انقلاب شکوهمند اسلامی ایران که دمیدن روح آزادی، آزادگی، استقامت، امید و نفی سلطه گری و سلطه پذیری و بیداری ملت ها را بدنبال داشت در یکایک روزها و ایام خود ورق زدن برگ هایی از افتخارآفرینی و شکوه و عظمت اسلامی ایران را شاهد بوده است.
روزهایی « ایام ا...» نامیده شده است. سیزدهم آبان ماه نیز که در آستانه آن قرار داریم نیز یکی از این ایام است ، روزی که سفارت آمریکا ، لانه جاسوسی آمریکا به تسخیر دانشجویان مسلمان و متعهد خط امام درآمد. روز پاسداشت عظمت و ایثار دانش آموزان در روزی که روز مبارزه با استکبار جهانی نامیده شد.
ضمن تبریک و تهنیت این روز به ملت شریف ایران ، شهروندان معزز تهرانی، دانش آموزان عزیز و ضمن یادی از معمار کبیر انقلاب اسلامی خمینی کبیر و تبریک به مقام معظم رهبری و آرزوی توفیق و سلامتی برای ایشان، مناسب می دانم به مناسبت نامگذاری این روز به نام روز ملی استکبار جهانی به بیان بخشی از ماهیت واقعی و عملکرد مستکبرانه آمریکا، فریبکاری و فرافکنی آن اشاره نمایم.
همه عزیزان، ملت شریف ایران و مسئولین امر، استحضار دارند که یکی از توطئه ها و ترفندهای مستمر و دامنه دار آمریکا در طول سال های پس از انقلاب علیه نظام جمهوری اسلامی ، تبلیغات وسیع و گسترده ، لابی های فراوان بر سیاه نماییها و بزرگ نمایی در خصوص تضییع حقوق بشر در ایران با استفاده از ابزارهای تبلیغاتی و سلطه رسانه ای و تلاش برای محکومیت ایران اسلامی در زمینه حقوق بشر در مجامع و نهادها و سازمان های بین المللی بوده است و با استفاده از بوق های تبلیغاتی جنگ روانی در جهت مخدوش کردن چهره نظام مقدس جمهوری اسلامی و وارد کردن اتهاماتی نظیر فقدان یا محدودیت آزادی در ایران، عدم رعایت استانداردها و هنجاری های بین المللی، وخیم جلوه دادن وضعیت حقوق بشر، اعمال محدودیت های سیاسی و اجتماعی برعلیه اقلیت ها و ... تلاش های وسیعی از سوی غرب و به ویژه آمریکا بعمل آمده است. این همه در حالی است که علیرغم نقص مکرر حقوق بشر در غرب و آمریکا بدلایل مختلف از جمله سلطه رسانه ای، عدم پاسخگویی به جامعه جهانی و اعمال سیاست فشار و ارعاب امکان طرح موضوع نقص آشکار، وسیع و همه جانبه حقوق بشر در آمریکا و پیگیری و محکومیت آن در مجامع مربوطه جهانی فراهم نگردیده است.
همه می دانیم که در گزارش های سالیانه منتشر شده توسط وزارت امور خارجه آمریکا در مورد وضعیت حقوق بشر در جهان اکثر کشور-های دنیا به نقص حقوق بشر متهم می شوند اما به موارد گسترده نقص حقوق بشر در داخل آمریکا در ابعاد مختلف حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وضعیت بومیان و اقلیت های قومی، نژادی، مذهبی، رنگین پوستان و گروه های آسیب پذیر مانند زنان، کودکان، مهاجرین و پناهجویان، اسلام ستیزی و نقص حقوق بشر در خارج از آمریکا در جریان اشغال عراق و افغانستان و حمایت از بزرگترین ناقض حقوق بشر، اسرائیل جنایتکار و گروههای تروریستی اشاره ای نمی شود.
از آن جایی که چهارم نوامبر 2010 مقارن با سیزده آبان ماه سال جاری گزارش دوره جهانی upr)) آمریکا در خصوص وضعیت حقوق بشر آن کشور در نهمین اجلاس شورای حقوق بشر در ژنو مطرح خواهد شد به بخشی از گزارش که اخیراً در مورد نقص حقوق بشر در آمریکا در کشور تهیه شده است اشاره می شود. طرح این موضوع در نطق پیش از دستور شورای اسلامی شهر تهران علاوه بر در پیش بودن مناسبت مهم سیزده آبان و روز ملی استکبار جهانی از دو جهت دیگر نیز حائز اهمیت است: اول اینکه در تهیه و تنظیم و جمع آوری اطلاعات مربوطه به این گزارش تعدادی از سازمان های مردم نهاد فعال مشارکت داشته و این مهم نشان دهنده نقش ارزشمند و تاثیرگذار این گونه نهادها در عرصه های مختلف حتی عرصه سیاست خارجی و امور بین المللی برخلاف برخی از ذهنیت ها و سوء تفاهم هایی است که با نگاه بدبینانه به سازمان های مردم نهاد وجود دارد و دوم آنکه ضرورت دارد با استفاده از تمامی ابزارهای رسانه ای و تریبون های در اختیار اطلاع رسانی و آگاه سازی مناسبی در زمینه کشف و انتشار حقایق حقوق بشر در آستانه برگزاری اجلاس جهانی و حضور موفق و موثر جمهوری اسلامی ایران در اجلاس مذکور و همصدایی علیه استکبار جهانی باشد.
