X
GO
آرشیو از سال 1388 تا مرداد 1399
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 18 آبان 1389

گزارش هفتگی وانتقاد از عملکرد سازمان ملل

مخالفت سازمان ملل با اعزام نیروهای حافظ صلح به سودان، تاکید شورای حقوق بشر بر توقف شکنجه و تبعیض در آمریکا و انتقاد حزب الله لبنان از این نهاد بین المللی از جمله اخبار هفتگی سازمان ملل است.

به گزارش مهر،"آلین روی" معاون دبیرکل سازمان ملل متحد درعملیات حافظ صلح گفت: امکان حضور نیروهای حافظ صلح در مرزهای حائل میان شمال و جنوب این کشور وجود ندارد زیرا بسیار وسیع است.

این سخنان مقام بین المللی در واکنش به درخواست "سلواکر میاردیت" رئیس منطقه جنوب سودان برای ایجاد منطقه حائل و حضور نیروهای سازمان ملل در آن صورت گرفت

"علی کرتی" وزیر خارجه سودان از برگزاری دو نشست یکی درخارطوم و دیگری در اتریش برای کاستن از اختلافات میان حزب حاکم و جنبش آزادی بخش جنوب سودان درباره منطقه ابیی خبر داد.

درهمین راستا دیپلماتهای سازمان ملل و اتحادیه آفریقا از برگزاری نشستهای گسترده ای درباره توافق حول موضوعات مورد منافشه در منطقه نفت خیز ابیی خبر دادند.

از سوی دیگر در حالی که حزب حاکم، جنبش آزادی بخش سودان را به دامن زدن به مشکلات درباره منطقه ابیی و کارشکنی در برگزاری دور آتی مذاکرات میان طرفین متهم کرد، جنوبی ها ضمن رد این اتهامات آن را در راستای فشار علیه خود محسوب کردند و از آمادگی برای گفتگو خبر دادند.

درهمین حال"عمر البشیر"رئیس جمهور سودان در دوحه قطر رایزنیهایی با مقامات این کشور درباره اوضاع کشورش انجام داد.

کمک صندوق دموکراسی ملل متحد به سازمانهای مردم نهاد  

صندوق دموکراسی ملل متحد، سازمان های مردم نهاد را ترغیب می کند برای پیشبرد و حمایت از این صندوق درخواست بودجه نمایند.

این پنجمین دوره ارائه کمک های مالی صندوق دموکراسی ملل متحد به جامعه مدنی است که صندوق مذکور در صورت تصویب طرح پیشنهادی تا مبلغ 500 هزار دلار برای هر طرح کمک مالی ارائه می دهد.

تاکنون صندوق دموکراسی ملل متحد از 330 طرح از 115 کشور جهان به مبلغ کل 93 میلیون دلار حمایت کرده است. تمامی درخواست ها مورد بررسی دقیق و روند انتخاب و پذیرش رقابتی قرار می گیرند که نهایتا 3 درصد از آنها برای دریافت بودجه تصویب می شوند.

طرح ها بایستی دو ساله و درغالب یک یا چند عنوان از موضوعاتی همچون توسعه اجتماعی، حکومت قانون و حقوق بشر، ابزار ایجاد دموکراسی، زنان، جوانان و رسانه ها باشد.

تاکید سازمان ملل بر توقف شکنجه و تبعیض در آمریکا

شورای حقوق بشر سازمان ملل جمعه گذشته در ژنو ضمن بررسی پرونده نقض حقوق بشر آمریکا از این کشور خواست که به شکنجه زندانیان، اعدامها و تبعیض علیه اقلیت ها و مهاجران خاتمه دهد.

در این کنفرانس همچنین از آمریکا خواسته شد تا به تبعیض علیه اقلیت ها و مهاجران پایان دهد و صدور حکم اعدام را برای زندانیان متوقف کند، زندان گوانتانامو را ببندد و تحقیقاتی را در رابطه با استفاده نیروهای این کشور درعراق و افغانستان از شکنجه آغاز کند.

