X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: چهارشنبه 12 آبان 1389

نقض حقوق بشر در افغانستان به بهانه طالبان

نوام چامسکی تحلیل‌گر برجسته مسائل سیاسی در گفت‌وگو با شبکه پرس‌تی‌وی، حمله به افغانستان و اقدامات نیروهای امریکایی در این کشور را غیر قانونی دانسته است.

پروفسور چامسکی درباره جنگ افغانستان گفت: "در اکتبر 2001 امریکا شروع به بمباران افغانستان کرد زیرا گفته می‌شد که آنان در حملات 11 سپتامبر مقصر بودند. طالبان از امریکا درخواست کرد که مدارکی نشان دهد تا ادعای خود را ثابت کند و این خواسته طبیعی بود. البته امریکا قبول نکرد که مدارک را نشان دهد. ما بعدها فهمیدیم که امریکا مدارک را نشان نداد چون اصلا مدرکی در اختیار نداشت."

چامسکی خاطرنشان کرد: "امریکا شروع به بمباران افغانستان کرد و 3 هفته پس از حمله به این کشور، یک افسر انگلیسی اعلام کرد، ما آن‌قدر به بمباران ادامه می‌دهیم که مردم افغانستان طالبان را از بین ببرند. چنین اقداماتی کاملا غیرقانونی هستند و این کار جرم است."

گفتنی است، جورج بوش رئیس جمهور وقت امریکا نیز پس از حمله به افغانستان اعلام کرد، بین شبه‌نظامیان و افرادی که به آنان پناه می‌دهند هیچ تمایزی قائل نمی‌شود. پس از آن، به این بهانه هزاران غیرنظامی افغان و صدها تن از نظامیان ائتلاف ناتو کشته شدند و این جنگ همچنان در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما رئیس جمهور کنونی امریکا، ادامه دارد.

گارث پرایس محقق ارشد مؤسسه چاتم هاوس (مؤسسه سلطنتی مطالعات بین‌المللی انگلستان) نیز در گفت‌وگو با پرس تی‌وی گفت: "هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد حملات یازدهم سپتامبر را طالبان افغانستان طراحی کرده باشند."

پرایس خاطرنشان کرد: "هدف این جنگ دائم تغییر می‌کند. در سال‌های اولیه گفته می‌شد که هدف، از بین‌بردن طالبان و القاعده است اما در سال‌های بعد هدف از این جنگ ساختن افغانستان، رسیدگی به اقتصاد این کشور و تامین حقوق زنان عنوان شد. در طول زمان هدف اعلام شده از این جنگ دائما تغییر کرده است."

امریکا با کمک متحدانش در سال 2001 برای آن‌چه سرکوب گروه‌های شبه‌نظامی و برقراری صلح و ثبات در افغانستان نامیده شد، به این کشور لشکرکشی کرد.

این درحالی است که اکنون پس از گذشت 9 سال از آغاز جنگ در افغانستان، مقامات امریکایی و افغان معترفند که هنوز آرامش در این کشور برقرار نشده و شمار تلفات غیر‌نظامیان روز به روز رو به افزایش است.

با وجود استقرار حدود 150 هزار نیروی نظامی خارجی در افغانستان، هنوز هم اوضاع امنیتی این کشور بی‌ثبات است و گزارش‌های اخیر از قدرت یافتن شبه‌نظامیان در این کشور جنگ زده حکایت دارد.