Menu
X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 08 اسفند 1388

فعال حقوق زندانیان در آمریکا: عدالت را در آمریکا می‌توان با پول خرید

گلوریا روبک یکی از فعالان مطرح آمریکایی در امور مربوط به مسائل اجتماعی بویژه زندانیان گفت: عدالت در آمریکا چیزی است که می‌توان آن را با پول خرید و تنها راه برخورداری از آن داشتن پول هنگفت است.

به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: امروزه بالاخره اطلاعات زیادی در مورد شرایط زندانهای آمریکا در دست است و این به خاطر دو چیز است : اول این که بسیاری از خانواده‌ها و دوستان زندانیان دیگر در حالی که عزیزانشان شکنجه و خفیف می شوند،کتک می‌خورند، مورد تجاوز قرار می‌گیرند و ابتدایی‌ترین حقوق انسانی آن‌ها مثل بهداشت و حق داشتن وکیل از آن‌ها دریغ می‌شود بی‌تفاوت در کناری نمی‌ایستند.

وی افزود: دوم این که روزنامه نگاران و فعالان اجتمایی و سیاسی با نوشتن در بازه شرایط هولناک این زندان‌ها در روزنامه‌ها و سایت‌های اینترنتی این اخبار را به اطلاع اقشار عمومی مردم و جریانات متمایل به چپ می رسانند.

این فعال حقوق زندانیان اظهارداشت: فعالانی مثل من و سازمانی که داریم حرف هایمان را مطرح می‌کنیم ، سازمان دهی می‌کنیم و به مقامات دولتی فشار می آوریم به این امید که این شرایط تغییری بکند.

روبک گفت: ما هنوز توفیق چندانی نداشته‌ایم اما به تهاجمات خودمان و تماس با این مقامات ادامه می‌دهیم.

به گفته روبک عدالت در آمریکا چیزی است که می‌شود آن را خرید ، شما اگر پول حسابی داشته باشید عدالت به دست می‌آورید.

اما اکثریت گسترده‌ای از ‪ ۲تا ‪ ۳میلیون زندانی در آمریکا از طبقه کارگر هستند و این‌ها در زمان محاکمه استطاعت گرفتن وکیل شخصی را ندارند و یقینا استطاعت گرفتن وکیلی را هم که برای نجات آن‌ها از شرایط دردناک درون زندان‌ها مبارزه کنند ندارند

زندان‌های آمریکایی انبارهایی پرشده از فقرا و مستمندان این مملکت و بخصوص سیاهپوستان و اسپانیایی تباران آمریکایی هستند .

این زندانی‌ها هر لحظه ممکن است قربانی بدرفتاری از طرف زندانبانان ویا زندانیان دیگر بشوند. خشونت در بسیاری از زندان‌ها یک هنجار است.

کتک زدن و تجاوز و تحقیر کردن ، بطور هولناکی در این زندان‌ها ادامه دارد. در این زندان‌ها افرادی هستند که ازاختلالات روانی رنج می‌برند و به درمان‌های روانی نیاز دارند.

وی اظهارداشت: استفاده مستمر از سلولهای انفرادی با حد اکثر تدابیر امنیتی که واحدهای اسکان ویژه خوانده می‌شوند حالا در آمریکا عمومیت گسترده‌ای پیدا کرده است.

روبک تصریح کرد: نوع این زندان‌ها چنان ستمگرانه است که موجب ابتلای زندانی‌ها به انواع بیماری‌های روانی می‌شوند .رفتن به زندان‌های مجرد برای مدت‌های طولانی باعث می‌شود که حتی آن‌هایی که سابقه اختلالات روانی ندارند دچار افسردگی، اضطراب ، خشم ، ترس از خفگی ، توهم و اختلال در جریانات فکری و تمرکز و یاد آوری بشوند

این فعال حقوق زندانیان در آمریکا گفت : طبق آمار دایره آمار قضایی آمریکا نیمی از زندانیان آمریکایی از مشکلات روانی رنج می‌برند که این ‪۵ برابر در صد بیماریان روانی در کل جمعیت آمریکا است .

به گفته این شهروند آمریکایی در این کشور خیلی‌ها بر این عقیده‌اند که شرایط در زندان ها هر چه سخت تر باشد زندانیان درس‌های بیشتری می‌آموزند. وی افزود: خوب زندانی‌هایی که با آن‌ها بدرفتاری می‌شود یقینا درس‌هایی را می‌آموزند اما نه در س‌های را که مورد نظر آن‌ها است. کسانی که مورد بدرفتاری قرار می گیرند لبریز از خشم و عصبانیت از این زندان‌ها بیرون می‌آیند.

