X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 30 آذر 1389

نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با خبرنگاران برگزارشد

نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه عصر روز دوشنبه برگزار شد و حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در این نشست به سوالات متعدد خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه، سخنگوی قوه قضاییه در ابتدا در خصوص دفاعیات مدیر مسئول روزنامه ایران گفت: در این مورد دادستان تهران تشخیص داده‌ است که مطالب  مطرح شده  خود متضمن توهین و افترا به افراد دیگری است و بر اساس گفته‌ی دادستان این دفاعیات ساعت 11 روی سایت منتشر شده و طبیعی است جراید مختلف از آن مطلب استفاده کنند. اما دادستانی به این دلیل که دفاع صورت گرفته متضمن برخی مسائل بود که ممکن است جرم باشد به برخی روزنامه‌ها تذکر دادند که فعلا مطالب را درج نکنید و به خود روزنامه ایران هم تذکر داده شد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: شورای دستگاه‌های نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و وزارت اطلاعات طبق قانون وظیفه نظارت دارند. اینها شورایی تشکیل داده‌اند تا بتوانند کارهایشان را هماهنگ‌تر پیش ببرند و موازی‌کاری نکنند.

محسنی‌اژه‌ای افزود:  در زمینه مسائل اقتصادی و غیراقتصادی سازمان بازرسی کل کشور در مواردی که باید تذکر دهد تذکر داده است و گاهی قضیه با این تذکرات تمام می‌شود. مواردی هم وجود دارد که پرونده به دستگاه قضایی ارسال می‌شود.

وی پس از توضیحات خبرنگار درباره پرونده‌ای در رابطه با فرزندان یکی از مسوولان ورزشی گفت:‌ پرونده‌ای که شما اشاره کردید چنین چیزی در ذهن من هم هست که پسر یکی از کسانی که متولی این موضوع است دستگیر شده اما نمی‌دانم الان حکم او صادر شده و قطعی است یا خیر.

سخنگوی قوه قضاییه، در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره دستگیری عوامل ترورهای اخیر پرسید، گفت: متاسفانه عاملان مستقیم این دو ترور اخیر و ترور قبلی هنوز دستگیر نشده‌اند اما افرادی که مرتبط با این موضوع هستند و از ناحیه سرویس‌های بیگانه جهت اقدامات تروریستی در کشور دستور می‌گرفتند یا آموزش دیده‌اند و ابزاری در اختیار داشته‌اند توسط سیستم اطلاعاتی ما شناسایی و دستگیر شده‌اند .

وی افزود: این متهمان نسبت به موضوع اقرار کرده‌اند، پرونده آنها در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد. ما این پرونده و پرونده‌های دیگری حتی اگر در حد سرنخ باشد حتما پیگیری می‌کنیم. روابط بین‌الملل قوه قضاییه و دادستانی کل نیز این مسائل را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

 وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نتایج اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در رسیدگی به پرونده دو شغله‌ها، عنوان کرد: سازمان بازرسی کل کشور از دو سال و نیم قبل موضوع دوشغله‌ها را در دستور کار خود قرار داد. تاکنون سه استان برنامه خود را به سازمان بازرسی ارائه کرده‌اند. بر اساس برنامه‌های اعلام شده در تهران 130 نفر دوشغله هستند. در خراسان رضوی و شمالی نیز 140 نفر دوشغله وجود دارد که جمعا 270 نفر می‌شوند. بسیاری از آنها گفته‌اند از قانون اطلاع نداشته‌ایم و به محض تذکر سازمان بازرسی از یکی از دوشغل خود استعفا دادند.

محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه تعداد 93 نفر دوشغله از تهران به دستگاه قضایی معرفی شده‌اند، گفت: برخی از این افراد پس از معرفی به دادگاه از یکی از شغله‌هایشان استعفا داده‌اند که برای آنها قرار منع تعقیب صادر شد. حدود 7 نفر کسانی بودند که استعفا ندادند و به پرونده‌ها آنها رسیدگی شد و به جزای نقدی محکوم شدند. پرونده 25 - 26 نفر نیز در حال رسیدگی است.

وی در پاسخ به  اقدامات قوه قضاییه در  آستانه هدفمندی یارانه‌ها گفت: قوه قضاییه اعلام آمادگی کرده  و کمیسیون ویژه‌ای تشکیل داده است و به دادگستری‌های سراسر کشور گفته شده با دولت همکاری کند و شعب ویژه‌ای راه‌اندازی شود..

 دادستان کل کشور در خصوص  گلایه رییس قوه قضائیه از عدم همکاری نیروهای امنیتی در پرونده کوی اظهار کرد: اگر در چنین پرونده‌هایی مانند پرونده کوی دانشگاه اطلاعات دقیق و درست را از مراجع رسمی داشته باشیم به سرعت می‌توانیم پرونده را به نتیجه برسانیم. ز جمله پرونده‌هایی که در رسیدگی به آنها تاخیر شد، پرونده کوی دانشگاه بود که اگر اطلاعاتی را که بعدا در اختیار ما گرفت  زودتر در اختیارمان قرار می‌دادند،  زودتر و سریعتر به نتیجه می‌رسید.