برخی مصادیق و موارد نقض حقوق بشر در آمریکا:
1- زندگی ، مالکیت وامنیت فردی:
میزان آمار جرم، جنایت و خشونت در آمریکا سالانه رشد چشمگیری دارد بنا بر گزارش دفتر تحقیقات فدرال آمریکا در سال 2007 حدود یک میلیون و 41 هزار گزارش جرم و خشونت ثبت شده است.
بنابر اعلام وزارت دادگستری آمریکا در سال 2008 از هر هزار آمریکایی بالای 12 سال 19 نفر قربانی جرائم خشن شده اند. در همین سال 14 میلیون نفر بدلیل ارتکاب جرائم مختلف ( به غیر از رانندگی) دستگیر شده اند و بنا بر آمار رسمی از هر 100 هزار نفر ساکن آمریکا 198 نفر دستگیر و زندانی شده اند.
به عنوان مثال در سال 2009، در شهر نیویورک 461 قتل گزارش شده و نرخ جرم در این شهر به 1151 مورد به ازای هر 100 هزار نفر رسیده است یا در شهر سن آنتونیو در ایالت تگزاس که به عنوان خطرناک ترین شهر در میان 25 شهر بزرگ آمریکا شناخته شده است نرخ جرم 2538 جنایت به ازای هر 100 هزار نفر می باشد.
اکثر 15 هزار قتلی که سالانه در شهرهای آمریکا اتفاق می افتد در محله های فقیر شهرها بوده است. بیشترین توزیع سلاح های شخصی در کل دنیا متعلق به آمریکاست و در میان 309 میلیون نفر جمعیت آمریکا 250 میلیون اسلحه پخش شده است و میزان قابل توجهی از صاحبان اسلحه بیش از 1 اسلحه نگهداری می کنند.
در سال 2008 در 67 درصد قتل ها، 43 درصد دزدی ها و 21 درصد دعواهای خشن از اسلحه گرم استفاده شده است. 21 درصد قربانیان اسلحه گرم در سال 2007 جوانان بوده اند.
دبیرستان ها، مراکز آموزش و دانشگاه های آمریکا در شهرهای مختلف آن شاهد وقوع جرائم خشن و تهدید و قتل با اسلحه گرم بوده اند که آمار دقیق و جزء آن به تفکیک شهرها در گزارش موجود می باشد.
2- حقوق سیاسی و مدنی:
- اعمال نظارت، کنترل و ایجاد محدودیت و مراقبت در مکالمات ، تماس ها، شماره حساب و اطلاعات شخصی که معروفترین و رسمی ترین آن امضاء لایحه استراق سمع دولتی در سال 2008 توسط جرج بوش بوده است.
- سوء استفاده پلیس از قدرت : بعنوان مثال هشت مورد تیراندازی از سوی افسران پلیس در طول دو هفته در ماه ژوئن 2008 در شهر شیکاگو.
- رشد آمار زندانیان ایالات متحده آمریکا: در حال حاضر 2 میلیون و سیصد هزار نفر در آمریکا در حال سپری کردن دوران محکومیت خود هستند. این میزان علاوه بر 7 میلیون و سیصدهزار نفری است که به اصطلاح در مراکز دارالتادیب نگهداری می شوند. ( از هر 198 نفر آمریکایی یک نفر در زندان بسر می برد). از هر 9 نفر سیاهپوست دارای 20 تا 34 سال سن یک نفر در زندان است. میزان زندانیان آمریکا شش برابر بیشتر از میانگین جهانی ( 125 نفر در هر 100 هزار نفر جمعیت ) است.
- عدم حمایت از حقوق زندانیان: گزارش عضو بین الملل در سال 2008 نشان می دهد که در مراکز حبس و زندان های آمریکا به طور گسترده برای کنترل زندانیان از دستگاه شوک دهنده استفاده می شود. از سال 2001 به بعد بیش از 300 مورد گزارش فوت براساس وارد شدن شوک گزارش شده است. براساس آمارهای وزارت دادگستری در ژوئن 2008، 154 زندانی در بین سال های 2001 تا 2006 در اثر ایدز مرده اند.