حقوق این طور افرادتضییع شده وبسیار احتمال دارد که وقتی دوباره به جامعه بر می‌گردند خشم خودشان را در قالب رفتارهای ضد اجتماعی و خشونت آمیز نشان بدهند.

زندان‌های تگزاس شرایط بسیار دشواری دارند ودر صد بازگشت زندانیان به این زندان‌ها هم به همان اندازه بالا است.

در این زندان‌ها سعی نمی‌شود که زندانی‌ها را تادیب کنند ، بلکه فقط انبارشان می‌کنند و با آن‌ها بد رفتاری می‌کنند و نمی‌فهمند که چرا این زندانی‌ها می‌روند بیرون و دوباره به زندگی بزه کارانه روی می‌آورند.

 این روزها که شرایط اقتصادی خراب است ایالت‌های مختلف صرفا به دلائل مالی دارند به دنبال راه‌هایی دیگری به جای حبس و تادیب می گردندکه هزینه‌های کمتری در بر داشته باشند اما من برنامه مشخصی را که در دست بررسی باشد نمی‌شناسم

او درباره پژوهش‌های برجسته‌ای که در این زمینه انجام داده گفت چرا در حالی که فقط ‪ ۱۲در صد از جمعیت آمریکا را سیاهپوستان تشکیل می‌دهند جمعیت سیاهپوستان در زندان‌های این کشور برابر و یا حتی بیشتر ازسفید پوستان است؟فکر می‌کنید به زندان انداختن سیاهپوستان هیچ کمکی به بهبود امنیت در جامعه آمریکا کرده است.

این فعال حقوق زندانیان جواب داد:دلیل در صد نا متناسب حبس آمریکایی‌ها ی آفریقایی تبار چیزی نیست جز نژاد پرستی. امروزه در این کشور از هر ‪۷ سیاهپوست آمریکایی یک نفر یا در زندان‌ها و یا در حالت آزادی با قید و شرط به سر می‌برند.

وی افزود: از هر سه کودک مذکر سیاهپوستی که در این کشور به دنیا می‌آید در نهایت کار یکی از آنها به زندان می‌کشد . فقط یک نژاد پرست تمام عیار می‌تواند بگوید که به زندان انداختن این همه سیاهپوست امنیت جامعه آمریکایی را بهبود می‌بخشد . چنین حرفی مسخره است.

روبک گفت: وقتی به فهرست محکومین به مرگ نگاه می‌کنید می‌بینید که ‪ ۶۰تا ‪ ۷۰در صد از آن‌ها را رنگین پوست‌ها تشکیل می‌دهند و حقیقت هم این است که در این کشور اگر شما یک سفید پوست را به قتل برسانی امکان این که به مرگ محکوم بشوی ‪ ۷برابر بیش از زمانی است که یک سیاهپوست را کشته باشی. این معنایش این است که جان سیاهپوست‌ها در این کشور ارزشی ندارد.

روبک گفت : زندانی کردن در آمریکا حجم بزهکاری را پایین نیاورده است. در حالی که آمریکا با در صدی بالاتر از هر کشور دیگری در دنیا زندانی دارد در صد بزهکاری در این جا مقام اول را ندارد و در واقع در مقام هشتم را دارد.

وی افزود: آمریکا بالاترین جمعیت زندانیان در تمام دنیا را دارد. ‪ ۷۵۶نفر از هر یکصد هزار نفرجمعیت کل کشور، و بعد از این جا هم روسیه قرار دارد.

این در حالی است که نرخ جمعیت زندان‌های ‪ ۵۹در صد کشورهای دیگر جهان نسبت به کل جمعیت این کشورها زیر ‪ ۱۵۰در هر یکصد هزار نفر است جمعیت کل جهان در سال ‪ ۲۰۰۸میلادی ‪ ۶میلیارد و ‪ ۷۵۰میلیون نفر تخمین زده شده بود و با در نظر گرفتن این که در همین سال کل جمعیت زندانیان جهان را ‪ ۹میلیون و ‪ ۸۰هزار نفراعلام کرده بودند، نرخ میانگین زندانیان در کل زندان‌های دنیا ‪ ۱۴۵در هر یکصد هزار نفر می‌شود و درصورتی که کل جمعیت زندان‌ها را ‪ ۱۰میلیون و ‪ ۶۵۰هزار نفری که اخیرا اعلام شده در نظر بگیریم این نرخ به ‪ ۱۵۸نفر در هر یکصد هزار نفر خواهد رسید.