رئیس قوه قضاییه با انتقاد از رفتار دوگانه غرب و به ویژه آمریکا در برخورد با حقوق بشر گفت: هر انسان آزاده و منصفی از رفتارهای دوگانه مدعیان حقوق بشر در آمریکا متاسف می شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه ، آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با اشاره به تصمیم آمریکا در ایجاد محدودیت برای هشت مقام مسئول ایرانی گفت: این مسئله که رئیس جمهور یک کشور مدعی حقوق بشر به صورت یک طرفه و بدون انجام مراحل و مقدمات حقوقی و قضایی، راجع به مسئولان یک کشور دیگر احکامی را جاری کند نشان میدهد که تا چه حد ادعای پایبندی آنان به قانون و حقوق بشر دروغ است و تا چه حد در این کشور مدعی ، کار سیاسی با بحثهای قضایی و حقوقی گره خورده است.
وی رفتارهایی مانند صدور حکم تحریم و محدودیت برای مقامات ایرانی از سوی آمریکا را نشانه استیصال این کشور در مقابل پایمردی و مقاومت مردم و مسئولان ایران دانست و افزود: چنین اعمال غیر منطقی و غیرمنصفانه و البته خندهدار از جانب مقامات آمریکا سردرگمی آنان در برابر کشور ایران را به خوبی آشکار کرده است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ماجرای مبتلا کردن مخفیانه بیش از هزار نفر از مردم گواتمالا به بیماریهای مقاربتی آن هم به بهانه انجام کارهای پزشکی از سوی آمریکا که به تازگی افشا شده است گفت: امروزه کسانی مدعی دفاع از حقوق بشر شدهاند که سالیان قبل به صورت کاملاً غیر انسانی عدهای از مردم بیگناه یک کشور دیگر را در معرض آزمایشهای پزشکی خود قرار داده و آنان را به بیماریهای مقاربتی مبتلا کرده اند تا اثر داروهای خود را روی این بیماران آزمایش کنند.
آیت الله آملی لاریجانی چنین اقداماتی را آن هم از سوی جامعه علمی یک کشور غربی مدعی حقوق بشر در کنار لشکرکشیهای متعدد نظامی به کشورهای مختلف نشانهای بارز از کذب بودن ادعای حقوق بشری آمریکا دانست.
رئیس قوه قضاییه به جریانهای کشور عراق اشاره کرد و گفت: آرامش و ثبات عراق خواست قطعی ملت و دولت ایران است و امیدواریم بعداز مدتها کشمکشهای نظامی و سیاسی، کابینه این کشور تشکیل شود.
آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: وجود عراقی مستقل و امن و دارای ثبات سیاسی و امنیتی برای کشور ایران و سایر کشورهای منطقه حائز اهمیت فراوان است.
رئیس قوه قضاییه سپس با اشاره به انتخاب سخنگوی قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد فصل جدیدی در اطلاعرسانی قوه قضاییه درباره اقدامات انجام شده و نیز برنامههای آینده این دستگاه آغاز شود.
آیت الله آملی لاریجانی توجه بیشتر رسانهها و صدا و سیما به فعالیتهای قوه قضاییه را خواستار شد و گفت: قطعاً اطلاعرسانی از عملکرد دستگاه قضایی در کنار بالا بردن اطلاعات حقوقی مردم از طریق رسانهها بویژه صدا و سیما بسیار اثربخش است.
رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: صدا و سیما ابزار بسیار مهم فرهنگی و اجتماعی و بسیار تأثیرگذار است و اگر به عنوان مثال در زمینه اعمال مجازات عاملان ناامنی اجتماعی از سوی دستگاه قضایی اطلاعرسانی به موقع و مناسب انجام شود اثرگذاری این مجازاتها چند برابر خواهد شد.
آیت الله لاریجانی با تأکید بر تقویت اطلاعرسانی قضایی با کمک رسانهها، و با بیان این که بسیاری از کارهایی که در قوه قضاییه صورت میگیرد باید با اطلاعرسانی مناسب بازتاب خوبی در جامعه داشته باشد، تعیین سخنگوی دستگاه قضایی، انتصاب نمایندگان جدید دستگاه قضایی در صدا و سیما و تدوین نهایی نظام جامع اطلاعرسانی قضایی را گامهایی نو برای گشودن فصل جدیدی از اطلاعرسانی در قوه قضاییه اعلام کرد.
رئیس قوه قضاییه همچنین شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) را به تمام ملت ایران و شیعیان جهان تسلیت گفت.
در ادامه جلسه، مسئولان عالی قضایی مشکلات زندانهای کشور را بررسی کردند و بر تقویت جنبههای تربیتی زندانها، تأکید شد.
همچنین پارهای روشها برای حبسزدایی که از سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در مورد دستگاه قضاست، مورد بررسی قرار گرفت.
مقرر شد کمیتهای از مسئولان قضایی این مسئله را دنبال کند و با پیشنهادات روشن در باب اصلاح قوانین و آییننامهها علاوه بر تلاش در بهبود وضع فیزیکی زندانها، فضا را برای اصلاح و تربیت مجرمان هموار سازند.
وزیر دادگستری نیز موظف شد تا اعتبارات مورد نیاز این مسئله را در دولت پیگیری کند.