X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: یکشنبه 04 مهر 1389

گزارش شورای حقوق بشر و محکومیت حمله به کاروان آزادی

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی جدید، حمله رژیم صهیونیستی به کاروان آزادی را مصداق اقدام نامتناسب، غیرقابل پذیرش و کشتار عمدی دانست.

به گزارش ایرنا، بر این اساس، گزارش این شورا توانسته یک زمینه حقوقی و یک پس زمینه سیاسی در سطح بین‌المللی ایجاد نماید که قادر است به تضعیف مواضع رژیم صهیونیستی در سطح بین‌المللی بیانجامد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارش جدید خود، ضمن انتقاد شدید از رژیم صهیونیستی به دلیل ارتکاب قتل عمد و شکنجه در حمله کماندوهای این رژیم به کاروان آزادی غزه، اعلام کرد که اسراییل در این یورش خشونت غیرضروری به کار برده است. در این تحقیق، شورای حقوق بشر سازمان ملل بار دیگر به نقض فاحش قوانین حقوق بشر و همچنین قوانین بشردوستانه بین‌المللی از سوی رژیم صهیونیستی، اذعان و در عین حال ادعاهای تل آویو مبنی بر اعمال خشونت فعالان صلح حاضر در این کاروان را بی‌اساس عنوان کرده است.

در این گزارش آمده است : محاصره غزه غیرقانونی، غیر قابل توجیه و بی ارتباط با دلایلی است که برای توجیه آن مطرح شده و ادامه آن به وارد آمدن آسیب‌های بزرگ جسمی و روحی به مردم این منطقه منجر خواهد شد.

 کماندوهای رژیم صهیونیستی چگونه افراد کاروان آزادی را کشتند؟ 

نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی صبح روز /دوشنبه/ دهم خرداد ماه سالجاری خورشیدی در حمله به کشتی‌های حامل کمک‌های امدادی برای مردم غیر نظامی و محاصره شده غزه، باعث کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از فعالان و نهادهای حامی حقوق بشر شدند.

این کاروان شامل ؟ شش فروند کشتی حامل کمک برای ساکنان مظلوم غزه و همچنین صدها نفر از جمله شماری از نمایندگان پارلمان اروپا، دیپلمات‌های سابق غربی، اعضای نهادهای حامی حقوق بشر و خبرنگار بود.

این حمله در آب‌های آزاد و در شرایطی انجام شد که این کشتی قصد شکستن محاصره دریایی نوار غزه و رساندن کمک‌های بشردوستانه را داشت. ‪ ۹‬مسافر روی کشتی اصلی ماری مرمره طی زد و خوردی که در نتیجه ورود کماندوهای اسراییلی به سطح کشتی در گرفت، کشته شدند. حدود ‪ ۶۰‬فعال و نیز ‪ ۱۰‬سرباز اسراییلی در منازعه زخمی شدند.

ناوگان نپذیرفته بود مسیرش را به سوی بندر اشدود عوض کند، جایی که دولت اسراییل اعلام کرده بود کمک‌ها را بازرسی خواهد کرد و فقط موارد پذیرفته شده را به غزه خواهد فرستاد. در گزارش‌های رژیم صهیونیستی ادعا شده است که سربازان هنگامی که وارد قایق می‌شدند مورد حمله قرار گرفتند، در حالی که فعالان اعتقاد دارند که اسراییلی ها پیش از ورود آتش گشودند.


 محکومیت این حمله از سوی شورای امنیت و شورای حقوق بشر سازمان ملل

در پی این حادثه شورای امنیت سازمان ملل متحد اقداماتی را که منجر به فوت دستکم ‪ ۹‬غیر نظامی و زخمی شدن بسیاری شد، محکوم کرد و خواستار یک تحقیق سریع، بی‌طرفانه، موثق و شفاف مطابق با استانداردهای بین‌المللی شد، در حالی که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هم خواستار یک تحقیق در خصوص حمله شد.

بر طبق گزارش جدید ‪ ۵۶‬صفحه‌ای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، حقوقدانان بین‌المللی این شورا اعلام کردند که شواهد متقن و روشنی وجود دارد که نشان می‌دهد کماندوهای اسراییلی مطابق با ماده‪۱۴۷‬کنوانسیون چهارم ژنو از وظایف خود تخطی کرده و به کشتار عمدی، شکنجه و رفتار غیرانسانی و اعمال با اراده آسیب، دست زده اند. کنوانسیون چهارم ژنو بر حفظ حقوق غیرنظامیان در جنگ تاکید می‌کند. از منظر حقوقی تحمیل اراده و آسیب عمدی مفهوم و گزاره کاملا روشنی است چرا که هنگام ورود نیروهای اسراییلی به کشتی ، این قصد و نیت از سوی نیروهای نظامی روشن و آشکار بود، در حالی که کشتی هنوز در آب‌های بین‌المللی قرار داشت و حتی وارد آب‌های ساحلی غزه نشده بود.

اما در این میان، واکنش رژیم صهیونیستی به این گزارش غیرمنطقی و دور از واقعیت می‌نماید. وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی با اعلام این که گزارش این شورا، کاملا سیاسی، غیرحقوقی و افراطی است، تلاش می‌کند تا افکار عمومی جهان را به سمت گزارش کمیسیون تعیین شده از سوی این رژیم معطوف دارد، که به زودی منتشر خواهد شد. اما از دیگر سو، شورا با اعلام اینکه، تمام تلاش شورای حقوق بشر بر این بوده است که مطابق با قوانین و حقوق بین‌المللی عمل کند و در این بین، با بیش از ‪ ۱۰۰‬شاهد این حمله از کشورهای انگلستان، اردن، سوئد و ترکیه گفت وگو کرده است. کابینه فعلی اسراییل از زمان روی کار آمدن در مارس ‪ ۲۰۰۹‬تاکنون همواره تلاش کرده برای جبران کاستی‌های امنیتی دولت پیشین خود به سیاست‌های یکجانبه و افراطی ادامه دهد و بر ابعاد آن بیافزاید.

 عواقب سیاسی این محکومیت 

فرای برآیندهای حقوقی این گزارش که مبتنی بر محکومیت رژیم صهیونیستی در محاکم حقوقی بین‌المللی است، گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل برای دومین بار پیاپی در محکومیت اسراییل صادر می‌شود و صدور این گزارش‌ها و محکومیت در شورای امنیت می‌تواند در سطح نظام بین‌الملل برای اسراییل عواقب سیاسی ایجاد نماید.

بر این اساس، این نتایج می‌تواند به طور خلاصه این موارد را در برگیرد:
- تضعیف مواضع سیاسی و حقوقی این رژیم در سازمان‌های بین‌المللی
- کاهش حامیان و افزایش مخالفین این رژیم در سطح بین‌المللی
- تقویت مواضع مخالفین این رژیم و حامیان صلح در غزه
- افزایش مشروعیت برای ارسال کمک‌های بیشتر مردمی و غیردولتی به غزه - کاهش توجهات به هولوکاست و افزایش نگاه بین‌المللی به وضعیت مردم غزه
- و نهایتا افزایش فشارهای سیاسی بین‌المللی برای پذیرش مسوولیت حمله به کاروان آزادی از سوی رژیم صهیونیستی