X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: دوشنبه 24 آبان 1389

پس‎ماندهای آلوده پایگاه نیروهای حافظ صلح، عامل وبا در هائیتی

سازمان ملل متحد تحقیقات درباره ادعای شیوع وبا در اثر زباله‌‌های پایگاه نیروهای حافظ صلح نپال در کشور بحران‌زده هائیتی را آغاز کرده است.

به گزارش پرس تی وی به نقل از رویترز، در حالی که شنبه (22 آبان) آمار مبتلایان بیماری وبا در هائیتی بیش از 12 هزار تن اعلام شد، ماموران بهداشتی سازمان ملل با تحقیق پس‌ماندهای پایگاه نیروهای حافظ صلح نپال اعلام کرده‎اند که احتمال می‎رود این پس‎ماندها عامل شیوع بیماری وبا باشد.

سرازیر شدن زباله‌های آلوده این پایگاه به رودخانه‌ای که در مجاورت آن قرار دارد، عامل احتمالی اصلی شیوع بیماری وبا عنوان شده است.

احتمال‌ می‌رود که موارد بیشتری از بیماری در این کشور وجود داشته باشد که هنوز به پایگاه‌های دولتی و بهداشتی سازمان ملل گزارش نشده‌اند.

گفتنی است، سازمان ملل هشدار داده است که 200 هزار تن از مردم هائیتی همچنان در معرض ابتلا به این بیماری عفونی قرار دارند.

سازمان ملل و بسیاری دیگر گروه‌‌های امدادی بین‌‌المللی تلاش خود را برای ریشه‌کن سازی بیماری وبا که زمان شیوع آن نخستین بار در بیستم ماه اکتبر سال جاری (2010) گزارش شد، متمرکز کرده‌اند.

کارشناسان هشدار داده‌اند، امکان ابتلا به بیماری وبا در اردوگاه‌های زلزله‌زدگان که ساکنان آن از آب تصفیه شده و پاکیزه محروم هستند، بیشتر است.

شایان ذکر است، بخش عمده ساکنان پایتخت هائیتی پس از زمین‌لرزه ویران‌گر ماه ژانویه 2010، بی‌خانمان شدند و در حال حاضر در اردوگاه‌های غیربهداشتی آوارگان زندگی می‌کنند.

همچنین، سیل ناشی از توفان توماس که در اوایل ماه نوامبر این کشور را در نوردید، به شیوع بیشتر بیماری وبا در پورتو پرنس، پایتخت هائیتی کمک کرده است.

سازمان بین‌المللی امدادرسان "آکسفام " اعلام کرد این سازمان برای کمک‌رسانی به مردم هائیتی به چادر برزنتی، جعبه کمک‌های اولیه، قالب صابون و بسته نمک خوراکی و اجناس دیگر برای درمان بیماری وبا نیاز دارد.

این سازمان امکانات فعلی را تنها برای مقابله با 10 درصد از بیماران مبتلا به وبا کافی دانسته است.

سازمان ملل متحد همچنین اعلام کرده است که اگر مبلغ 164 میلیون دلار به صورت فوری تأمین نشود، سرعت شیوع بیماری تلاش‌های این سازمان را نابود خواهد کرد.

بیماری وبا نوعی عفونت روده‌ای است که بر اثر نوعی باکتری ایجاد می‌شود که عمدتا از طریق آب آلوده انتقال می‌یابد.

این بیماری موجب اسهال و استفراغ شده و به خشکی شدید آب بدن بیمار منجر می‌شود و در صورت عدم درمان فوری، می‌تواند به سرعت موجب مرگ بیماران شود.

با این وجود درمان این بیماری ساده است و از طریق مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و تامین آب از دست‌رفته بدن انجام می‌شود.