یک هفتهنامه آلمانی در گزارشی با اشاره به حملات صورت گرفته به مساجد و مراکز اسلامی در برلین نوشت وقایع اخیر، پایتخت آلمان را به یکی از مراکز اصلی اسلامستیزی در این کشور تبدیل کرده است.
نشریه "اشپیگل" در گزارشی با عنوان "آیا مساجد برلین به نقطه هدف حمله مهاجمان تبدیل شدهاند؟" نوشت: بسیاری از مراکز اسلامی در ماههای گذشته هدف حمله افرادی قرار گرفتهاند که قصد آتش زدن این اماکن را داشتند و اگر چه پلیس در روندی کند به بررسی و تحقق در این مورد میپردازد، اما بسیاری معتقدند این اقدامات که به صورت زنجیرهای صورت گرفته اند، ریشه در مسایلی دارد که به همگرایی اقوام در آلمان ارتباط دارد.
بر اساس این گزارش، انفجار در برابر مرکز فرهنگی ایرانیان در برلین، حمله به مسجد "النور" و 4 حمله به مسجد "سهیتلیک" از تابستان گذشته تاکنون نمونههایی از این دست اقدامات هستند. با این حال سخنگوی پلیس برلین اعلام کرده است شواهدی مبنی بر اینکه این حملات در راستای آسیبرساندن جدی به اشخاص بوده یافت نشده است.
این هفته نامه آلمانی نوشت سال 2010 یکی از زمانهایی بود که مباحث تندی درباره مشکلات موجود در همگرایی اقلیت مسلمانان آلمان مطرح شد و پیشروی در این مسئله تا حدی بود که بسیاری از صاحبنظران معتقدند، خطوط قرمز را رد کرد و به مسایل نژادی و مذهبی کشیده شد.
این موضوع در کنار آمارهای دیگری که به تبعیض علیه مسلمانان در سراسر آلمان اشاره دارد، شایان توجه است به طوری که یک نظرسنجی نشان میدهد که فقط 34 درصد آلمانیها دید مثبتی درباره اسلام دارند. و این در حالی است که این رقم در فرانسه، دانمارک، پرتغال و هلند به بیش از 50 درصد میرسد.
از این رو "توماس هاماربرگ" نماینده حقوق بشر در شورای اروپا از آلمان بدلیل موضعگیری منفی در مسئله همگرایی میان اقوام به شدت انتقاد کرد و گفت بهشدت از اظهارات "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان مبنی بر اینکه سیاست چندفرهنگی شکست خورده، شوکه شده است.
حزب سوسیالدموکرات آلمان نیز طی بیانیهای از دولت مرکل خواست تا همکاریهای دو جانبه و چندجانبهای را برای آشنایی با عقاید و مذاهب آغاز کند.
در این بیانیه از دولت خواسته شده تا بیطرفی مذهبی را پیگیری کند و از دینی خاص یا یک دیدگاه فلسفی ویژه جانبداری نکند.
سوسیال دموکراتهای آلمان همچنین خواستار همکاری دولت با اتحادیه اروپا در مقابله با اسلامهراسی و بیگانهستیزی شده است.
گفتوگو با سازمانهای اسلامی و برخورد یکسان با مسلمانان در آلمان و حتی تربیت معلمان مذهبی از دیگر مسایلی است که این حزب بر انجام آنها تاکید کرده است.
این حزب با اشاره به اهمیت آشنایی با شاخصههای مذهبی و تاثیر آن در سیاست، اجتماع و بحرانهایی که میتواند به نقض حقوقبشر و آزادی دینی منجر میشوند اعلام کرده است که نتیجه ادامه مسایل موجود قربانی شدن اقلیتهای مذهبی که مورد تبعیض قرار میگیرند، خواهد بود.