3- حقوق فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی:
شکاف عمیق به لحاظ توزیع ثروت: براساس گزارش 5 اکتبر 2008 درآمد یک پنجم مردم آمریکا به طور میانگین 170 دلار یعنی در حدود 5 برابر یک پنجم طبقه پایین می باشد. گزارش 22 اکتبر 2008 سازمان ملل نشان می دهد که شکاف درآمدی در شهرهای بزرگ آمریکا از جمله نیویورک، واشنتگتن، آتلانتا و نیواورلئان تقریبا به گستردگی برخی شهرهای آفریفایی است.
-وجود فقر ، بی خانمانی و گرسنگی: به عنوان مثال آماریهای وزارت مسکن و توسعه شهری گویای این مطلب است که تعداد بی خانمان های دائمی که در نوان خانه ها و مراکز دولتی زندگی می کنند به 123 هزار نفر در سال 2008 رسیده است و حدود یک میلیون و ششصد هزار نفر از اکتبر 2006 نت سپتامبر 2007 بی خانمانی را تجربه کرده اند و میزان تقاضا برای سرپناه اضطراری در سال 2007 تا 2008 دو برابر شده است.
-بیکاری فزاینده و دستمزدهای کم به خصوص برای کارگران: تحقیقی در خصوص محل های کار روزمزد در 25 ایالت نشان می دهد که حداقل یکبار به نصف کل کارگران دستمزد پائین تر از حد معمول داده شده یا اصلاً دستمزدی داده نشده است.
-کاهش برنامه های حقوق بازنشستگی.
-عدم تحقق حقوق آموزشی: به عنوان مثال گزارش 2008-2009 توسعه انسانی آمریکا نشان می دهد 14 درصد آمریکایی ها بدون داشتن توانایی مناسب برای خواندن و نوشتن، قادر به فهم مقالات ، روزنامه ها و کتابچه های راهنما نیستند.
-افزایش مخارج و شهریه های دانشگاهها: گزارش دسامبر 2008 مرکز ملی آموزش عالی و سیاست عمومی ایالات متحده آمریکا نشان می دهد شهریه ها و مخارج دانشگاه ها از سال 1982 تا 2007، 439 درصد افزایش یافته ، حال آنکه میانگین درآمد خانوارها 147 درصد افزایش داشته است.
-درصد زیاد فقیران فاقد مدرک دانشگاهی.
-افراد فاقد بیمه های درمانی.
-اعتیاد ، خودکشی و سایر آسیب های اجتماعی.
به عنوان مثال یک تحقیق میدانی بر روی 54 هزار نفر از 17 کشور جهانی نشان می دهد که 16 درصد جواب دهندگان به سوال های تحقیق مصرف یکبار کوکائین و 42 درصد مصرف ماری جوانا را تجربه کرده اند.
4- نقض حقوق مهاجرین:
گزارش دیده بان حقوق بشر در سال 2008 اعلام کرد که وزارت امنیت داخلی آمریکا بیش از 30 هزار نفر را بازداشت کرده است.
5- نقض حقوق بومیان
6- نژاد پرستی و تبعیض نژادی در زمینه شغل ، تحصیلات، درآمد، حقوق سیاسی و اجتماعی، درمان و بهداشت و ... سیتم قضایی و مجازات.
7- نقض گسترده حقوق مسلمانان:
طبق گزارش سال 2004 شورای روابط اسلام و آمریکا که مقر آن در واشنتگتن می باشد بیشترین تعداد مربوط به نقص حقوق مدنی مسلمانان در آمریکا ثبت شده است.
8- وضعیت زنان و کودکان:
زنان 51 درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند در حالی که شانزده زن در مجلس سنای آمریکا حضور داشته (16 درصد صندلی ها) و 72 زن در مجلس نمایندگان (6/16 درصد صندلی) در بین 100 شهر بزرگ آمریکا در سال 2008 تنها 11شهردار زن وجود دارد.
- مشاغل سخت توسط زنان ، دارایی های پایین، خشونت های فراوان خانگی و خشونت جنسی، میزان تجاوز به عنف در آمریکا 13 برابر انگلیس و 20 برابر ژاپن است.
- کودکان فقیر: یک سوم افراد فقیر آمریکا را کودکان و افراد زیر 18 سال تشکیل می دهند.
9- نقض حقوق بشر در سایر کشورها
متن نطق پیش از دستور مرتضی طلایی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران درباره وضعیت حقوق بشر در آمریکا