سازمان ملل فهرستی از لزوم انجام برخی اقدامات ضروری در امریکا منتشر کرده است که نشان می دهد این کشور فاصله زیادی با رعایت حقوق بشر دارد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی، در حالیکه امریکا ارتقاء وضعیت حقوق بشر را در سراسر جهان از اولویتهای خود به حساب می آورد، برخی معتقدند کارنامه ی این کشور فاصله بسیاری تا رعایت کامل حقوق بشر دارد.
در فهرست اخیر سازمان ملل مقامات امریکایی باید برای حمایت از آزادی و حقوق بشر در داخل کشور مسائل زیادی را رعایت کنند .
این گزارش با پخش جمله ای از اوباما، رئیس جمهور امریکا مبنی بر اینکه «ما به شأن و منزلت و حقوق تک تک افراد احترام می گذاریم» به این مسئله با رویکردی کنایه امیز نگریسته شد و این پرسش مطرح شد: به چه چیز کار برآید؟ به عمل یا به سخن؟ در ادامه، این جمله ی اوباما، به عنوان یک وعده و یک شرط لازم الاجرا در بیانیه جهانی حقوق بشر توصیف شد.
در این بیانیه، سی بند به استانداردهای اولیه ای اختصاص یافته است که حقوق مسلم تمامی افراد را شامل می شود. طبق بند سوم این بیانیه هر انسان از حق زندگی، آزادی و امنیت فردی برخوردار است.
نیما شیرازی، یک فعال حقوق بشر در این باره گفت: هربار انجام حملات هواپیماهای بدون سرنشین امریکایی یا هر حمله امریکا به یک کشور، تصرف آن و سقوط دولت آن کشور، که اتفاقاً امریکا در ظاهر چندان موافق آن نیست، همه و همه نمونه هایی از نقض همین بند سوم بیانیه هستند.
شیرازی همچنین مقامات امریکا را به نقض برخی از اصول بیانیه که اتفاقاً خود آنها در تصویب و وضع آن نقش داشته اند، متهم کرد.
طبق بند پنجم بیانیه، هیچ کس نباید مورد شکنجه یا رفتار و مجازات وحشیانه و غیر انسانی یا توهین آمیز قرار گیرد.
شیرازی در این باره گفت: ربوده شدن بازداشت شدگان و شکنجه این افراد در جاهایی مانند گوانتانامو همگی نمونه های دیگری از نقض این اصول هستند.
در ادامه این گزارش، امریکای معروف به سرزمین آزادی، با برخورداری از بالاترین آمار زندانی در دنیا، به عنوان سرزمین حبس نامیده شد.
در این کشور دو میلیون و سیصد هزار نفر پشت میله های زندان به سر می برند. بند بیست و پنجم بیانیه حاکی از آن است که همه افراد حق برخورداری از استاندارد زندگی را دارا هستند که این استاندارد شامل تغذیه، پوشاک، مسکن و مراقبتهای پزشکی می شود.
رئیس جمهور امریکا در بخشی از اظهارات خود در سپتامبر سال دوهزار و ده در سازمان ملل متحد گفته بود: «در آغاز هزاره ی جدید، ما اهداف مشخصی را به منظور آزاد ساختن تمامی مردان، زنان و کودکان پیرامون خود از بند بی عدالتی ناشی از فقر شدید تعیین کرده ایم.» اما آمار بدست آمده حاکی از آن است که حدود چهل و چهار میلیون نفر از جمعیت امریکا در فقر به سر می برند.
تعداد افرادی که از دسترسی به خدمات درمانی با هزینه های متعادل محروم هستند، از این عدد نیز فراتر می رود.
آمار رسمی درباره افراد بیکار در امریکا نیز عدد پانزده میلیون نفر را نشان می دهد. در این میان، حدود یک میلیون خانواده امریکایی نیز امسال در آستانه از دست دادن خانه های خود قرار دارند.
ماه گذشته کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل، با انتشار فهرستی، در قالب دویست و بیست و هشت راهکار پیشنهادی، به دولت امریکا شیوه های بهبود بخشیدن به وضعیت حقوق بشر در این کشور را توصیه کرد.
طبق این گزارش، نمونه هایی از موارد شایع نقض حقوق بشر در امریکا شامل بدرفتاری و برخورد وحشیانه نیروی پلیس، برخورد تبعیض آمیز با گروههای اقلیت و موارد اسلام هراسی و اسلام ستیزی در این کشور هستند.
در حال حاضر امریکا به عنوان کشوری که همواره به انتقاد و سرزنش دیگر کشورها بر سر مسائل حقوق بشر مشغول بوده است، به سبب نقض قوانینی که خود در تصویب آنها نقش داشته، مورد سرزنش قرار گرفته است.
شاید بتوان گفت شیواترین سخن در این باره را رالف والدو امرسون، شاعر امریکایی بیان کرده است: «آنچه انجام می دهی، چنان صدای بلندی ایجاد می کند که مرا از شنیدن آنچه می گویی باز می دارد».