ویروس کرونا علیه هیچکس تبعیض قائل نمیشود، اما به دلیل نابرابریهای موجود در جامعه اقلیت لاتینو به طور جدی از بحران همهگیری ویروس کرونا ضربه خوردهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، مطابق با تحقیقات انجام شده توسط خبرنگاران گاردین، اپیدمی ویروس کرونا در آمریکا به طور نابرابر اقلیت لاتینو را تحت تأثیر قرار داده است. در برخی مناطق تعداد شهروندان لاتین مبتلا و بستری شده در بیمارستانها سه برابر شهروندان سفیدپوست بوده است.
جوامع لاتین در ایالتهای آمریکا نه تنها در مقایسه با گروههای دیگر بیشتر از این اپیدمی ضربه خوردهاند، بلکه کمتر به سیستمهای مراقبت بهداشتی، مزایا و پرداختیهای بیکاری دسترسی دارند.
با توجه به داده جدید منتشر شده در مورد آمار مبتلایان و فوتیها در شهرها و ایالتهای مختلف به وضوح میتوان نتیجهگیری کرد که اقلیتهای قومی بیشتر از این بحران ضربه خوردهاند. در شهر نیویورک آمار فوتیهای اقلیت لاتین تقریباً 1.6 برابر فوتیهای سفیدپوست بوده است.
در ایالت یوتا آمار شهروندان لاتین مبتلا و بستری شده در بیمارستانها سه برابر شهروندان سفیدپوست است. اقلیت لاتین 14 درصد جمعیت این ایالت را تشکیل میدهد، در حالی که 29 درصد از بیماران مبتلا به ویروس کرونا به این گروه قومی تعلق دارند.
در ایالت اورگن 22 درصد مبتلایان به ویروس کرونا شهروندان لاتین بودهاند. اطلاعات در دسترس نشان میدهد که اقلیت لاتین 13 درصد جمعیت این ایالت را تشکیل میدهند.
اقلیت لاتین 19 درصد جمعیت ایالت نیوجرسی را تشکیل میدهد، اما تقریباً 30 درصد از مبتلایان به ویروس به این گروه تعلق داشتهاند.
در ایالت واشنگتن 25 درصد از مبتلایان شهروندان لاتین بودهاند، اگرچه این گروه تنها 13 درصد جمعیت کل ایالت را به خود اختصاص دادهاند.
چندین ایالت هنوز اطلاعاتی در مورد آمار مبتلایان بین گروههای قومی منتشر نکردهاند و برخی ایالتها نیز اطلاعات محدودی ارائه کردهاند. البته آمار منتشر شده برای اقلیت لاتین در همه ایالتها ناامیدکننده نیست. برای مثال، این اقلیت 39 درصد جمعیت ایالت کالیفرنیا را تشکیل میدهد، در حالی که 30 درصد فوتیهای ویروس کرونا متعلق به این گروه بودهاند.
اما برخی مقامات بهداشتی هشدار میدهند که تعداد واقعی مبتلایان به ویروس کرونا در بین اقلیت لاتین کشور بالاتر از آمارهای رسمی منتشر شده است، زیرا بسیاری از آنها به بیمهی درمانی دسترسی ندارند. علاوه بر این، در بسیاری از موارد اعضای این اقلیت به دلیل ترس از دستگیر شدن توسط مقامات اداره مهاجرت از مراجعه به بیمارستانهای کشور پرهیز میکنند.
آقای دیوید هایس، رئیس مرکز مطالعات فرهنگی لاتین در دانشکدهی پزشکی کالیفرنیا در این ارتباط گفت: «به نظرم ما نمیتوانیم به آمارهای رسمی منتشر شده اعتماد کنیم. این موضوع باید مد نظر قرار بگیرد که کدام گروههای جامعه بیشتر به امکانات آزمایشگاهی و بیمارستانها دسترسی داشتهاند».
تفاوتهای موجود در آمارهای مبتلایان و فوتیهای ویروس کرونا ناشی از نابرابریهای موجود بین نژادهای مختلف از لحاظ سطح درآمد و دسترسی به امکانات بهداشتی است. آقای هایس در این ارتباط گفت: «مشکلات موجود در جامعه ژنتیکی نیستند، بلکه از نابرابریهای ساختاری در نهادهای مختلف نشئت گرفتهاند».
به طور کلی افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای از جمله بیماریهای قلبی، سرطان و فشار خون بیشتر در مقابل این ویروس آسیبپذیر هستند. البته در صورتی که بیماری دیابت را نادیده بگیریم، اقلیت لاتین در مقایسه با سفیدپوستها کمتر به این بیماریهای زمینهای مبتلا هستند. اما این گروه بخش قابلتوجهی از نیروی کار اساسی در کشور شامل کارگران رستورانها، سرایدارها، سوپرمارکتها و کارگران بهداشتی را تشکیل میدهند. به همین خاطر آنها بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند.
