یک هفتهنامه آمریکایی با اشاره به افشاگری دادگاه عالی انگلیس علیه زندانهای پنهانی آمریکا در انگلستان، به چگونگی رفتار بازجویان آمریکا با زندانیان بیگناه و وادار ساختن آنها به امضای اعترافنامههای دروغین پرداخت.
به گزارش فارس، "ریچارد واکر " روزنامهنگار صاحبنام آمریکائی اقدام قضات ارشد انگلیسی در خودداری نمودن از نادیده گرفتن شواهد سری که حاکی از شکنجه یک شخص بیگناه توسط سازمان سیا آمریکا و آگاهی دولت انگلیس از این اقدام غیرقانونی آمریکا بوده را نوعی دهنکجی به واشنگتن و لندن توصیف کرده است.
واکر در این گزارش که هفتهنامه "امریکنفریپرس " آن را در شماره اخیر خود منتشر کرده، زندانی مذکور را "بنیام محمد " تبعه اتیوپی معرفی میکند که از سال 1994 به عنوان مهاجر در انگلستان زندگی میکند.
بنابراین گزارش، با انتشار عمومی هشت پاراگراف گزینش شده از متن دادرسی پیشین دادگاه عالی انگلستان، افکار عمومی این کشور متوجه شدند که دولت انگلیس و جامعه اطلاعاتی این کشور به خوبی از شکنجه بنیام محمد آگاه بودهاند.
واکر میافزاید: سه قاضی دادگاه استیناف با انجام وظایف خود نشان دادند که قصد ندارند تا تسلیم فشارهای سیاسی شده و مشارکت دولتشان در تخطی از قوانین بینالمللی و موازین اخلاقی را پنهان کنند.
این در حالی است که قضات انگلیسی بطور شدیدی از سوی واشنگتن و لندن تحت فشار بودند تا آگاهی مقامات بلندپایه این دو کشور از چگونگی رفتار مامورین سیا با بنیام محمد را مخفی نگه دارند. بطوریکه هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا پیش از این به طور علنی هشدار داده بود که انتشار متن گزینش شده دادخواست مطرح شده در دادگاه انگلیسی، میتواند "مشارکتهای اطلاعاتی آینده " آمریکا با انگلیس را به خطر بیاندازد.
این نویسنده آمریکایی یادآور میشود: دولت انگلیس که هماکنون درگیر بازجوییهای جنجالی مراجع قضایی این کشور در رابطه با حمایت غیرقانونی دولت از حمله آمریکا به عراق است، کوشیده تا دادگاههای انگلیس را وادار به محدودسازی پیگیری موضوع شکنجه بنیام محمد نماید. اما این دادگاهها تائید کردهاند که گزارشهای سیا در مورد شرایط محمد، توسط مقامات لندن نیز خوانده شده و رفتار این مقامات در حقیقت نقض قوانین کنوانسیون ژنو است که انگلستان از سال 1972 متعهد به احترام گذاشتن به آن شده است.
اما مسئله مهمتری که مطرح میشود این است که اقدام اخیر دادگاه عالی انگلیس در مقصر شناختن دولتهای انگلیس و آمریکا میتواند راه را برای پیگیریهای قانونی برنامه استرداد مجرمین سازمان سیا باز کند که در نتیجه آن آمریکا و انگلیس به جرم ارتکاب جرایم جنگی در محاکم جنائی بینالمللی مورد محاکمه قرار خواهند گرفت.
این گزارش حاکیست، مقامات بلندپایه لندن و واشنگتن به شدت از تحت پیگرد و بررسی قرار گرفتن استفاده سیا از مکانهای موسوم به "سایتهای سیاه " در انگلیس و نقشی که آژانسهای اطلاعاتی برخی از کشورهای خارجی در تسهیل برنامه استرداد مجرمین ایفا کردهاند، هراس دارند.
همچنین این احتمال نیز وجود دارد که توجه مراجع قانونی بر این حقیقت متمرکز شود که "فرمان عملیاتهای ویژه مشترک ایالات متحده " در سایتهای سری خود در سراسر افغانستان و دیگر کشورها مشغول به فعالیت است. این در حالی است که رئیسجمهور اوباما قول داده بود تا تمامی مراکز موسوم به سایتهای سیاه سازمان جاسوسی آمریکا را تعطیل کند، اما تاکنون هیچ شاهدی دال بر اینکه اوباما وعدههای خود را عملی کرده دیده نشده و وی حتی هیچ اظهار نظری در رابطه با زندانهای نظامی مخفی آمریکا بیان نکرده است.
