سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل با اشاره به نقض گسترده حقوق بشر در آمریکا گفت که هزاران زندانی سیاسی در زندانهای این کشور محبوس هستند.
به گزارش فارس، "اندرو یانگ " نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد به روزنامه سوسیال "ماتین " فرانسه اعلام کرد: من، صدها و شاید هزاران نفر در آمریکا را میشناسم که زندانیان سیاسی هستند، بنابراین زمانیکه "باراک اوباما " رئیسجمهوری آمریکا تصمیم گرفت تا از امتیاز خود در جهت عفو زندانیان استفاده کند، گزینههای وی برای بسیاری از افراد بسیار ناامیدکننده بود.
شبکه روسی راشاتودی نیز در گزارشی به شکست اوباما در آزاد کردن زندانیان سیاسی آمریکا اشاره کرد و در ابتدای گزارش خود اینگونه نوشت که آمریکا با بیشترین جمعیت زندانی روی کره زمین، رکورد دار است. نزدیک به 2.3 میلیون آمریکایی گرفتار نظام قضایی این کشور شدهاند و در میان آنها صدها زندانی سیاسی دیده میشوند که دولت آمریکا آنها را به رسمیت نمیشناسد.
"جیم کلیماسکی " که پروندههای حقوق مدنی و قانونی را پیگیری میکند به راشاتودی گفت: اوباما فرصت اصلاح اشتباهات فاحش خود را داشت اما افرادی را که وی مورد عفو قرار داد بسیار ناچیز بودند. زنان و مردانی که مورد بخشایش قرار گرفتند همه جرایم بسیار اندکی چون جعل اسناد، ضرب سکه و مالکیت مواد مخدر را داشتند و حتی برخی از این افراد نیز هنوز به زندان نیافتاده بودند و این در حالی است که در میان زندانیان میتوان افرادی چون "لئونارد پلیتیر " فعال سیاسی که حامی حقوق مردم بومی آمریکا است را مشاهده کرد.
لئونارد پلیتر، نقاش، نویسنده و فعال اجتماعی برای حقوق مردم بومی است، و به خاطر جرمی که مرتکب نشده مدت 31 سال است که در زندانهای آمریکا بسر میبرد. عفو بینالملل وی را یک زندانی سیاسی به شمار آورده است. این فعال 58 ساله همیشه علیه سیاستهای اشتباه آمریکا مبارزه کرده است.
لئونارد خود تجربیات تلخ مدارس ویژه مردمان بومی را چشیده است. او را در سن 8 سالگی از خانوادهاش جدا میکنند و از حرفزدن به زبان مادریاش منع میکنند.
وی به طور دائم مورد سوءاستفادههای روانی و فیزیکی قرار داشته است. لئونارد علیه سیاست کوچهای اجباری مردم بومی آمریکا مبارزه میکرد. دولت آمریکا مردمی را که به این سیاست اعتراض داشتند و دست به مقاومت میزدند از دستیابی به مواد غذائی و سایر مایحتاج اولیه محروم میکرد.
این گزارش همچنین در ادامه به پرونده "ابو جمال " یک زندانی سیاسی اشاره کرد که در سال 1981در یک درگیری به اتهام قتل یک افسر پلیس محکوم به زندان شد. وی از آن زمان به دادگاه اعلام بیگناهی کرده است.
وی که عضو جنبش سیاه پوستان آمریکا (پلنگان سیاه) بود تصریح کرده است که از پیگیری درخواستهای مکرر که بیگناهی او را به اثبات برساند، دلسرد شده است.
محکومیت ابوجمال در سال 2008 بدلیل بینظمیهای محاکمه به زندگی در زندان تبدیل شد اما دیوان عالی دستور تجدید نظر در حکم وی را در ایالات "پنسیلوانیا " داده است.
وی در حالی به اعدام محکوم شده است که اعضای پارلمان اروپایی تأکید دارند که وی مرتکب قتل نشده است و در تظاهراتی که در واشنگتن در حمایت از ابوجمال صورت گرفت، یکی از طرفداران ابوجمال گفت: تنها دلیلی که ابوجمال زندانی شده است این است که به وی اتهام زده شده است.
این گزارش سپس با اشاره به این سیاستهای اوباما تأکید کرد که رئیسجمهوری آمریکا هیچگونه اقدامی را برای آزادی زندانیان سیاسی که توسط دولت آمریکا به رسمیت شناخته نمیشوند اما گناه آنها به اثبات نرسیده انجام نمیدهد.