رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار با پژوهشگران و استادان دانشگاه میجی ژاپن گفت: ایرانیان چه در دوره پیش از اسلام و چه در دوره بعد از اسلام قومی به غایت پارسا بودهاند
و به دلیل حاکمیت دینداری با روح گذشت هیچ کشوری همچون ایران پناهگاه اقلیتهای مذهبی نبوده است.
به گزارش خبرنگاراعزامی ایرنا به توکیو، علی لاریجانی در دیدار با استادان و پژوهشگران دانشگاه میجی ژاپن افزود: از حیث تاریخی بسیاری از وقایع گذشته مانند آزاد کردن یهودیان از اسارت بابل به دست کورش کبیر این مطلب را به خوبی به اثبات میرساند.
وی اظهار داشت: ایران تنها کشور جهان اسلام است که فلسفه در آن حیاتی زنده و مستمر داشته و از طریق تعلیمات شفاهی، سینه به سینه و از استاد به شاگرد منتقل شده؟ حال آنکه فلسفه در سایر کشورهای اسلامی، بر اثر حملات متکلمان به خفقان مبتلا شده است.
رییس مجلس ادامه داد: ایران از نظر تاریخی به عنوان حلقه ارتباط فکری و معنوی میان شرق و غرب بوده و سهم مهمی را در این میان ایفا کرده است.
وی گفت: بر اساس پژوهشهای محققان، آن دسته از دانشمندان ایرانی که در دوره پیش از اسلام در شرق ایران دارای مذهب بودایی بودند، سهمی مهم در ترجمه متون بودایی به زبان چینی ایفا کرده و در پیدایش مذهب بودیسم در دورههای متاخر به ویژه در ژاپن تاثیر گذار بوده اند.
لاریجانی تصریح کرد: ایران و ژاپن هر دو از فرهنگهای ریشه دار
برخوردارهستند که سابقه آن را میتوان در گذشتههای بسیار دور حتی ماقبل تاریخ مشاهده کرد.
وی افزود: ایران و ژاپن از نظر فرهنگی از رنگ مقدس در همه مظاهر فرهنگی آن برخوردارند. امر مقدسی که میتوان به عنوان حضور آسمان در زمین، وجود مبدا حقیقی و نیز به عنوان تجلی خداوند در زمین توصیف کرد.
رییس مجلس گفت: فرهنگهای ایران و ژاپن مانند فرهنگهای سنتی، آگاهی از امر متعالی را در همه جنبههای حیات از کارهای روزمره تا هنر و معماری و حتی کشت گل و گیاه متجلی میسازد.
رییس قوه مقننه در پایان از تلاشهای پرفسور ایزوسو، تقدیر کرد و گفت:
مرحوم ایزوسو مدت ۶سالی که در ایران اقامت داشت، کتابهای متعددی تالیف کرد و شاگردان برجستهای که برخی از آنها از استادان بزرگ فلسفه محسوب می شوند تربیت نمود.