X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: شنبه 22 آبان 1389

کامرون از نقض حقوق زندانیان توسط بوش به شدت انتقاد کرد

دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس، در حاشیه نشست سران گروه 20 در سئول، پایتخت کره جنوبی، در گفت‌وگو با خبرنگاران، ایجاد احساس خفگی در آب را که بوش در زمان ریاست جمهوری خود در امریکا دستور داده بود، شکنجه خوانده و آن را عملی ناپسند عنوان کرد.

کامرون همچنین تصریح کرد، استفاده از شکنجه و حبس مظنونین در زندان گوانتانامو بدون برگزاری دادگاه، نتیجه بخش نبوده است.

وی افزود، این اقدامات موجب افزایش حمایت از تروریست‌ها خواهد شد.

جرج بوش در کتاب خود به نام "لحظات تصمیم‌گیری" که هفته گذشته منتشر شد، اعتراف کرده است که برای گرفتن اعتراف از "مظنونین به تروریسم" شخصا دستور اعمال شکنجه احساس غرق‌شدگی را صادر کرده است.

شکنجه احساس غرق‌شدگی عملی است که با قرار دادن پارچه‌ای بر روی صورت و ریختن آب بر روی آن، احساس غرق شدگی در آب را القا می‌کند.

بوش همچنین در کتاب خود، تهاجم به عراق و افغانستان و اشغال این دو کشور را که تاکنون میلیون‌ها قربانی غیرنظامی بر جا گذاشته است، توجیه و تاکید کرده است که اگر باز هم در چنین شرایط تصمیم‌گیری قرار گیرد، اعمال پیشین را تکرار خواهد کرد.

این اظهارات که توجیهی برای اقدامات غیرقانونی دولت امریکا در زمان ریاست جورج بوش است، انتقادهای بسیاری را از جانب طرفداران حقوق بشر، سیاستمداران و مردم امریکا و جهان، برانگیخته است.

در همین راستا، بسیاری از گروه‌ها وافراد حامی حقوق بشر اعلام کرده‌اند که رئیس جمهور پیشین امریکا باید برای پاسخ‎گویی به بسیاری از جنایاتی که با مجوز و دستور وی انجام شده است به دادگاه احضار شود.

سازمان عفو بین‌الملل که مقر آن در لندن است، در واکنش تازه خود اعلام کرد که در دوران بوش موارد حقوق بشر به دفعات به بهانه جنگ با ترور نقض شده است.

این سازمان خواستار آن شده است که بوش و دیگرهمکارانش که در شکنجه افراد نقش داشته‌اند، به علت نقض کنوانسیون سازمان ملل درباره منع شکنجه که امریکا نیز از امضا کنندگان آن است، محاکمه شوند.

همچنین سنتیا مک‎کینی، نماینده زن پیشین کنگره امریکا نیز در گفت‎وگو با پرس تی‌وی گفت، بوش همان قدر که در زمان ریاست جمهوری‌اش مجرم بود، اکنون نیز هست. وی باید به اتهام جنایت‌هایی که مرتکب شده است، محاکمه شود.

‌رئیس جمهور امریکا در کتاب خود همچنان با خودداری از ابراز ندامت از اقدامات خود و کشتار مردم عراق و افغانستان مدعی شده، اگرچه کشتار غیرنظامیان وحشتناک است، اما برای برقراری آزادی برای میلیون‌ها نفر اجتناب ناپذیر است.

چهل و سومین رییس جمهور ایالات متحده آورده است، اگر باز هم به چنین مواردی بر بخورد همان تصمیم را خواهد گرفت.

پیش از این نیز دیک چنی، معاون پیشین رییس جمهوری امریکا در زمان بوش نیز از اعمال چنین شکنجه‌های ضدانسانی حمایت کرده بود.