سه کارشناس هیئت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که درباره تهاجم خونین ارتش اسرائیل به ناوگان آزادی در آبهای ساحلی غزه تحقیق می کنند سفر دوره ای خود را به منطقه آغاز کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه، منابع آگاه سازمان ملل متحد ضمن اعلام این خبر افزودند این سه کارشناس در چارچوب ماموریتی که بر عهده گرفته اند به ترکیه و اردن خواهند رفت.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سه کارشناس خود را مامور کرده است درباره تهاجم خونین ماه مه نظامیان ارتش اسرائیل به کاروان کمکهای بشردوستانه به نوار غزه که چند کشته برجا گذاشت، تحقیق کنند و عاملان این فاجعه را شناسایی و معرفی کنند.
نظامیان ارتش اسرائیل سی و یکم ماه مه به ناوگان کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه اعزامی به نوار غزه حمله کردند و نه فعال صلح طلب ترک را به قتل رساندند.این تهاجم خونین خشم شدید کشورهای جهان به ویژه دولت ترکیه را برانگیخت.
حمله به کاروان آزادی که با واکنش شدید جامعه بین المللی برضد رژیم صهیونیستی همراه شد، این رژیم را وارد یک بحران دیپلماتیک شدید کرد.این کشتیها حامل هزاران تن کمکهای بشردوستانه بود.
سه کارشناس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد دو هفته در ژنو اقامت داشتند و با نمایندگان ترکیه و اسرائیل درباره تهاجم کماندوهای اسرائیلی به کشتیهای حامل کمکهای بشردوستانه به نوار غزه گفتگو کردند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیهای که روز دوشنبه منتشر شد اعلام کرد این سه بازرس بین المللی روز یکشنبه به مقصد ترکیه پرواز کردند، آنها بیست و نهم اوت به اردن خواهند رفت و تا چهارم سپتامبر در این کشور خواهند ماند.
این سه بازرس بین المللی قرار است گزارش خود را درباره تهاجم اسرائیل به ناوگان ازادی به نشست اتی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه کنند.
این نشست سیزدهم سپتامبر تا اول اکتبر در ژنو برگزار خواهد شد. بنا به بیانیه این نهاد بین المللی، سه کارشناس هفته پیش ماموریت خود را آغاز کردند و در این چارچوب، اظهارات شاهدان ماجرای دردناک حمله به ناوگان ازادی را در لندن و ژنو استماع کردند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرده است این سه کارشناس ماموریت دارند در چارچوب یک ماموریت بین المللی مستقل حقایق مربوط به تهاجم نظامیان اسرائیلی به کاروان کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را بر ملا سازند.
سه کارشناس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که مامور این کار شده اند عبارتند از: کارل هودسون فیلیپی از ترنیداد و توباگو، دسموند دو سیلوا از انگلیس و ماری شانتی دیریام از مالزی.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز بر ضرورت یک تحقیق عادلانه، بیطرفانه، شفاف و مطابق با معیارهای بین المللی در باره این ماجرا تاکید کرده است.