وی یادآور شد: سیستم اطلاعاتی در مواردی که در قانون پیش بینی شده ضابط دستگاه قضایی محسوب می‌شود و در مواردی بیان می‌شود که ضابط نیستند.

 دادستان کل کشور افزود: چنانچه یک پرونده دارای دو متهم باشد که رسیدگی به اتهام یکی در صلاحیت دادگاه نظامی است و رسیدگی به اتهام فرد دیگر در صلاحیت دادگاه دیگری باشد اگر اتهام اصلی متوجه متهم اصلی پرونده باشد، به پرونده در آنجا رسیدگی می‌شود. در این پرونده نیز هم افراد نظامی و انتظامی و هم افراد عادی متهم بودند که بنابر این با نظر رییس قوه قضایه  مقرر شد در دادسرا و دادگاه نظامی به اتهام همه متهمان یکجا رسیدگی شود.

 سخنگوی دستگاه قضایی در خصوص پرونده نگین گفت:امیدوارم  مردم  توجه داشته باشند که در برخی از موارد این‌گونه افراد قادر به انجام تعهدات خود نیستند، ودستگاه قضایی در طول مدت رسیدگی به این پرونده نهایت تلاشش را کرده که مردم به پول‌شان برسند و  امیدواریم این پرونده به زودی به سرانجام برسد.

 اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگاری در باره حادثه معروف به سعادت آباد 2 گفت: این اتفاق در یازده دی ماه سال گذشته روی داد و  این موضوع هیچ شباهتی به حادثه سعادت‌آباد نداشته است .

سخنگوی دستگاه قضایی در باره اظهارات اخیر یکی از مسئولان دولتی مبنی بر اینکه دو تبعه آلمانی جاسوس نیستند و به زودی آزاد می‌شوند، گفت: این افراد ادعا می‌کنند که خبرنگار هستند، اما با وزارت ارشاد هماهنگی نکردند و در کاری که خلاف بوده وارد شدند که این پرونده هم‌اکنون در حال رسیدگی است.

وی یادآور شد: بنده نیز از ابتدا عنوان جاسوسی را مطرح نکردم.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر عفو و آزادی 50 تن از متهمان حوادث پس از انتخابات سال گذشته که در برخی رسانه‌ها منتشر شده بود، گفت: پیش از این نیز گفته‌ایم که اگر کسانی باشند که در زمان رسیدگی به اتهام همکاری کنند و حتی پس از رسیدگی اظهار پشیمانی کنند و بگویند فریب خورده‌اند طبیعی است که برای آنها ارفاق قائل خواهیم شد.

وی با تائید این مطلب اظهار کرد: به مناسبت عید غدیر خم تعدادی از افراد که نادم بوده و همکاری کرده و قول دادند که جبران کنند مشمول عفو شدند که تعدادی از آنها آزاد شده و محکومیت تعدادی از آنها نیز تقلیل یافته است.

محسنی‌اژه‌ای در ادامه با اشاره به اینکه برخی خبرنگاران در نشست‌های قبلی اشاره کرده‌اند در برخی از زندان‌ها مواد مخدر یافت می‌شود، عنوان کرد: در یکی از زندان‌های اطراف تهران گفتند مواد مخدر وجود دارد که البته وجود هم داشت وما به سازمان زندان‌ها گفتیم شما باید تلاش کنید مواد مخدر وارد زندان نشود. این تلاش‌ها در یک ماه اخیر نتیجه داده و 12 - 10 نفر از کسانی که از داخل و خارج زندان همکاری داشته‌اند شناسایی شده‌اند. که تاکنون 7 نفر از آنها به اعدام محکوم شده‌اند .

سخنگوی قوه قضاییه، در پاسخ به سوالی درباره اینکه تعدادی از فوتبالیست‌ها و هنرمندان در یکی از پارتی‌ها دستگیر شده‌اند، گفت: طبیعتا اگر کسی مرتکب جرم شود دستگاه قضایی پیگیری می‌کند و این  سه نفری که بازداشت شده‌اند نیز  اکنون با قرار مناسب آزاد شدند تا به پرونده‌شان رسیدگی شود.

وی در مورد حزب منحله مشارکت و سازمان مجاهدین و ادامه فعالیت این دو حزب در روزهای اخیر گفت:به دادستان گفتم از سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات پیگیری کنید که بیانیه‌های صادر شده را چه کسانی می‌دهند تا رسما با این افراد که پس از انحلال حزب‌شان بیانیه‌هایی که حالت شب‌نامه دارد منتشر می‌کنند برخورد قانونی شود.

محسنی‌اژه‌ای در باره امکان برگزاری  دادگاه غیابیمهدی هاشمی  گفت: در مسائل مالی امکان محاکمه غیابی وجود دارد  ولی در همه موارد دادگاه غیابی برگزار نمی‌شود و باید خود فرد حضور داشته باشد