در چهاردهمین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل، گزارش نهایی ارائه شده از سوی ایران در رابطه با «بررسی دوره ای و جهانی حقوق بشر» با موافقت ها و مخالفت هایی روبرو بود.
به گزارش ستاد حقوق بشر، در این اجلاس که هیات عالی رتبه ایرانی به سرپرستی دکتر محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، در آن شرکت کرده بود، نمایندگان کشورهای آمریکا، انگلیس، نروژ، کویت، چین، پاکستان، الجزایر، کره جنوبی، ونزوئلا و کوبا درخصوص گزارش ج.ا. ایران سخنرانی کردند که در این بین نمایندگان کشورهای آمریکا، انگلیس و نروژ از وضعیت حقوق بشر در کشورمان ابراز نگرانی کردند. این کشورها با اشاره به برخی ادعاهای حقوق بشری از جمله وضعیت بازداشت تعدادی از رهبران بهایی، عدم پذیرش برخی از گزارشگران ویژه شورای حقوق بشر جهت سفر به جمهوری اسلامی ایران خواستار محکومیت جمهوری اسلامی ایران گردیدند.
همچنین نمایندگان تعداد 10 سازمان غیردولتی شامل کمیته بین المللی بهاییان، دیده بان حقوق بشر، عفو بین الملل، مؤسسه مطالعات حقوق بشر قاهره، فدارسیون بین المللی حقوق بشر، دو سازمان غیردولتی همسو ایرانی بنام مؤسسه خیریه حمایت از قربانیان اجتماعی و بنیاد کودک، یک سازمان غیردولتی فرانسوی به همراه دو NGO دیگر با استفاده از فرصت موجود به ایراد سخنرانی پرداختند.
با وجود برخی مخالفت ها، گزارش نهایی ارائه شده از سوی ایران در رابطه با «بررسی دوره ای و جهانی حقوق بشر» به اجلاس چهاردهم شورای حقوق بشر سازمان ملل با اجماع به تصویب رسید.
شورای حقوق بشر سازمان ملل با برگزاری سالانه سه اجلاس عادی با حضور 47 عضو این شورا در ژنو (مقر اروپایی سازمان ملل) نسبت به وضعیت حقوق بشر در کشورهای عضو سازمان ملل می پردازد. این شورا که جایگزین کمیسیون سابق حقوق بشر گردیده تاکنون با بررسی وضعیت حقوق بشر در یکصدو بیست و هشت کشور در چارچوب طرح نظارت دروه ای جهانی (UPR) که طبق آن مقرر گردیده تمامی کشورهای عضو سازمان ملل طی چهار سال (2011-2008) وضعیت حقوق بشر آنها مورد ارزیابی و رسیدگی قرار گیرد، تلاش نموده حتی الامکان فارغ از انتقادات وارده نسبت به کمیسیون سابق از اعمال سیاست های تبعیض آمیز در بررسی وضعیت حقوق بشر در کشورها پرهیز نماید.