X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: چهارشنبه 05 خرداد 1389

لاریجانی: خط همکاری با ایران بهترین راه پیش روی غرب است

دبیر ستاد حقوق بشر ایران در دیدار با مایک آینس براون، سفیر استرالیا، با تاکید براینکه بیانیه تهران یک حادثه بسیار مهم برای ام.پی.تی و همکاری های هسته ای بین المللی بود تصریح کرد: "بهترین راه برای آمریکا و دول اروپایی خط همکاری با ایران برخوردار از توانمندی های هسته ای است.

به گزارش ستاد حقوق بشر، دکترمحمدجواد لاریجانی در این دیدار به رفتار خصمانه غرب در برابر پرونده هسته ای ایران اشاره کرده و گفت : " اگر قطعنامه های شورای امنیت هدفشان شفافیت است در مورد فعالیت های جمهوری اسلامی ایران طبعا راه به خطا برده و می برند. غربی ها با فشار بر ایران نتیجه معکوس خواهند گرفت، همانگونه که تاکنون چنین بوده است. و اگر مقصود از این قطعنامه ها محروم کردن کامل ایران از دانش هسته ای است،  باید بگویم که این قطعنامه ها شکست کامل خورده اند  چرا که سطح دانش هسته ای در ایران به حدی بالاست که صحبت از محرومیت، بنظر ساده لوحانه می آید."

لاریجانی ضمن تبیین ابعاد مختلف مذاکرات تهران تاکید کرد : این بیانیه اغاز خط همکاری در مسئله هسته ای است و امیدواریم خط همکاری جایگزین خط مقابله که اکنون توسط امریکا و بعضی از دول غربی پیگیری شده بشود. همکاری در این زمینه ،سب افزایش اعتماد و شناخت و پیشرفت در اهداف سه گانه MPT خواهد شد. "

در همین حال سفیر استرالیا در ملاقات با کتر لاریجانی ابتدا راجع به مسائل حقوق بشر و اینکه دولت متبوعش اخیرا یک تلاش بین المللی را برای حذف مجازات اعدام شروع کرده است خواستار تبیین نقطه نظرات جمهوری اسلامی ایران در این مورد شد.

دکتر لاریجانی با اشاره به اینکه مجازات اعدام در سیستم قضایی جمهوری اسلامی ایران دلائل گوناگونی دارد خاطر نشان کرد: " برخی از این مجازات ها مانند تعزیرات در مورد قاچاقچیان مواد مخدر اعمال می شود که  تابع مصلحت اندیشی قانونگذاران در ایران است و زمانیکه انرا ضروری بداند اعمال خواهد کرد و اگر آنرا به مصلحت تشخیص ندهد طبعا قانون را اصلاح خواهد کرد."

مشاور بین الملل رئیس قوه قضائیه در ادامه با تاکید براینکه برخی از مجازات های اعدام غیر قابل گذشت و مصالحه است گفت : " موارد دیگری از اعدام وجود دارد که مربوط به حدود است مانند قصاص که در اصل یک حق شخصی است و حاکمیت در اصل تلاش دارد که اولیا دم را به گذشت و گرفتن دیه تشویق نماید. یک چنین ساختاری برای سیستم قضایی و قوانین و مبانی غرب ناشناخته است. بنابراین مسئله حذف کامل مجازات اعدام مورد تایید ما نیست. "