برای بسیاری از شهروندان لاتین در آمریکا، عواقب اقتصادی ناشی از همهگیری ویروس کرونا به اندازه خطرات بهداشتی نگرانکننده به نظر میرسد. به همین خاطر آنها چارهای جز به خطر انداختن زندگی خود ندارند. علاوه بر این، نباید فراموش کنیم که اقلیت لاتینو در هفتههای اخیر در مقایسه با گروههای دیگر بیشتر از موج جدید بیکاری ضربه خورده است. مطابق با یکی از گزارشهای جدید منتشر شده توسط موسسهی پیو، شهروندان لاتین در نظرسنجی انجام شده اعلام کردند که خود یا اعضای خانوادهشان با بیکاری یا کاهش دستمزد روبرو شدهاند.
نابرابریهای بهداشتی نیز باید به نابرابریهای اقتصادی اضافه شوند. به طوریکه، اگرچه نیروی کار لاتین بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند، کمتر به بیمههای درمانی و مزایای بیکاری دسترسی داشتهاند. اقلیت لاتین در بین همه گروههای قومی در آمریکا کمتر به بیمه درمانی دسترسی دارند. مطابق با گزارش منتشر شده توسط شورای کارگری آمریکاییهای لاتین، تنها 38 درصد از کارگران لاتین با درآمد پایین به مراقبت بهداشتی دسترسی دارند.
تبعیض دولت علیه لاتینوها
علاوه بر این، نباید فراموش کنیم که سیاستهای ضد مهاجرتی دولت ترامپ در سالهای اخیر باعث شده است که مهاجران لاتینو کمتر تمایلی برای استفاده از خدمات دولتی از جمله بیمه مراقبت بهداشتی و کوپن غذا داشته باشند. همزمان با گسترش ویروس کرونا در نقاط مختلف کشور، مأموران اداره مهاجرت همچنان در حال اجرای دستورالعملهای سختگیرانهی دولت هستند. مهاجران لاتین نگرانند که درخواست کمکهای دولتی میتواند آنها را در خطر دستگیری توسط مأموران اداره مهاجرت قرار دهد.
دکتر جوزف بیتانکورت، معاون عمومی بیمارستان بوستون در ایالت ماساچوست در این ارتباط گفت: «پرسنل پزشکی در حال تلاش برای انتقال این پیام به جامعه لاتین هستند که دسترسی به خدمات آزمایشگاهی و مراقبت بهداشتی امنیت آنها را به خطر نمیاندازد. البته هنوز عدم اطمینان بالایی در بین لاتینها وجود دارد. به طور کلی، مهاجران لاتین تمایلی برای دریافت خدمات پزشکی ندارند». آقای بیتانکورت اشاره کرد که اقلیت لاتین در مقایسه با گروههای دیگر بیشتر از این همهگیری ضربه دیدهاند. اگرچه این گروه تنها 9 درصد از جمعیت ایالت را تشکیل میدهند، بین 35 تا 40 درصد از بیماران هفتگی ماساچوست لاتینو بودهاند.
آقای لوس گالوس، مدیر مرکز حقوقی تودک در منطقه کواچلا کالیفرنیا در مصاحبه با ما گفت: «جامعه لاتینو در طول چهار سال گذشته شرایط بسیار دشواری را تجربه کرده است. دولت ترامپ هر روز ما را مورد هدف قرار میدهد. اکنون همهگیری ویروس کرونا به مشکلات ما اضافه شده است». مهم اینکه، در روزهای اخیر عموی آقای گالوس بعد از ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داد.
در حال حاضر تقریباً 10.5 میلیون مهاجر غیرمجاز در آمریکا وجود دارد. مهاجران لاتین تقریباً سه چهارم این افراد را تشکیل میدهند. این مهاجران به طور معمول بخشی از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت میپردازند. اما آنها معمولاً نمیتوانند از مزایای بیکاری بهرهمند شوند. آنها همچنین در طول همهگیری از کمک 1200 دلاری دولت برخوردار نخواهند شد.
آقای لتیشیا کاسیلدو، یکی از مهاجران لاتین اهل هندوراس در مصاحبه با ما گفت: «ویروس علیه کسی تبعیض قائل نمیشوند. این دولتها هستند که با ما با تبعیض برخورد میکنند». آقای کاسیلدو در هفتههای اخیر به عنوان یکی از اعضای یک سازمان غیرانتفاعی در حال ارسال مواد غذایی برای خانوادههای مهاجر بوده است.
در هفتههای اخیر فعالان مهاجران از قانونگذاران آمریکایی درخواست کردهاند که از مهاجران لاتینو در کشور حمایت کنند.