، زندانبانان، بازجوها، پزشکان و دندانپزشکان فراوانی که در این جنایات سهیم بودند، هرگز مورد تعقیب و بازجویی قرار نگرفتند.

پایگاه مطالعات جهانی افزود: از طرف دیگر، باید به یاد داشته باشیم که برای دفاع از حقوق زندانیان اسیر در ابوغریب و دیگر زندان های پنتاگون، از هیچ نظام حقوقی بی طرفی، استفاده نشده است؛ بنابراین، شکنجه گران آنها توانسته اند بدون ترس از مجازات، قانون را زیر پا بگذارند.

از 759 نفری که اذعان کرده اند در گوآنتانامو بازداشت بودند، حدود 340 نفر آنها مدت طولانی تری در این زندان نگه داشته شده اند. ولی از این تعداد جرم عده اندکی ثابت شده است. همچنین از بین این افراد، هیچ کس تا کنون به شواهد و دلایل دستگیری اش توسط دولت آمریکا دست نیافته است.

یکی از همین زندانیان به نام "مورات کورناز" در کتابش موسوم به "5 سال از زندگی من؛ بی گناهی در گوآنتانامو" خاطرنشان می کند که در تمام قسمت های این زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دیگر زندانیان نیز با همین وضع مواجه بوده اند.

وی همچنین یادآوری می کند، زندانیانی که باید بر اثر جراحات وارده در بیمارستان بستری می شدند، در عوض، در سلول های زندان گوآنتانامو که به هدف شکنجه زندانیان طراحی و ساخته شده بود، محبوس بودند.


در دوران ریاست جمهوری جرج بوش، نیروهای آمریکایی ده ها هزار انسان بی گناه را بدون حق قانونی برای اعاده حیثیت دستگیر کردند. با این حال، هیچ یک از این زندانیان هرگز در یک دادگاه قانونی و با حضور هیئت منصفه محاکمه نشده اند.
"مطالعات جهانی" در پایان نوشت: با آنکه باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، قسم خورد به قانون اساسی آمریکا، عمل کند، ناتوانی و عدم موفقیت وی برای اجرای صحیح قانون و به ویژه بی توجهی اش به جنایات سیا باعث می شود که وی را مقصر و گناهکار بدانیم.