X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 09 فروردین 1399

لزوم رعایت حقوق بشر توسط دولت‌ها در مقابله با کویید 19

روشی که دولت‌ها برای مقابله با بیماری‌های همه‌گیر انجام می‌دهند، حقوق اساسی میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر، گزارش‌هایی را به همراه توصیه‌های حقوق بشری در مورد نحوه رفتار دولت‌ها در برابر بیماری کرونا منتشر کرده اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، پایگاه اطلاع رسانی سازمان عفو بین الملل حقوق اساسی انسان ها را  برشمرده است.

طبق این گزارشها، مهمترین تعهدات حقوق بشری دولت‌ها عبارتند از:

1- حق بر سلامت؛ به این معنا که آن‌ها موظفند تمام اقدامات لازم را برای پیشگیری، درمان و کنترل بیماری انجام دهند.

2- دسترسی به اطلاعات؛ هر کس حق دارد از اثر بیماری بر خود، خطر آن، اقدامات برای مقابله با آن و تلاش‌هایی که برای مهار آن می‌شود مطلع شود و نقصان در چنین اطلاع رسانی، جان افراد را به خطر می اندازد.

3- حق کار؛ افرادی که وضعیت باثبات شغلی ندارند، کارگران مهاجر، افرادی که وابسته به محیط فیزیکی کار هستند و افرادی که به طور غیر رسمی شاغلند بیش از همه در معرض آسیب‌های اقتصادی قرار دارند. دولت باید تضمین نماید که همه افراد به تامین اجتماعی، خدمات بیمه و درمان و مرخصی دسترسی دارند. در رابطه با کادر درمان و خانواده‌های آنان دولت‌ها موظف به فراهم کردن تجهیزات لازم، اطلاعات و حمایت‌های روانی-اجتماعی هستند.

4- گروه‌های خاص؛ عده‌ای از افراد همچون سالمندان، معلولان، زندانیان، افراد با پیش زمینه‌ی بیماری، فقرا و پناهجویان عموما بیش از سایرین مستعد بیماری هستند. دولت‌ها باید اقدامات لازم را برای حفظ سلامتی این افراد انجام دهند.

5- عدم تبعیض؛ "ویروسِ چینی" خواندن این بیماری، راه ندادن آسیایی‌ها یا مهاجران به مکان‌های مختلف یا درگیری فیزیکی با آنان، توهین و بازنشر اطلاعات خصوصی افراد برای سایرین همه از مصادیق تبعیض و نژادپرستی هستند. دولت‌ها باید با تمام توان مقابل چنین تبعیض‌هایی بایستند.