ک اندیشکده غربی در تشریح نژادپرستیهای اخیراً مشاهده شده علیه اتباع آسیاییتبار در آمریکا به تشریح ریشههای تاریخی این نوع نژادپرستی پرداخته است.
نژادپرستی علیه چین در آمریکا ریشههای تاریخی دارد
ی
۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۴ بین الملل آمریکا نظرات
اندیشکده| نژادپرستی علیه چین در آمریکا ریشههای تاریخی دارد
به گزارش تسنیم، یک اندیشکده بریتانیایی در تحلیلی با اشاره به اظهارات چینهراسانه مقامهای آمریکایی علیه چین بعد از شیوع ویروس «کرونا» به تشریح «تاریخ دیرینه نژادپرستی آمریکا علیه افراد آسیاییتبار» پرداخته است.
اندیشکده «کانورسیشن» مطلب را با اشاره به یادداشتی از «اندرو یانگ»، نامزد سابق انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا آغاز کرده و نوشته او با نگارش مقالهای در روزنامه واشنگتنپست از آمریکاییهای آسیاییتبار خواسته به بخشی از راه حل برای مقابله با «کووید-19» (بیماری کروناویروس 2019) تبدیل شوند.
یانگ در این مقاله از آمریکاییهای آسیاییتبار خواسته در شرایط افزایش اقدامات نژادپرستانه و ضد آسیایی که رقم آن در حال حاضر به 100 مورد در یک روز رسیده «لباسهای قرمز، سفید و آبی (رنگ پرچم آمریکا)» به تن کنند.
در این تحلیل آمده «قبل از آن ترامپ به کوووید-19 لقب «ویروس چینی» بدهد یانگ معتقد بود که تحت کنترل آوردن این ویروس آمریکا را از شر نژادپرستی ضدآسیایی نجات خواهد داد. اما تاریخ آمریکا و آسیا، در بر دارنده واقعیتهایی دیگر است.»
تاریخ نژادپرستی ضد آسیایی
تا قبل از آغاز بحران کووید-19 روایت غالب درباره آمریکاییهای آسیاییتبار این بود که آنها «اقلیت الگو» هستند. این مفهوم که بعد از جنگ جهانی دوم ایجاد شده بر آن است که آمریکاییهای آسیاییتبار به دلیل موفقیتهای اقتصادیشان ایدهآلترین نژاد مهاجر به آمریکا بودند.
با این حال، کانورسیشن پس از اشاره به این موضوع مینویسد: اما در ایالات متحده، آمریکاییهای آسیاییتبار از دیرباز در کشوری که سیاست مهاجرتیاش فقط به سفیدپوستان ارج مینهد تهدید محسوب شدهاند. به این گروه لقب “تهدید زرد” داده میشد و باور بر این بود که آنها کثیفند و صلاحیت به دست آوردن شهروندی آمریکا را ندارند.
اواخر قرن نوزدهم، ملیگرایان سفیدپوست هجمههای تبلیغاتی بیگانههراسانهای را درباره اینکه چینیها کثیف هستند در سانفرانسیسکو به راه انداختند. چنین نگرشهایی به تصویب قانونی بدنام به نام «قانون منع چینیها» منجر شد. این نخستین قانونی در ایالات متحده بود که مهاجرت به این کشور را صرفاً بر اساس نژاد ممنوع میکرد. «قانون منع چینیها» مهاجرت تمامی اتباع چین به آمریکا را به مدت 10 سال متوقف کرد.
مطابق این تحلیل، در اوایل قرن بیستم، مقامهای آمریکایی در فیلیپین که قبلاً به صورت رسمی مستعمره آمریکا بود، اتباع فیلیپینی را بر اساس این فرض که آنها مردمانی کثیف و بیفرهنگ هستند تحقیر میکردند. افسران استعماری و پزشکان دو گروه را دشمن میدانستند: فیلیپینیهای شورشکرده علیه قانون آمریکا و بیماریهای حارهای که در بدن بومیها جا خوش کرده بود. آنها با اشاره به بیقاعدگیهای سیاسی و پزشکی در نزد فیلیپینیها حکومت استعماری آمریکا بر این جزایر را توجیه میکردند.
19 فوریه 1942، رئیسجمهور وقت آمریکا «فرانکین دلانو روزولت» با امضای فرمان اجرایی 9066 دستور بازداشت افراد مظنون به دشمنی با آمریکا را صادر کرد. با آنکه این حکم به بدرفتاری با آمریکاییهای آلمانتبار و ایتالیاییتبار هم منجر شد، اما اکثر بازداشتیها در سال 1942 را اتباع ژاپنی تشکیل میدادند. بسیاری از این افراد آمریکاییهای نسل دوم و سوم و شهروندان طبیعی آمریکا بودند.
کانورسیشن در ادامه تصریح کرده در قرن بیست یکم، آمریکا و حتی شهرهای شمالی این کشور که بافتی کاملاً چندفرهنگی دارند هنوز هم کانون نژادپرستی به شمار میروند. در جریان شیوع ویروس سارس در سال 2003 این مناطق درست همانند امروز شاهد افزایش نژادپرستی علیه آسیاییتبارها بود.
«کاریان لئونگ» جامعهشناس آمریکایی در تحقیقی سال 2008 نژادپرستی هر روزه علیه چینیها و فیلیپینیهای شاغل در بخش سلامت بعد از بحران شیوع سارس را مستند کرده است. او نوشته با آنکه این افراد به جهت شاغل بودن در بخش بهداشت و سلامت مورد احترام قرار دارند اما در راه بازگشت به خانه نگران سوءقصد به جانشان هستند. میهنپرستی، حتی اگر به شکل قرار گرفتن شما در جبهه مقدم مبارزه با بیماریها متجلی شود، مهاجران آسیایی را در برابر نژادپرستی آمریکایی مصون نمیکند.