 در نشست شورای حقوق بشر "مونداراین هرناندز" نماینده ونزوئلا در سازمان ملل گفت: باید زندان گوانتانامو و تمام مراکز شکنجه سراسر جهان که مخفی هستند، بسته شوند و افرادی که مسئول شکنجه های خشن در آمریکا هستند محاکمه شوند.

همچنین "رودولفو ریز رودریگز" نماینده کوبا در سازمان ملل خواستار پایان جنایات جنگی و کشتار غیرنظامیان توسط آمریکا شد.

چین و روسیه نیز خواستار بسته شدن هرچه سریعتر زندان های مخفی آمریکا و زندان گوانتانامو شدند و در همین حال نماینده روسیه با اشاره به جنایات جنگی آمریکا در جنگ عراق و افغانستان، اقدامات نظامیان آمریکایی را موجب انزجار تمام جهانیان توصیف کرد.

وی در ادامه خواستار انجام تحقیقات درباره شکنجه زندانیان در پایگاه نظامی بگرام در افغانستان و زندان گوآنتانامو شد.

درحالی که شواهد و قرائن نشان دهنده شکنجه های سنگین در زندانهای آمریکا دارد، "هارولد کوح" مشاور حقوقی وزارت خارجه آمریکا با بی اعتنایی به نقض متعدد حقوق بشر در این کشور مدعی وجود آزادی کامل در آمریکا و عدم شکنجه زندانیان شد.

وی مدعی شد: دولت باراک اوباما صفحه رعایت حقوق بشر را برگردانده است و رفتارهای کاملا انسانی در شکنجه ها استفاده می شود.

خشم کنگره از درخواست جهانی برای توقف نقض حقوق بشر در آمریکا

در پی اوج گیری انتقادات در نخستین نشست رسمی شورای حقوق بشر در روز جمعه 14 آبان از سوابق بد ایالات متحده در این باره، نمایندگان مطرح کنگره آمریکا از این کشور خواستند تا خروج خود را از شورا اعلام کند.

نقض گسترده حقوق بشر در آمریکا در سال های اخیر مورد انتقاد نهادهای مدنی غیر دولتی در آمریکا و خارج از این کشور قرار گرفته و اخیرا 103 سازمان غیردولتی و نهاد ملی و یک نهاد منطقه ای (کمیسیون آمریکایی حقوق بشر) طی گزارشی نقض حقوق بشر در ایالات متحده را مورد انتقاد قرار دادند که گزارش این نهادها مورد توجه شورای حقوق بشر نیز قرار گرفته است.

بخش مهمی از انتقادهای سازمان های غیر دولتی جهان به عدم عضویت آمریکا در کنوانسیون ها و سازوکارهای حقوق بین الملل بشر اشاره دارد. کنوانسیون هایی که جزء مهمترین اسناد حقوق بشری به شمار می آیند.

سازمان ملل؛ بازیچه آمریکا و رژیم صهیونیستی

حزب الله ضمن محکوم کردن مواضع صهیونیستی دبیر کل سازمان ملل به دلیل مقصر دانستن لبنان در حادثه العدیسه از گزارش جانبدارانه "بان کی مون" درباره درگیری در این منطقه انتقاد کرد و این نهاد را بازیچه دست آمریکا و رژیم اسرائیل خواند.

حزب الله همچنین ضمن انتقاد از بی اعتنایی سازمان ملل به جنایت های رژیم صهیونیستی در لبنان و فلسطین اعلام کرد که اسرائیل با نظارت این نهاد بین المللی سلاح های هسته ای خود را مجهز می کند و سازمان ملل هیچ اقدامی را در این زمینه انجام نمی دهد.

سازمان ملل در حالی لبنان را در حادثه العدیسه مقصر شناخته که رژیم صهیونیستی 12 مرداد ماه به وسیله نظامیان و تانک ها و دیگر تجهیزات نظامی خود به این روستا تجاوز کرد و در این تجاوز آشکار، سه نظامی ارتش لبنان و همچنین خبرنگار روزنامه الاخبار به شهادت رسیدند و خبرنگار شبکه المنار و چهار نظامی لبنانی نیز زخمی شد. همچنین این تجاوز باعث هلاکت یک افسر صهیونیست و زخمی شدن دو نظامی دیگر شد.