X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 02 آبان 1389

کودکان سرطانی درعراق روز به روز زیادتر می شوند

درپی یورش نظامی امریکا به عراق به بهانه وجود تسلیحات اتمی در این کشور، آمار کودکان عراقی مبتلا به بیماری سرطان به شدت افزایش است.

به گزارش پرس تی وی ، نتیجه تحقیقات دولت عراق نشان می‌دهد، ابتلا به بیماری سرطان در این کشور در سال‌های اخیر افزایش یافته است و به همین علت دولت محلی بصره طرح احداث پروژه بهداشتی و ساخت یک بیمارستان تخصصی کودکان سرطانی را در دستور کار خود قرار داده است.

استان بصره در جنوب عراق از سال 1993 شاهد افزایش چشم‌گیر شمار کودکان مبتلا به بیماری سرطان است.

در همین حال دکتر جانان حسن در مراسم افتتاح این بیمارستان تخصصی از افزایش چهار برابری کودکان زیر 15 سال مبتلا به نوعی سرطان خونی موسوم به "لوکمی" در این استان خبر داد.

دکتر حسن تصریح کرد، بسیاری از کودکان مبتلا به این بیماری، وضعیتی ناخوشایند دارند و در شرایط بسیار سخت معیشتی به سر می‌برند.

وی تاکید کرد: به تجهیزات پیشرفته، آزمایشگاه و داروهای تخصصی برای غلبه بر این بحران نیاز مبرم داریم و با کمبود این تجهیزات روبه رو هستیم، اما امیدواریم که با گذشت زمان به این کمبودها فائق آییم.

نتیجه تحقیقات محققان دانشگاه واشنگتن در سیاتل درباره شیوع اسفناک بیماری سرطان در میان کودکان بصره نشان می‌دهد، این استان نسبت به استان هم‌جوار (کویته) و نیز کودکان امریکایی و اروپایی با آمار بسیار فزاینده ابتلای کودکان به بیماری لوکمی مواجه بوده است.

بر اساس این تحقیقات، بررسی بیش از 698 مورد کودک مبتلا به بیماری سرطان لوکمی در سال‌‌های 1993 تا 2007، از ابتلای 15 کودک در سال نخست، 56 مورد در سال 2006 و 97 مورد در سال آخر حکایت دارد.

نتیجه تحقیقاتی دیگر در بصر نشان می‌دهد، خاک این استان حاوی مقادیر بالای مواد رادیو اکتیو و اورانیوم است که بر اثر آن آمار سرطان در منطقه افزایش یافته است.

اورانیوم ضعیف‌شده‌ای که در دو جنگ سال 1991 و 2003 در عراق استفاده شده است، خاک و آب برخی مناطق را آلوده کرده و اثرات مخرب آن بر روی "دی ان ای"، باعث افزایش آمار ابتلای بیماری سرطان شده است.

گفته می‌شود، امریکا و انگلیس در جنگ عراق، بیش از 2 هزار تن اورانیوم ضعیف‌شده استفاده کرده‌اند.