نماینده دبیر کل سازمان ملل در زمینه حقوق بشر، تجارب تطبیقی میان اعضای کشورهای سازمان ملل در زمینه روند دادرسی عادلانه بسیار ضروری است .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، " والترکالین" نماینده دبیر کل سازمان ملل در زمینه حقوق بشر، در سمینار دو روزه همکاری فنی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران و دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، با ابراز خرسندی از برگزاری چنین سمینارهایی ، گفت: در بررسی روند دادرسی عادلانه باید دید استانداردهای بین المللی چه هستند وباید از این استانداردها بهره برد.
" والتر کالین" که عضو کمیته حقوق بشر سازمان ملل نیز بوده است ، تاکید کرد: دادرسی عادلانه ، مساله بسیار مهمی در چارچوب قوانین بین المللی است.
عضوناظربر وضعیت ومسائل مربوط به حقوق بشردر سازمان ملل، در ادامه با مروز کلی استانداردهای بین المللی در مورد دادرسی عادلانه ، گفت: شنیده ایم که جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده است تا استانداردهای بین المللی درروند دادرسی ها را رعایت کند واین امر در جهت پیشبرد برقراری عدالت بسیار مهم است.
کالین با اشاره به بند 30 تا 32 میثاق بین المللی حقوق مدنی وسیاسی ، تصریح کرد: مساله دادرسی عادلانه در دادگاه ها بحثی است که ما دراین سمیناردرباره آن صحبت می کنیم ومن به عنوان عضو کمیته حقوق بشرسازمان ملل، استانداردهای بین المللی را با قوانین قضایی جمهوری اسلامی ایران که درباره دادرسی عادلانه است ودر میثاق بین المللی سازمان ملل نیز آمده است ، بسیار نزدیک می بینم.
این مقام عالی رتبه سازمان ملل،با بیان اینکه ما می دانیم که مجازات افراد بیگناه امری ناپسند است وسعی داریم مجازات مرگ را به حداقل برسانیم گفت: شورای حقوق بشر سازمان ملل موارد نقض حقوق بشر را مورد بررسی قرار می دهد وهر دوره گزارش یکی از کشورها بررسی می شود ودر واقع این گزارش ها باعث می شود که کشورها ضمانت های اجرایی را به انجام برسانند که نقض حقوق بشر به حداقل برسد .
وی با اشاره به استانداردهای اولیه وکلیدی بین المللی که درمیثاق بین المللی حقوق مدنی وسیاسی ودر بند 14 امده است ، گفت: رعایت حقوق افراد یکی از این استانداردها است و در مواردی که متهم ، اتهاماتش بیشتر وسنگین تر هستند باید زمان بیشتری به وی داده شود تا مدارک مربوط علیه مجرم اماده شود وباید وکلایی باشند که محرمانه بودن ارتباطاتشون را حفظ بکنند .
کالین همچنین با تاکید بر اینکه کمیته حقوق بشرسازمان ملل تاکید به حرفه ای گری دارد، گفت:آقای لاریجانی نیز درباره حرفه ای گری صحبت کردند ویک وکیل خوب خودش می داند که چه چیزهایی لازم است برای اماده کردن یک پرونده قابل قبول ، پس حرفه ای گری امری بسیار مهم دردفاع از حقوق بشر است .
نماینده دبیر کل سازمان ملل ، درباره اینکه جرائم سیاسی وجرائم عادی در همه کشورها وجود دارد ، گفت:ازجمله مسائلی که باید مورد توجه قرار بگیرد اصل برائت است .
وی در پایان اظهارتش گفت: مورد دیگری که بسیار مهم است مساله دفاع از خود هست ودر بند 37 به ان اشاره شده ورهنمودهایی که در این بند وجود دارد این است که درزمان محاکمه ویا دادرسی ، زمان لازم به فرد متهم داده شود که ازخودش دفاع کند ، در غیر این صورت اگر این مهلت به تهم داده نشود ، این موضوع باعث می شود که افراد گناه کار بیرون باشند وافراد بیگناه در بند، پس نکته مهم این است که دادرسی عادلانه را باید رعایت کنیم و مهم نیست که این استانداردها را ما بدانیم مهم این است که ما این استانداردها را پیاده کنیم.