یک روزنامه امریکایی میگوید آمار افراد مبتلا به کرونا در میان کارکنان و زندانیان زندانهای به بیش 40 هزار مبتلا و 396 مرگ رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده که آمار افراد مبتلا به کرونا در میان کارکنان و زندانیان زندانهای ایالتی، زندان فدرال و زندان مرکزی به بیش 40 هزار مبتلا و 396 مرگ رسیده است و هر سه مرکز، بزرگترین کانون شیوع ویروس کرونا در امریکا هستند و در هرکدام بیش از 1200 بیمار وجود دارد.
تقریبا در هر زندانهای ایالتی، یک بیمار مبتلا به کرونا وجود دارد که ممکن است این فرد از میان زندانیان یا کارکنان زندان باشد. بسیاری از افرادی که مبتلا هستند، هیچ علامتی ندارند و ناقل بیماری هستند که همین مشکل را دشوارتر ساخته و باعث ایجاد ترس و بدبینی میان افراد زندان شده. مقامات و روسای زندانها اعلام کرده اند که در ایالتهای کانزاس و واشنگتن، شورشهایی به خاطر نگرانی زندانیان درباره ی ویروس کرونا اتفاق افتاده است.
زندانیان بیان کردهاند که مقامات زندان به آنها نگفتهاند که جواب تستشان مثبت بوده و این امر سبب شده تا زندانیان اظهار کنند که امنیت ندارند و سلامتشان در خطراست و این امر باعث میشود تا آنها ناخواسته به این ویروس مبتلاشوند و دیگران را نیز مریض کنند.
دنیس مک کیثان که در زندان پنسیلوانیا زندانی است میگوید: "شما واقعا نمیتوانید بگویید چه کسی به کرونا مبتلا هست و چه کسی نیست؛ محرمانه بودن این اطلاعات فقط اوضاع را وخیم ر و نگران کنندهتر میکند، چرا که مردم نمیتوانند (درباره وضعیت سلامت افراد) آگاهی داشته باشند."
در طی مصاحبه با بیش از 12 زندانی در سراسر کشور، تمام آنها ادعا کردهاند که اصلاحات تصویب شده برای جلوگیری از کرونا با سرعت بسیار کمی اجرا میشود. در مرکز اصلاح رفتاری وایومینگ در آتیکا، نیویورک، تریسی وایت 30 ساله میگوید که فقط کارکنان و خدمتگزارانی که در سالن زندانها هستند میتوانند از ماسک استفاده کنند.
وی افزود: اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی غیر ممکن است چون فاصله بین تختها تنها چند قدم است و فاصله زندانی دیگری که بخواهد از تلفن استفاده کند با دیگری خیلی کمتر.
الیاس مکداول، فردی که در زندان کنتیکت بازدداشت است بیان کرده که انتقال سریع ویروس کرونا-و نیز مرگ چند مورد از مبتلایان- در زندانی که او در آن بازداشت است؛ باعث ایجاد رعب و وحشت شده است.
در زندان شهرستان کوک کانتی در شیکاگو، نزدیک به هزار نفر از زندانیان و کارمندان به این ویروس آلوده شدهاند، آنتونیو هاوس گفت که دستهای خود را مرتبا با آب و صابون میشوید و سعی میکند حد الامکان بهداشت را رعایت کند تا به این ویروس دچار نشود. اما او گفته که فشار روانی و عدم توانایی در حفظ فاصله (6فوتی) از نگهبانان و سایر زندانیانی که همیشه ماسک نمیزنند، باعث نگرانی است.
آقای هاوس 45 ساله اظهار داشت :"از نظر ذهنی در شرایط بدی قرار دارم؛ من بسیار میترسم چرا که نمیدانم بدن من در مقابل این بیماری دوام میآورد یا خیر.
چندر روز پس از مصاحبه، ذختر آقای هاوس خبر داد که پدرش در زندان به کرونا مبتلا شده است.