موسسات خیریه تامین غذا در نیویورک مملو ازکسانی شده است که به دلیل شبه توقف کامل فعالیتها در پایتخت اقتصادی آیالات متحده ناشی از شیوع روز افزون ویروس کرونا ، درآمد مالی خود را از دست دادهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، صدها نفر در پایان هفته به مرکز توزیع مواد غذایی که موسسه خیریه City Harvest در نیویورک اداره میکند،می آیند تا مایحتاج یک هفته خود را ذخیره کنند.
البته تاکنون خبری از صفهای طولانی که یادآور مراکز توزیغ غذا در دهه ۳۰ قرن گذشته میلادی می باشد، نیست.
مردم درحالی که ماسک زده اند با حفظ رعایت فاصله از هم و تحت نظارت داوطلب ها به این مراکز میآیند.
یکی از مشتریها، خانم «لینا البا» ۴۰ ساله و صاحب پنج فرزند است که بین ۱۱ تا ۲۳ سال سن دارند.
او به عنوان خدمتکاردرهتلی درمنطقه منهتن که دو هفته قبل به علت شیوع کرونا تعطیل شد، مشغول کار بود.
دو تن از فرزندان او هم شغل خود را به سبب اوضاع کنونی از دست داده اند.
کارت بیکاری
خانم البا با بیان اینکه « این نخستین بار است» که به بازار خیریه آمده است، افزود:ما اکنون به کمک نیازمندیم، این وضع دیوانهکننده است و نمیدانیم در چند هفته آتی چه اتفاقی رخ خواهد داد.
اوکه سعی میکرد جنبه مثبت این بحران را بببند، گفت: حداقل در این دوران زمانی را با فرزاندانم سپری می کنم. من معلم، مادر و همه چیزهستم.
این شهروند آمریکایی که موفق شده کارت بیکاری دریافت کند، اضافه کرد: ما زنده و سالم هستیم و فقط باید دعا کنیم.
ثبتنام برای گرفتن کارت بیکاری و سپس دریافت کمک ها به خاطر شلوغی و مراجعه افراد زیاد یک هفته طول میکشد و این وضع بیانگر آن است که نرخ بیکاری بسیار بیشتر و بدتر از آن چیزی است که روز پنجشنبه گذشته دولت فدرال آمریکا اعلام کرد.
انتظار میرود، طی سه هفته دریافت کمک ها شروع شود.
خانم البا لینا امیدوار است به زودی در قالب بسته کمکهایی که هفته گذشته کنگره آمریکا طرح آن را تصویب کرد حداقل ۱۲۰۰ دلار از دولت فدرال دریافت کند.
وی با بیان اینکه « این مبلغ کافی نیست اما همینقدرهم در شرایط کنونی ارزشمند است»، اضافه کرد: شمار زیادی از مردم نیویورک نیازمند کمک هستند، البته الان همه شهر به کمک نیاز دارند.
میلیونها نفر نیازمند کمک هستند
خانم «خوزه نیری» ۵۱ساله، از جمله کارمندانی است که در یکی از رستورانهای نیویورک مشغول به کار بوده که اکنون تعطیل شده است.
او که تبعه اسپانیاست و یک خانواده پنج نفری دارد برای نخستینبار است که برای دریافت غذا به موسسه خیریه آمده است.
خوزه که برای جلوگیری از ابتلا به کرونا ماسک زده و دستکش پوشیده است، گفت: ما اکنون از پسانداز برای مدیریت امور زندگی خود استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه «آنچه را که باید تحمل کنیم، انجام می دهیم»، تاکید کرد که او هم برکمک هایی که دولت فدرال آمریکا به افراد با درآمد محدود داده ، حساب بازکرده است.
اما «یوردانا رامیریز» ۳۹ساله با وجود خطر ابتلا به ویروس کرونا که دهها هزار نفردرنیویورک به آن مبتلا شده اند، مجبوراست به کار خود ادامه دهد.
رامیرز به زبان اسپانیایی گفت که پرستار افراد مسن و کهنسال است و مجبور است به خانههای آنها که صددرصد به کمک او تکیه دارند، برود.
وی افزود: تا حد توانم برای پس انداز تلاش می کنم تا به طور خاص بتوانم هزینه های اجاره ، غذا و قبوض برق و تلفنم را بپردازم.
رامیرز با بیان اینکه« نمی توانم بنشینم و منتظر کمک های دولت باشم»، اما با نگرانی اضافه کرد:همسر و پسر بزرگم هم کار خود را از دست داده اند و این ویروس پیامد سنگینی برخانواده من داشته است.
«گرالدین فریمن» کارمند شرکت خیریه City Harvest که مسئول تهیه غذا در نیویورک است، گفت: از دوهفته پیش که کارهای تجاری در نیویورک تعطیل شده داستانهای مشابه اینچنینی زیادی شنیده ام.
وی افزود: قلب آدم با شنیدن این داستانها میشکند اما وضعیت بسیاری از مردم اینگونه است.
فریمین اضافه کرد: کسی که فقیر بود، فقیرتر شده و آنهایی هم که شغلهای آبرومند و خوبی داشتند، فقیر شدند.
«اریک ریبر» معاون رییس شرکت City Harvest هم گفت: قبلا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نیویورک محتاج غذا بودند اما امروز این رقم به بیش از ۳ میلیون نفر رسیده است.
رستورانی هم که ریبر مالک آن است به علت شیوع کرونا تعطیل شده است.
ریبرکه به فرانسه سخن می گفت، افزود: شرکت خیریه ما در زمان حاضر مشکلی برای تامین کمک ها ندارد و توانسته علاوه بر بازارهایی که دارد، غذای حدود ۴۰۰ آواره را هم تامین کند.
معاون موسسه خیریه اضافه کرد: خیریه ما به سرمایه بیشتر برای خرید غذا نیاز دارد و با سایر سازمانها برای ایجاد یک جبهه واحد علیه «اوضاعی که بدتر هم خواهد شد» همکاری میکند.
ریبرتاکید کرد: ما بحران های زیاد اقتصادی و اجتماعی را در آمریکا و نیویورک تجربه کرده ایم اما هیچکدام قابل مقایسه با این فاجعهای که اکنون شاهدآن هستیم، نیست.