مشاور عالی قوه قضاییه با اشاره به اینکه جریان فتنه ژست مدرن به خود گرفته است، گفت: این ژست مدرن نیز با هدف گول زدن جوانان است، اما اسلام به معنای حقیقی مدرن است و نظام مدنی مدرنی نیز ایجاد میکند.
به گزارش فارس، محمدجواد لاریجانی در همایش «ولایت فقیه، استمرار حرکت انبیا» با اشاره به اینکه بهترین نواندیشی را امام راحل داشت، تصریح کرد: ما باید قبول کنیم که دین غیر از فهم ما است و ما به اندازه فهم وجودی خود از دین بهره میگیریم.
لاریحانی ادامه داد: در این روندی که افرادی به اصطلاح مدرن بیان کردند، قصد آنها ترویج لیبرالیسم سکولار است که در این رویه این گونه بحث میشود که هر کسی باید صبر کند و بهترین لذت را با کمترین عمل به دست آورد، در حالیکه در فضای اسلامی عمل باید صالح و با تلاش همراه باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر عدهای به اسلام معتقد باشند باید تشخیص دهند که اسلام معتقد به سه رکن عقلانیت پایه، ملاک تشخیص منافع و ملاک مشروعیت است.
وی گفت: در نظام دموکراسی لیبرال اگر کسی توانست رضایت اکثریت افراد را به دست آورد، میتواند در آن حکومت کند، در صورتی این شخص ممکن است خیلی از مزایای علمی، اخلاقی و رفتاری را نداشته باشد.
این صاحبنظر مسائل سیاسی، بزرگترین یادگار امام راحل را انقلاب اسلامی دانست و بیان داشت: امام تمام عمرش را برای انقلاب گذاشت که این امر یک عقلانیت جدی است.
وی با اشاره به اینکه دشمنان ولایت فقیه با اعمالشان قصد به چالش کشیدن این اصل را دارند، گفت: آنها میگویند اسلام در زمان خود تفکر خوبی بوده است اما امروز مندرس شده و نمیتواند اعمال موجهی داشته باشد، موجه بودن حکومتها در نظر آنها سکولاریزم بدون تعهد به دین است.
لاریجانی ادامه داد: این افراد در مقابله با چالش دین ادعا میکنند که ما مسلمان هستیم، چون نماز میخوانیم و برای امام حسین (ع) عزاداری میکنیم اما این افراد اعتقاد دارند که اسلام دین جمعی نیست و این قابلیت را ندارد که در دایره عمومی قرار گیرد.
لاریجانی تصریح کرد: جریان اصلاحات در ابتدا حکومت را قبول داشتند و اسلام را هم همینطور، روزه و نماز را هم ادا میکردند اما ملاک این جریان که در زمان خاتمی متولد شد این گونه بود که اسلام مربوط به حکومت نیست و در دایره عمومی قرار نمیگیرد.
وی با اشاره به اینکه ادبیات این جریان در همان زمان رو شد، خاطرنشان کرد: مجموع این ادبیات را تئورسینهای این گروه در روزنامهها و مجلات خود تبلیغ کردند، اینها معتقد نیستند که دایره عقلانیت اسلام مرتبط با حوزههای عمومی است.
وی با اشاره به اینکه ترویج این افکار در دانشگاهها موجب میشود که گاهی مواقع دیده شود که اعتقادات دانشجویان شل میشود و یکی از چیزهای که در حال کار کردن روی آن هستند این است که اسلام یک دین خصوصی و عمومیت ندارد.
لاریجانی ادامه داد: ولایت فقیه در چارچوب عقلانیت اسلامی است و اثبات این مسئله نیز در اسلام است.
این صاحبنظر سیاسی کشورمان در ادامه به شخصیت امام راحل اشاره کرد و افزود: امام دایره عقلانیت دین را در حوزه عمومی هویدا کرد.
وی اظهار داشت: این افراد میگویند که ما تشخیص میدهیم که چه کسی بهتر از دیگری است و این تشخیص نیز نسبی است.
مشاور عالی قوه قضاییه با اعلام اینکه مجلس خبرگان رهبری یک مجمع تشخیصی در بحث افرادی که مسئله تشخیص را در مورد مشروعیت ولایت فقیه مطرح میکنند، است، گفت: مجلس خبرگان این تشخیص را میدهد.
