در حالی 1483 روز از ربایش معاون وزیر دفاع اسبق کشورمان میگذرد که اخیراً اخباری مبنی بر شهادت وی منتشر شد ولی مدعیان حقوق بشر خم به ابرو نیاوردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا عسگری متولد 1335و معاون «علی شمخانی» وزیر دفاع اسبق کشورمان که پس از بازنشستگی به تجارت (زیتون و روغن زیتون در سوریه) مشغول بود، در تاریخ 16 آذر 85 (7 دسامبر) از دمشق وارد هتل جیران استانبول شد و دو روز بعد 18 آذر (9 دسامبر) مفقود شد.
اظهارات مسئولان کشورمان که بارها اعلام کردند عسگری با همکاری موساد و سازمانهای اطلاعاتی آلمان و انگلیس ربوده و به فلسطین اشغالی منتقل شده است، اخیراً با انتشار خبری توسط روزنامههای صهیونیستی هاآرتص و یدیعوت آحارونوت مبنی بر خودکشی عسگری در زندان آیالون، تأیید شد.
روز سه شنبه هفتم دی ماه این دو روزنامه خبری را برای لحظاتی بر روی خروجی خود قرار دادند که با ادعای دروغ خودکشی حاکی از به شهادت رسیدن علیرضا عسگری بود. این در حالی است که رژیم صهیونیستی تا پیش از انتشار این خبر، ربودن علیرضا عسگری را انکار میکرد.
این دو روزنامه مدعی بودند که عسگری خودکشی کرده، اما از آنجا که موساد، مسئول حفظ جان وی بوده، بررسیها در خصوص شیوه و زمان انتشار این خبر، نشان میدهد موضوع به قتل عمد در زیر شکنجههای شدید روحی و جسمی شباهت بیشتری دارد.
مجامع حقوق بشری و سازمان ملل هم در ربودن عسگری سکوت کردند و هم درباره شکنجه و شهادت وی در بی دادگاه رژیم صهیونیستی خفقان اختیار کردهاند.
از زمان ربوده شدن علیرضا عسگری در 18 آذر 1385 تاکنون اخبار ضد و نقیضی از سوی رسانههای خارجی مطرح شد که هیچ کدام تایید نشد. یک روز از پناهنده شدن آن در آمریکا و اسرائیل خبر دادند و روز دیگر از همکاری وی با سرویسهای امنیتی کشورهای غربی. پس از مدتی در لابهلای اخبار خود از زندانی شدن وی در زندانهای این رژیم خبر داده و وعده میدادند که به زودی اعترافات عسگری پخش خواهد شد.
پس از آن «زیبا احمدی» همسر علیرضا عسگری که پس از اعلام خبر ربوده شدن همسرش به همراه خانوادهاش در مقابل سفارت ترکیه تجمع کرده بود، در مورد شایعات مربوط به پناهندگی عسگری یادآور شد: «این شایعات دشمنان است. عسگری به هیچ وجه پناهنده نشده و نخواهد شد.»
برخی از رسانهها در آن زمان مدعی شدند عسگری پیش از خروج از ایران خانوادهاش را به خارج از کشور منتقل کرده و این در حالی است که خانوادهاش در تهران هنوز چشم به راه بازگشت عسگری هستند.
موضوع ربایش و پیگیریها صورت گرفته در مورد عسگری موضوع اکثر نشستهای خبری سخنگوی وزارت خارجه در آن زمان را تشکیل میداد و سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ میگفت که هیچ خبر قطعی در این زمینه در دست نیست و پیگیریها ادامه دارد.
سید محمدعلی حسینی سخنگوی وزارت خارجه در تاریخ 19 فروردین 1386 در مورد اخبار مطرح شده در خصوص علیرضا عسگری از جمله پیدا شدن خودروی آن در مرز ایران و ترکیه، با تاکید بر اینکه این خبر و سایر اخبار در رسانهها و جراید ترک و غیر ترک قابل استناد نیست، خاطرنشان کرد: هیئتی از وزارت خارجه و نهادهای دیگر به ترکیه اعزام و با مسئولان این کشور گفتوگو کردند که مسئولان ترکیه قول دادند این موضوع را بررسی کنند.
