X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: پنجشنبه 20 خرداد 1389

لاریجانی: نمی خواهیم مجبور به گدایی از کلوپ انحصاری هسته ای شویم

دبیر ستاد حقوق بشر در دیدار با نمایندگان کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در مقر سازمان ملل در ژنو گفت: «غرب در صدد است تا یک کلوپ انحصاری انرژی هسته ای تشکیل دهد تا مردم دنیا در آینده ای نزدیک برای نیازشان به انرژی در برابر آن ها زانو بزنند و ایران حاضر به این کار نیست.»

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری ستاد حقوق بشر از ژنو، دکتر محمد جواد لاریجانی که در راس یک هیات عالی رتبه به منظور شرکت در چهاردهمین نشست شورای حقوق بشر به ژنو سفر کرده است، در نشستی با نمایندگان کشورهای عضو جنبش عدم تعهد (نم) گفت: «اگر امروز به فکر مردم خود نباشیم فردا دیر خواهد بود. درست است که غرب از عدم اعتماد سخن می گوید ولی بحث بر سر بی اعتمادی نیست، بحث بر سر محروم کردن ملت ها از دسترسی به انرژی هسته ای است.»

مشاور امور بین الملل قوه قضائیه در ادامه با اشاره به اظهارات تازه رئیس جمهور آمریکا مبنی بر این که ایران تنها کشوری است که عضو ان پی تی است اما گزارشگران آژانس مطمئن نیستند که به دنبال سلاح نباشد گفت: «اقای اوباما  این را به عنوان یک وضعیت فوق العاده برای ایران قلمداد کرده است.  من حق دارم که در فهم ایشان تردید کنم، چون ایشان اگر حقیقتا اینقدر طرفدار ان پی تی است، حقش بود که یادآوری می کرد که برخی کشورها عضو ان پی تی نیستند اما به سلاح هسته ای هم دست پیدا کرده اند و مورد حمایت آمریکا و غرب نیز هستند. این در حالی است که حتی گزارشگران آژانس هم به تشکیلات آن ها  دسترسی ندارند. در واقع آمریکا باید آنهایی که زرادخانه هایشان را پر از سلاح کرده اند و عضو نیستند و ناظر نمی پذیرند را تنبیه کند نه ایران را .»

لاریجانی در ادامه خطاب به نمایندگان کشورهای عدم تعهد گفت، این موضوعات است که به ملت های ما اجازه می دهد تا به صداقت آن ها شک کنند و به همین دلیل لازم است تا غیر متعهدها دردنیا نقش آفرینی کنند و از ادامه این روش ها که ناکارآمدی‌شان مشخص شده جلوگیری کنند.

لاریجانی در ادامه گفت: «درباره انرژی هسته ای، ما متعتقدیم که غرب به خوبی می داند در ایران به دنبال سلاح هسته ای نیستیم، چون از لحاظ دفاعی بسیار قوی هستیم و توانایی هسته ای نیز چیزی به ما اضافه نمی کند. غرب به دنبال تشکیل یک کلوپ انحصاری برای استفاده از انرژی هسته ای است تا یک ربع غرب آینده مردم جهان، برای روشن کردن چراغ خانه های خود در مقابل اعضای این کلوپ زانو خم کنند و گدایی کنند. ما هرگز این وضعیت را برای ملت خودمان و سایر ملت ها نمی خواهیم و اجازه نمی دهیم اتفاق بیفتند.

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه این وضعیت را برای همه کشورهای در حال توسعه خطرناک توصیف کرده و گفت: « توانمندی ما در انرژی هسته ای سرمایه سایر کشورها نیز هست. ما حاضریم تحت نظارت آژانس به همه شما کمک کنیم تا به این انرژی دست پیدا کنید.»

