X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 17 مهر 1389

نابود نکردن به موقع سلاح‌های شیمیایی، نقض آشکار حقوق بشر است

جمهوری اسلامی ایران از واشنگتن و مسکو به دلیل بدعهدی امریکا و روسیه درباره انهدام زرادخانه‎های شیمیایی خود به شدت انتقاد کرد.

به گزارش پرس تی وی ، شصت و دومین نشست شورای اجرایی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در هلند در حالی آغاز به کار کرده است که ایالات متحده و روسیه رسما اعلام کرده‌اند که نمی‌توانند تا پایان ضرب‌الاجل نهایی تعیین شده از سوی این سازمان سلاح‌های شیمیایی خود را نابود سازند.

ضرب‎الاجل نهایی این سازمان در 29 آوریل سال 2012 میلادی پایان خواهد یافت.

کاظم غریب آبادی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند و نماینده ایران در سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در شهر لاهه، رعایت نکردن ضرب‎الاجل نابودی سلاح‎های شیمیایی از سوی امریکا و روسیه را نقض آشکار تعهدات بین‎المللی خواند.

غریب آبادی تصریح کرد، در حالی که هدف اصلی این کنوانسیون خلع‎سلاح دارندگان سلاح‌های شیمیایی است، چگونه می‌توان انتظار داشت که با از میان برنداشتن این گونه سلاح‌ها و تمامی ذخائر سلاح‌های شیمیایی، ماهیت چنین کنوانسیونی حفظ شود؟

سفیر جمهوری اسلامی ایران، اعمال محدودیت بر صدور و اشاعه مواد شیمیایی، دانش و فن‎آوری را نیز بخشی از مفاد این کنوانسیون دانسته و با یادآوری قربانیان سلاح‎های شیمیایی ایران از جمله قربانان سردشت، تاکید کرد، باید سازوکاری مناسب در جهت مقابله با شرایط اضطراری حملات شیمیایی در اختیار کشورها قرار داد.

نیروی هوایی عراق در تاریخ 7 تیر1366 با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پر ازدحام شهر سردشت، از توابع استان آذربایجان غربی را هدف قرار داد که طی آن 110 نفر از ساکنان غیرنظامی شهر کشته و 8000 تن دیگر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و مسموم شدند.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد.

جمهوری اسلامی ایران، این تهاجم را محکوم کرده و شهر سردشت اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما نامید.

با این حال پس از انجام این بمباران‌ها، مجامع جهانی هیچ اقدامی برای جلوگیری از ادامه این تجاوز انجام ندادند و بی‌اعتنا از کنار آن گذشتند.

غریب‎آبادی در نشست سازمان منع سلاح‎های شیمیایی با بیان این که فلسفه وجودی کنوانسیون سلاح‎های شیمیایی و تشکیل سازملانی برای منع این گونه تسلیحات کشتار جمعی، وجود کسانی است که قربانی این گونه سلاح‎ها شده‎اند، اظهار داشت، این سازمان باید نام 15 کشوری را که به توسعه سلاح‎های شیمیایی عراق در زمان حکومت صدام حسین کمک کرده‎اند اعلام کند.

گفتنی است، در همین رابطه، جنبش عدم تعهد نیز در بیانیه‌ای، از این‌که هنوز بیش از 30 درصد زرادخانه‌های سلاح‌های شیمیایی کشورهای بزرگ از جمله امریکا و روسیه منهدم نشده، اظهار تاسف کرده است.