وی ادامه داد: ورود آقای عسگری به ترکیه حتمی است و خروج آن جای تردید دارد که مسئولین ترکیه قول دادند آن را بررسی و پیگیری کنند و به صورت رسمی به ما منعکس نمایند. ما اخبار غیررسمی را ملاک نظر قرار نمیدهیم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در 26 فروردین همان سال در نشست هفتگی با خبرنگاران با بیان اینکه در تلاش برای به دست آوردن اخباری از وضعیت عسگری و در تماس با مسئولان ترک هستیم، به نگرانی خانواده عسگری و مراجعه آنها به سفارت ترکیه و همچنین پیگیریهای سفارت ایران در ترکیه اشاره کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در تاریخهای دوم و نهم اردیبهشت نیز عنوان کرد: علیرغم پیگیریهای انجام شده هنوز خبر قطعی و جدیدی در دست نیست.
خانواده عسگری نیز در این مدت بیکار ننشستند و در طی این مدت چندین بار به سفارت ترکیه در تهران مراجعه کردند و هر بار به آنها قول پیگیری داده شد.
پس از آن بعضی از رسانهها ادعا کردند عسگری اطلاعاتی درباره برنامه هستهای ایران در اختیار داشته که سید محمدعلی حسینی سخنگوی وزارت خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در تاریخ 30 اردیبهشت 1386 مطالب منتشر شده در این زمینه را صحیح ندانست و با بیان اینکه پرونده عسگری از سوی کمیتهای که به ترکیه سفر کرده بود در حال پیگیری است، اظهار داشت: مراجع ذیربط در تهران و آنکارا مشغول بررسی موضوع هستند.
وی از دولت ترکیه خواست کمیته تحقیق سریعتر نتایج تحقیقاتش را به صورت رسمی به ایران اعلام کند.
زیبا احمدی همسر عسگری در 18 آذر ماه 1387 در تجمعی که همزمان با دومین سالگرد ناپدید شدن عسگری برگزار شد در گفتوگویی با خبرنگار فارس با تأکید بر پاسخگویی دولت ترکیه در این زمینه، گفت: رژیم صهیونیستی به دلیل ماهیت غیرانسانی و تروریستی خود این آدمربایی را انجام داده و من صد در صد مطمئن هستم که عسگری توسط عوامل رژیم صهیونیستی در ترکیه ربوده شده است.
در طی این مدت سکوت خبری حاکم بود تا اینکه دو روزنامه صهیونیستی هفته گذشته خبری مبنی بر خودکشی عسگری منتشر کردند. پس از آن بود که محمدرضا شیبانی معاون خاورمیانه و مشترک المنافع وزارت امور خارجه از این موضوع ابراز نگرانی کرد و خواستار اقدام عاجل سازمانهای بینالمللی برای روشن شدن وضعیت وی شد.
سردار وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در واکنش به خبر منتشره مبنی بر شهادت علیرضا عسگری، گفت: در صورت صحت این خبر، این اقدام غیرانسانی آزمون دیگری برای مجامع بینالمللی خواهد بود که داعیه حقوق بشر و حقوق شهروندی را دارند.
علیاکبر صالحی سرپرست وزارت خارجه کشورمان نیز دیروز (پنجشنبه) 9 دی ماه 1389با ارسال پیامی به بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به انتشار اخباری مبنی بر خودکشی عسگری در زندانهای رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی کرد.
وی تأکید کرد: بدون تردید انتشار این اخبار ظن ربودن عسگری توسط رژیم صهیونیستی را بیش از پیش تقویت کرده و مسئولیت حفظ جان و سلامت نامبرده را مستقیماً متوجه این رژیم میکند.
کاظم جلالی مخبر کمیسیون امنیت ملی مجلس هم خاطرنشان کرد: ما از طریق مجامع بینالمللی وضعیت آقای عسگری را پیگیری خواهیم کرد. اگر ادعای رژیم صهیونیستی صحت داشته باشد، باید جنازه او به کشورمان تحویل و اگر ادعای این رژیم دروغ باشد، باید آقای عسگری زنده به جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شود.
اقدام رژیم صهیونیستی در ربایش اتباع ایرانی تنها به عسگری محدود نشده و این رژیم پروندههای سنگینی از جمله در مورد ربایش چهار دیپلمات ایرانی در لبنان دارد که هیچ وقت هم پاسخگو نبوده است.
نکته جالب سکوت سازمان ملل و سازمانهای مدافع حقوق بشر در این زمینه است که پس از گذشته بیش از چهار سال از ربایش عسگری و اخیراً هم خبر شهادتش هیچ عکس العملی از خود نشان نمیدهند.