سفیر سابق انگلیس و نماینده کنونی ناتو در افغانستان که مدعی شده بود شهرهای افغانستان از بسیاری شهرهای غربی برای کودکان امن تر هستند، پس از مواجهه با موج انتقادها از این اظهارنظر، حرف خود را پس گرفت و گفت: مخاطبان حرف من کودکان انگلیسی بودند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کابل ، 'مارک سدویل' سفیر سابق انگلیس و نماینده کنونی امور غیرنظامی ناتو در افغانستان در گفتگو با بخش خبری شبکه تلویزیونی ویژه کودکان بی.بی.سی (CBBC) گفت: کودکان در اینجا (کابل) احتمالا در مقایسه با لندن، نیویورک، گلاسکو یا بسیاری از شهرهای دیگر ایمن تر هستند.
وی این مطلب را پس از آن مطرح کرد که تعدادی از کودکهای افغان به این شبکه تلویزیونی گفته بودند به دلیل خطر بمب گذاری در خیابانهای شهرهای افغانستان احساس ناامنی می کنند.
سفیر سابق انگلیس و مقام کنونی ناتو در این خصوص گفت: در کابل و سایر شهرهای بزرگ افغانستان، موارد کمی از این قبیل بمب گذاری ها بوده است. بیشتر کودکان افغان می توانند با ایمنی زندگی خود را بگذرانند؛ جامعه افغانستان یک جامعه خانواده محور است.
اما اظهارات سدویل با انتقاد سازمان های کمک رسانی و گروههای مدافع حقوق بشر رو به رو شد. این گروهها تاکید دارند که کودکان در افغانستان همچنان با خطرات زیادی، از مرگ و بیماری گرفته تا بدرفتاری و سوءاستفاده ، رو به رو هستند.
سازمان مدافع حقوق بشر موسوم به 'نجات کودکان' با یادآوری نرخ بالای تلفات قابل پیشگیری کودکان در افغانستان، این اظهارات نماینده ناتو در افغانستان را گمراه کننده توصیف کرد.
'یوستین فورسیت' دبیر اجرایی این سازمان اعلام کرد: افغانستان در تمام کره زمین بدترین مکان برای تولد است. از هر چهار نوزاد در افغانستان یکی پیش از رسیدن به سن 5 سالگی جان خود را از دست می دهد.
وی افزود: سال گذشته بیش از یک هزار کودک به دلیل درگیری های نظامی کشته شدند و این سال مرگبار ترین زمان برای کودکان افغانستان از اواخر سال 2001 تا کنون بود.
'نادر نادری' یکی از اعضای کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز گفت: کودکان در افغانستان نسبت به تمام شهرهای مورد اشاره نماینده ناتو و حتی نسبت به کشورهای همسایه افغانستان در منطقه مشکلات و مصائب بیشتری دارند.
این در حالی است که سازمان ملل در ماه اوت اعلام کرد که یک هزار و 271 غیرنظامی افغان در شش ماه نخست سال میلادی جاری کشته شدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 30 درصد افزایش داشته است. این سازمان خاطرنشان کرد که تلفات کودکان در افغانستان نیز 55 درصد افزایش یافته است.
در پی واکنش ها و انتقادها از اظهارنظر نماینده ناتو، وی درصدد توجیه حرف خود برآمد و با انتشار بیانیه ای مدعی شد که مطلب بخوبی ادا نشده است و مقایسه با شهرهای غربی توجهات را از منظور اصلی او دور کرده است.
وی افزود: مخاطب این حرف من کودکان انگلیسی بودند.