روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز در تحلیلی با اشاره به وجود فهرست ترورهای فرامرزی در سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده سیا، اقدام کنگره برای حفظ حقوق شهروندان این کشور و جلوگیری از اعدام های خارج از رویه قضایی را خواستار شد.
به گزارش ایرنا- این روزنامه با اشاره به تصمیم آمریکا برای ترور شهروندان خود در خارج از مرزهای این کشور مینویسد، منابع اطلاعاتی که نام شان منتشر نشده، به رسانهها گفتهاند که دولت باراک اوباما، ، نام انور الاولاکی، یک مسلمان اهل ایالت نیومکزیکو را در فهرست افراد تحت تعقیب سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) قرار داده است که باید زنده یا مرده دستگیر شود.
لس آنجلس تایمز در همین رابطه میافزاید: الاولاکی که احتمالا در یمن مخفی شده، متهم به ارتباط با نیدال ملک حسن و فاروق عبدالمطلب است. نفر اول کسی است که در پایگاه فورت هود در ایالت تگزاس به سوی نظامیان آمریکایی آتش گشود و نفر دوم هم یک شهروند نیجریهای و متهم به تلاش برای انفجار یک فرودگاه در ماه دسامبر گذشته است.
روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز در ادامه با اشاره به اینکه مقامهای اطلاعاتی آمریکا این تصمیم دولت را عادی قلمداد کردهاند ،می نویسد: البته این تصمیم کاملا غیر عادی است. از چه تاریخی تا کنون تصمیم برای اعدام یک شهروند آمریکایی در حوزه اختیارات قوه مجریه قرار گرفته است؟
طبق قانون اساسی آمریکا، سلب حق زندگی، آزادی، و اموال افراد بدون طی روال قضایی و دادگستری امکان پذیر نیست. روال طبیعی این است که یک فرد پیش از اعدام دست کم دو بار محاکمه شود. در دادرسی نخست اتهام وارد شده، ثابت شود و در دادرسی دوم مشخص شود که فرد مستحق اشد مجازات است.
لس آنجلس تایمز در ادامه با تاکید بر اینکه قانون اساسی آمریکا از این نظر که تنها ضامن حقوق شهروندان و ساکنان داخل مرزهای آمریکا محسوب می شود، این ویژگی را نوعی نقص میداند و میافزاید: روشن نیست زمانی که ما به عنوان شهروندان آمریکایی به خارج از کشور سفر میکنیم، کدامیک از حقوق مان را با خود میبریم. به علاوه چون دولت آمریکا تا پیش از این عادت نداشت که حقوق شهروندان خود در خارج از مرزها را سلب کند، پرسش جدی در اینباره مطرح نشده بود. دیوان عالی آمریکا هم تا بحال در این زمینه اعلام نظر نکرده است.
روزنامه لس آنجلس تایمز در پایان تنظیم قوانین شفاف و روشن در زمینه حفظ حقوق شهروندان آمریکا در خارج از مرزهای این کشور را وظیفه کنگره ایالات متحده میداند و میافزاید: اگر کنگره نسبت به مکالمات تلفن همراه شهروندان حساس است، باید نسبت به حفظ جان شهروندان هم حساسیت نشان دهد. قوه قانونگذار کشور باید قدم پیش گذارد و طی شدن روال قضایی را پیش از قرار گرفتن در فهرست سیاه سازمان سیا ضروری کند.