ریچارد واکر در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به اقدام آمریکا در ربودن اتباع دیگر کشورها مینویسد: افشای این مطلب که بنیام محمد در یکی از سایتهای سیاه آمریکا شکنجه شده، شاهد دیگری بر حقایق مربوط به "ناپدید " شدن مظنونین در افغانستان و پاکستان محسوب میشود.
واکر توضیح میدهد: سال گذشته، بسیاری از افغانها ادعا کرده بودند که تعدادی از اعضای خانوادههایشان در نیمههای شب توسط نیروهای ویژه آمریکا ربوده شده و دیگر باز نگشتهاند. این افراد همچنین تاکید کرده بودند که بستگانشان با بطور ناشناس و با هویتهای قلابی در زندانهای مخفی آمریکا نگهداری میشوند.
بنابراین گزارش، یکی از زندانهای سری آمریکا در خارج از کابل قرار داشته و برخی از زندانیان آزاد شده آن، بعدها از وضعیت دشوار نگهداری خود در آن سخن گفتهاند. در همین حال، بنیام محمد نیز برای چهار ماه در این زندان نگهداری شده و در واقع چگونگی رفتار نیروهای آمریکائی با وی بیانگر بی حد و مرز بودن روشهای بازجوئی و شکنجه زندانیان توسط آمریکائیها است.
این روزنامهنگار آمریکایی در تشریح چگونگی دستگیری بنیام محمد مینویسد: محمد در اواخر سال 2001 در پاکستان دستگیر شد و ماهها تحت بازجویی مامورین سیا و "امای6 "، سازمان جاسوسی انگلیس، قرار گرفت. در تابستان سال 2002 میلادی، سیا وی را به مراکش انتقال داد که سابقه طولانی در استفاده از شکنجه دارد. بازجویان مراکشی طی 18 ماه آتی اقدام به شکستن استخوانهای وی نموده و برخی اعضای بدن وی را بریدند. این بازجویان همچنین به بنیام محمد گفته بودند که ایالات متحده از وی میخواهد تا در دادگاه، علیه شخصیتهای ارشد القاعده شهادت دهد.
واکر با بیان این مطلب که بنیام محمد نیمه شب 22 ژانویه سال 2004، به وسیله هواپیمای بوئینگ 737 سیا به کابل برده شد، میافزاید: بر اساس گزارشهای "شورای اروپا "، این هواپیما طی روزهای بعد نیز برای انتقال یک زندانی دیگر از مقدونیه به کابل مورد استفاده قرار گرفته است.
به هر حال، محمد پس از رسیدن به فرودگاه کابل، به جای آنکه به زندان رسمی آمریکا در پایگاه هوائی بگرام منتقل شود به زندان مخفی سیا در بیرون از کابل برده شد و بعدها نیز به بگرام و سپس به گوانتانامو انتقال داده شد.
این گزارش با اشاره به برخی روشهای شکنجه مامورین سیا مینویسد: بازجویان سیا در حالی که دست و پای بنیام محمد را بسته بودند، اجازه خوابیدن به وی نمیدادند و او بعد از گذشت دو سال از زمان بازداشتش تنها توانست به مدت 15 دقیقه، در روشنائی روز حاضر شود.
واکر در ادامه مینویسد: محمد در حالی تا سال 2009 زندانی بود که در فوریه سال جاری وی از تمامی اتهامات خود تبرئه شده و به انگلیس بازگردانده شد.
اما یکی از مهمترین نکاتی که پس از آزادی بنیام محمد افشا شده این است که وی مجبور شده بود تا اظهارنامهای را امضا کند که بر اساس آن تائید میکرد که به همراه "خوزه پادیلا " برای انفجار یک بمب در ایالات متحده طرحریزی کرده بود.
این در حالی است که نقشه موسوم به "طرح بمب کثیف پادیلا " در واقع یکی از دروغها و جعلیات سازمان جاسوسی آمریکا است.