دبیر ستاد حقوق بشر ایران در ادامه به نقش مهم نم در ایجاد ساختاری نوین در جهان اشاره کرده و گفت : «شرایط بین المللی روز نیازمند فعال شدن بیشتر جنبش عدم تعهد است تا مکانیزم های بین المللی را به سمت یک مکانیزم عادلانه تر سوق بدهیم.»

لاریجانی در ادامه با اشاره به برگزاری اجلاس غیر متعهدها در تهران تحت عنوان حقوق بشر و تنوع فرهنگی، تاکید کرد: «باید تلاش کنیم تا با همت اعضا، سند تهران وارد جریان اسناد و تحول اسنادی حقوق بشری شود.»

لاریجانی در این نشست با اشاره به وضعیت دموکراسی در کشورهای غربی و ایران گفت: « جمهوری اسلامی ایران در واقع یک تجربه گرانقدر و کم نظیر در تاریخ معاصر است. ملتی که قرن ها تحت حاکیمت شاهان بود،  با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره)،  در سه دهه گذشته یک تجربه بزرگ وموفق تاریخی کسب کرده است که  همانا ساختن یک نظام مدنی با عقلانیت اسلامی به جای عقلانیت سکولار غربی بوده است . به تجربه همه ملت ها احترام میگذایم اما حق را برای خومان نگه می داریم که تجربه خومان را داشته باشیم.»

محمد جواد لاریجانی افزود: «اکنون در نظام سیاسی مبتنی بر عقلانیت اسلامی ما، افراد با رای مردم به قدرت می رسند و با رای مردم از قدرت کنار می روند خود دستاورد بزرگی است.»

وی در ادامه این بحث تشریح کرد: «تجربه تاریخی جمهوری اسلامی، که بر مبنای یک نظام مدنی بر اساس عقلانیت اسلامی شکل گرفته است، اولا ایران را به بزرگترین دموکراسی خاورمیانه تبدیل کرده  و ثانیا ایران را از لحاظ دانش و تکنولوژیِ در سطح کشورهای پیشروی خاورمیانه بالا آورده است. لذا ما باید امیدوار باشیم که تجربه های ما دستاوردهای عظیم تری در آینده داشته باشد.»

لاریجانی سپس به موضوع گزارشگران حقوق بشر اشاره کرده و گفت: «ما طرفدار یک تعامل سازنده  و حرفه ای و به دور از جنجال هستیم. در مورد گزارشگران ویژه ما از آن ها دعوت عام کرده ایم و پای آن هم ایستاده ایم و تا به حال شش گزارش گر به ایران امده اند که از متوسط سایر کشورها بالاتر است.  مشکلی در دعوت از آن ها نداریم بلکه مشکلی که داریم مربوط به روش کار آنها یا متدولوژی آن هاست.»

دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه غربی ها رگباری از اتهامات را روانه ایران می کنند  وبا ابهام و کلی گویی سعی در جا انداختن این اتهامات دارند گفت: «اگر گزارشگری می خواهد به ایران بیاید باید بگوید که چه طور می خواهد کشف کند این ادعا ها درست یا نادرست هستند.  وقتی امریکایی ها مدعی می شوند  که در ایران رویه سالیان متمادی به کارگیری شکنجه و تجاوز در دستگاه قضایی ما بود ه است، چگونه یک گزارشگر که فقط می خواهد دو روز در ایران باشد می تواند این موضوع را استنتاج کند. صرفا با کار تبلیغاتی نمی توان این موارد را روشن کرد. ما می خواهیم کمک کنیم که او اتفاقا دقیق این موضوع را بررسی کند.»

لاریجانی در پایان بار دیگر با اشاره به اینکه باب تعامل ایران با گزارشگران باز است گفت : « دغدغه های ما دغدغه های حرفه ای و کاری است و کشوری مثل امریکا که بدترین رکوردهای حقوق بشر را دارد و آخرین آن دفاع از تجاوزها و وحشی گری اسرائیل در حمله به کشتی های کمکهای انسان دوستانه بوده، چطور می تواند سایر کشورها را متهم کند.»