X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: جمعه 23 بهمن 1388

هر جا حقوق شهروندی تضییع شود، دولت خود در مقام تظلم خواهی برمی خیزد

عضوهیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره برخی تلاش‌های مخالفان نظام برای نسبت دادن برخی رفتارهای خلاف قانون به نظام و مقام ارشد کشور، گفت: نظام همیشه در راستای حمایت از حقوق شهروندی، خود در مقام تظلم خواهی برآمده است.

محمد دهقانی نماینده مردم چناران و طرقبه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: متاسفانه پس از انتخابات تخلفاتی توسط برخی نیروهای انتظامی یا قضات صورت گرفت و بهانه‌ای به دست مخالفان برای علم کردن بحث عدم رعایت حقوق بشر در ایران داده شد، اما برخورد نظام با این ماجرا حکایت از این داشت که با هیچ کس تعارف ندارد و با هرکس در هر لباس که ظلم و ستمی در حق مردم روا دارد برخورد کرده و چنین حرکاتی موافق خواست نظام نبوده و نیست.

دهقانی با اشاره به اینکه آشوب و اغتشاشات پس از انتخابات اتفاقی بی سابقه بود و با توجه به بی‌تجربگی نیروی انتظامی، در بخش‌هایی از جمله کهریزک جنایاتی رخ داد، خاطر نشان کرد: اما برخورد دولت و مسوولان با چنین اتفاقاتی خود برگی زرین بر افتخارات نظام بود زیرا برخلاف دولت‌های غربی که به جنایت کاران زندانهای گوانتانامو و ابوغریب مدال و عنوان قهرمانی داد، خود اولین برخوردکننده با متخلفان بوده و به شدت با آنان برخورد کرد.

وی گفت: انقلاب اسلامی و پیروزی آن، همچنین تشکیل حکومت مردمی و اسلامی ایران در راستای دستیابی به حقوق بشر و انسانی شهروندان ایرانی در مقابل فشارهای رژیم پهلوی و سلطه نظام‌های غربی بر کشور بود.

وی برخوردهای غیر انسانی با مردم ، نبود آزادی بیان و عقیده ، آزادی معنوی و مذهبی را از مهم‌ترین موارد نقض قوانین حقوق بشر در ایران پیش از انقلاب عنوان کرد و گفت: حکومت دیکتاتوری پهلوی دست ماموران زورگو را برای اعمال فشار بر مردم باز گذاشته و هرگونه صدای آزایخواهی را در نطفه خفه می‌کرد و این در حالی که فساد شاه و دربار بر همه آشکار شده و حقوق مردم توسط این رژیم به شدت نادیده گرفته می‌شد.

رییس کمیته حقوق خصوصی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس ادامه داد: مردم طی ‪۳۰‬ سال پس از انقلاب همواره بر آرمانهای آزادی بیان و عقیده و آزادی مذهبی پایداری کرده و این حق از سوی مسوولان نظام همیشه محترم شمرده شده و اگر چه فراز و نشیب‌هایی در این مسیر وجود داشته، اما سطح رعایت حقوق بشر در کشور در سطح مناسب و استانداردی است.

دهقانی تشکیل نهادهای متعدد از جمله دیوان عدالت اداری و سازمان قضایی نیروهای مسلح در زمینه جلوگیری از ضایع شدن حقوق مردم و تضمین‌کننده حقوق بشر در کشور پس از انقلاب را از جمله مظاهر اهمیت توجه به حقوق بشر در ایران خواند و گفت: تمامی این نهادها به منظور جلوگیری از ظلم به مردم یا ظلم و تعدی ماموران دولتی به مردم تشکیل شدند.

وی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ،مجلس شورای اسلامی و شوراها را رعایت حقوق مردم و نشانه‌های مردم سالاری در ایران عنوان کرد و اضافه کرد:
حاکمیت از طریق رای مردم انتخاب شده و با رای مردم رسمیت دارد.

دهقانی با اشاره به اینکه ، اگر در جایی توسط ماموران دولتی یا نظامی خطا یا ظلمی در حق مردم صورت گیرد، نهادهای حکومتی اتوماتیک وارد عمل شده و حمایت لازم توسط سیستم قضایی کشور از مردم صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: البته شاید نکته منفی هم در رعایت حقوق بشر در کشور وجود داشته باشد اما برایند و معدل ایران در آزادی عقیده و بیان و رعایت حقوق شهروندی؟ معدلی قابل قبول بوده و سالهای پس از انقلاب نیز تلاش زیادی برای رعایت این حقوق در کشور صورت گرفته است.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ، ادامه داد: ساختار و دستگاههای قضایی و قوانین ایران در راستای رعایت حقوق بشر هست و اگر چه برخی افراد یا برخی قضات به دلیل سلایق شخصی یا ناکارآمدی، رفتاری مناسب شان ارباب رجوع یا تظلم خواهان به قوه قضاییه ندارند، اما در مجموع کلی این ساختار و نهادهای حامی حقوق شهروندی عملکردی خوب طی ‪ ۳۰‬سال انقلاب داشته و قوانین لازم نیز در این زمینه وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به اندیشه‌های امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری در زمینه حقوق بشر و رعایت حقوق شهروندی ، گفت:
نمی توانیم به شکل قاطع مدعی شویم که در حال حاضر هیچ ظلمی در هیچ نقطه ای از کشور صورت نمی‌گیرد و حقوق شهروندی در تمام بخش‌های رعایت شده و یا قوه قضاییه از تمامی استانداردهای لازم در این زمینه برخوردار است، اما می توان به جرات مدعی شد که هدف و خواست نظام و مقامات عالی رتبه حرکت در مسیر استانداردسازی حقوق بشر است.