X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 06 دی 1389

وقتی غرب از جنایتکاران جنگی تندیس می سازد/عکس

نمایندگان حزب کارگر و حزب محافظه‌کار بریتانیا بر سر پیشنهاد برافراشتن مجسمه‌ای از تونی بلر، نخست‌وزیر اسبق این کشور در ساختمان مجلس عوام به جان هم افتاده‌اند.

به گزارش سرویس بین الملل شبکه ایران به نقل از روزنامه انگلیسی دیلی‌میل، نمایندگان حزب کارگر و حزب محافظه‌کار بریتانیا بر سر پیشنهاد برافراشتن مجسمه‌ای از تونی بلر، نخست‌وزیر اسبق این کشور در ساختمان مجلس عوام به جان هم افتاده‌اند.

بنابر این گزارش، نمایندگان حزب کارگر در تلاشند تا مجسمه‌ای در ابعاد واقعی از تونی بلر در کنار مجسمه "وینستون چرچیل"، نخست‌وزیر دوران جنگ دوم جهانی انگلیس علم کنند. اگر این اتفاق بیفتد، بلر پس از "مارگارت تاچر" دومین نخست‌وزیر انگلیس محسوب می‌شود که مجسمه‌اش در حالی که زنده است در مجلس عوام بریتانیا برافراشته می‌شود.

.

به ‌نوشته دیلی‌میل، هرچند که تونی بلر بریتانیا را با اتکا به اطلاعات نادرست در خصوص سلاح‌های کشتار جمعی عراق وارد یک جنگ طولانی‌مدت کرد و در این جنگ نیز موفقیت وی در مقایسه با موفقیت خانم تاچر در جزایر فالکلند بسیار کمتر بود؛ حامیان طرح علم کردن مجسمه بلر همچنان دست از حمایت از این طرح برنمی‌دارند.

حامیان این طرح مدعی هستند که بلر نخستین عضو حزب کارگر است که توانست در سه انتخابات پیاپی پیروز شده و همچنین صلح را به ایرلند شمالی بازگرداند.

با این حال، "مانر برنز"، از نمایندگان محافظه‌کار مجلس عوام انگلیس و از دوستان نزدیک مارگارت تاچر در سخنانی تصریح کرد که "این ادعا که بلر نیز همچون تاچر لیاقت این را دارد که مجسمه‌اش در مجلس عوام نصب شود، مضحک است."

.

وی ادامه داد: "با آتشی که بلر در عرصه سیاست خارجی برافروخت شاید بهتر باشد که به جای اینکه مجسمه‌اش برافراشته شود، آب شده و در زمین فرو رود."

دیلی‌میل در ادامه گزارش خود افزود: حتی برخی نمایندگان حزب کارگر نیز با برافراشته‌شدن مجسمه تونی بلر در مجلس عوام این کشور مخالفند. یکی از این نمایندگان در این خصوص گفت: "به نظر نمی‌آید بلر شایستگی اینکه مجسمه‌اش در مجلس عوام نصب شود را داشته باشد، حداقل با توجه به میراثی که از خود در جنگ با عراق برجای گذاشت شایستگی وی مورد تردید قرار می‌گیرد."

گفتنی است عموما مجسمه نخست‌وزیران زمانی ساخته می‌شود که از دنیا رفته باشند اما سه سال پیش و با برافراشته شدن مجسمه خانم تاچر در مجلس عوام بریتانیا این سنت برای نخستین بار شکسته شد.