تلویزیون بی.بی.سی در یک برنامه خبری که برای به اصطلاح "بررسی دلایل تعطیل کردن کانال تلویزیونی امروز" افغانستان، تهیه شده بود ،بطور مذبوحانه ای سعی کرد به اختلافات مذهبی و قومی بین مردم فهیم افغانستان و ایران دامن بزند که با هوشیاری بینندگان افغان،این تلاش ناکام ماند.
به گزارش ایرنا،مجری این شبکه تلویزیونی با اشاره به قانون اساسی افغانستان در زمینه آزادی های رسانه ای و مطبوعات و تلویزیون ها، سعی در القاء این مطلب به بینندگان خود داشت که جمهوری اسلامی ایران در امور داخلی این کشور دخالت می کند و از بینندگانش خواست در تماس با این برنامه نظرات خود را بیان کنند.
این رسانه مغرض انگلیسی دلیل اصلی تعطیل شدن کانال یادشده را شکایت ایران از این شبکه تلویزیونی دانست.
البته بینندگان فهیم افغان با تایید کار دولت افغانستان اعلام کردند که این شبکه به علت پخش برنامه های ضد اخلاقی و همچنین ایجاد تفرقه بین مردم افغان تعطیل شده است.
مجری برنامه بی بی سی با طرح این سووال که نظر شما درباره تعطیلی این کانال و کانال های مشابه دیگر در افغانستان چیست و آیا تصمیم دولت را در این زمینه تایید می کنید، به دنبال گرفتن پاسخ مثبت بینندگان افغان و تایید دخالت ایران در امور داخلی افغانستان بود که با جواب منفی از سوی آنها روبه رو شد.
جالب توجه اینکه بیش از 80 درصد شرکت کنندگان و مخاطبان این برنامه با تایید عملکرد دولت افغانستان در تعطیل کردن این شبکه تلویزیونی، علت اصلی را پخش برنامه های بی محتوا و مخالف شعائر مذهبی این کانال دانستند.
به عقیده بینندگان افغان، برنامههای پخش شده از تلویزیون "امروز" صرف نظر از هرگونه تعصب و پیشداوری، از برنامههای اجتماعی گرفته تا فیلمها و آهنگهای مبتذل آن، همه و همه در تضاد آشکار با دین، فرهنگ و خواستههای مردم افغانستان قرار داشت.
برخی از این مخاطبان بر این نکته تاکید داشتند که که تعطیل شدن این شبکه تلویزیونی از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور افغانستان، اثبات کننده استقلال حکومت کابل در رأی و عمل است، چرا که دولت افغانستان در گذشته و بنابر ملاحظاتی، ممکن بود بعضی از خطاهای رسانههای وابسته را به دیده اغماض نگاه کند، اما با توجه به آشکار شدن نیات سوء برخی از دولتهای خارجی نسبت به حکومت و مردم افغانستان، دیگر جایی برای مماشات و چشمپوشی باقی نمانده است.
به گفته آنان ،تلویزیون "امروز" اخیرا با پخش برنامههای موهن و نفاقافکنانه، سعی در تخریب روحیه برادری داشت که قرنها است میان فرقههای مختلف اسلامی در افغانستان وجود دارد.
طبق قانون رسانه های افغانستان، دولت باید آزادی رسانه ها را حمایت، تقویت و تضمین کند و هیچ شخص حقیقی یا حقوقی به شمول دولت و ادارات دولتی نمی تواند فعالیت آزاد رسانه های خبری یا مطبوعاتی را منع، تحریم، سانسور، محدود یا در آن مداخله کند.