وی با بیان اینکه در نظام سکولار این گونه حکومت میشود که مهم نیست که طرف خوب باشد بلکه مهم این است که سیستمی که بر وی نظارت میکند درست عمل کند، افزود: اینکه نظارت باشد در کل حرف درستی است و کسی رافع نظارت نیست اما نظارت هیچگاه صلاحیت را پوشش نمیدهد.
لاریجانی ادامه داد: در نظام سکولار غربی مدرن میزان اتکا را تغییر دادند و نظارت را قوی کردند که این مسئله اینگونه توجه میشود که مثلاً سارکوزی که اصلاً در سطح ریاست جمهوری نیست، میشود حاکم و مسئول اداره یک سیستم و این مسئله یعنی اینکه حاکم هیچ نقشی ندارد، یعنی اینکه اگر حاکم بیتقوا بود مهم نیست چون مکانیزم هست و او را نظارت میکند.
وی با اشاره به اینکه اشکال دیگری که بر اسلام و بحث ولایت فقیه مطرح میشود، دانایی است در حالی که دانایی در قانون اساسی مطرح شده است که در قانون پایه دانایی فقه باشد که ولی فقیه دارا است.
وی با اشاره به اینکه دموکراسی از زمان سقراط مطرح شده است، گفت: اسم دموکراسی در قانون اساسی نیامده است که شهید بهشتی این موارد را خوب دیدند که اگر بیایند کلمه دموکراسی را استفاده کنند، مفهوم لیبرال نیز کم کم رواج پیدا میکند.
لاریجانی با اشاره به اینکه منتقدان جمهوری اسلامی تبلیغ کردند که نظام اگر جمهوری اسلامی باشد، عقب میافتد، گفت: اکنون باید همین تئورسینها ببینند که ایران تکنولوژی پیشرفته و دانشهای اسلامی برجسته دارد بطوریکه مجبور شدهاند در گزارشهای نشریات خود اعلام کنند که در آسیا؛ ایران و ترکیه از لحاظ علمی و اقتصادی پیشرفت کردند که این نظام همان میوه تازه رسیدهای است که امام راحل آن را پایهگذاری کرد.
وی با بیان اینکه اینها با ما چالش سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی دارند، گفت: یکی از مسائلی که دشمنان ما همواره انجام میدهند بحث کلاه گذاری است که در جریان فتنه نیز شاهد این مسئله بودیم که هم سر جریان فتنه و دوستانشان کلاه رفت و هم سر کسانی که آنها را زود باور کرده بودند و باید گفت که این کلاهگذاری سیاسی ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه جریان فتنه ژست مدرن به خود گرفت، گفت: این ژست مدرن نیز با هدف گول زدن جوانان است. اما اسلام به معنای حقیقی مدرن است و نظام مدنی مدرنی نیز ایجاد میکند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه به بحث روز جامعه و ضرورت توجه به حجاب و عفاف نیز اشاره کرد و گفت: آنها در این مورد نیز مقاله نوشتند و عنوان کردند که به زور نمیشود کسی را به بهشت برد؛ باید برای این افراد توجیه شود که در مجموعه مدنی باید معیار رفتارها را رعایت کنید، خانمی که لباس بدننما می پوشد حتی در نیویورک هم باشد، رفتار مدنی او بسیار ضعیف است چون باید عفت عمومی رعایت شود.
لاریجانی ادامه داد: اگر در نیویورک جلوی یک بدحجاب از نظر قانون آن کشور گرفته شود مدرن است اما اگر در کشور ما این گونه باشد میگویند شما پلیس را وارد این رفتار کردید؛ این رفتار پوششی ربطی به اسلام ندارد، قانون ایران اینگونه است که باید در پوشش حدود را رعایت کنید این مسئله ربطی به مسلمان کردن اجباری افراد ندارد، نیاز قانون مدنی ایران این گونه است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: همانطور که رعایت حجاب توسط یک بانوی محجبه در فرانسه جرم است در ایران نیز عدم رعایت آن جرم است و بر هم زدن قانون مدنی جامعه محسوب میشود.
وی در پایان سخنانش را اینگونه جمعبندی کرد که تشکیل جمهوری اسلامی یک بیانیه و اعلام نبود بلکه یک نظام مدنی با ساختار مدرن بود.