درپی محاصره غزه توسط رژیم اشغالگر قدس و جلوگیری از ورود هرگونه کالا از جمله موادغذایی به این منطقه، بسیاری از کودکان و نوزادان دچار سوء تغذیه شده و با مرگ دست و پنجه نرم می کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبربه نقل از الجزیره انگلیسی، طبق مطالعات انجام گرفته، در بین مشکلات عدیده ای که پیش روی مردم غزه قرار گرفته است، بیکاری و کمبود موادغذایی بیش از هر معضل دیگری قربانی می گیرد.
بنا بر این گزارش، به عقیده پزشکان محلی، چهارده درصد از کودکان غزه بدلیل نبود تغذیه مناسب از رشد و نمو باز مانده اند و در چهار درصد از این موارد، شدت ضعف به حدی است که کودک توان ادامه حیات را ندارد.
دکتر عدنان ابو حسنی از آژانس امداد و مشاغل سازمان ملل متحد مستقر در غزه در این باره گفت: «ما در کلینیکهای تحت نظارت سازمان ملل در غزه، تنها حدود پنجاه و پنج درصد کالری مورد نیاز این کودکان را تأمین می کنیم.
با نگاه به این کودکان متوجه می شوید که قد آنها کوتاه مانده و از وزن طبیعی برخوردار نیستند. محاصره غزه باعث نابودی صنعت، کشاورزی و تجارت در اینجا شده است.
در اینجا سه هزار و پانصد کارخانه وجود دارد اما تمامی آنها به تعطیلی کامل کشانده شده اند.» سازمان ملل متحد، بسته های کمکی را برای نجات جان مردم در اختیار آنها قرار می دهد اما این میزان کمک بسیار ناچیز است.
برای مثال به یک خانواده دارای سه یا چهار فرزند، در یک دوره سه ماهه، تنها دو کیسه آرد، چند کنسرو گوشت، روغن زیتون و مقداری برنج و شکر به همراه شیرخشک برای نوزادان اعطا می شود. طبق گزارش سازمان ملل، هشتاد درصد مردم غزه نیازمند کمکرسانی در جهت تأمین موادغذایی هستند و این به معنی یک بحران است.
در این گزارش به وضعیت زندگی یکی از خانواده های ساکن غزه اشاره شد که در آن، پدر خانواده بدلیل از دست دادن شغل و ناتوانی در یافتن کار، قادر به تأمین مایحتاج خانواده و حتی موادغذایی مورد نیازشان نیست.
نوزاد ده ماهه این خانواده که تنها هفت کیلوگرم وزن دارد، به دلیل ابتلا به کم خونی ناشی از سوء تغذیه و شدت ضعف، توان چندانی برای ادامه حیات ندارد.